سفر به آمریکا یا سیگنالهای بورل کدام تاثیر گذارتر است؟
پیش بینی قیمت دلار در ده روز آینده
اقتصاد 24 , 29 شهريور 1401 ساعت 11:44
گروه اقتصادی: گزارشهای میدانی اقتصاد ۲۴ از بازار ارز حکایت از روند صعودی قیمت دلار تا میانه روز داشت، اما در میانه روز دلار عقب نشست و در لحظه تنظیم این خبر تا ۳۱ هزار و ۵۵۰ هزار تومان عقب نشینی کرده است. قیمت دلار در معاملات فردایی نیز ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان است.قیمت دلار در حالی هفته گذشته صعودی بود که برخی معتقدند کاهش اندک قیمت دلار در روز دوشنبه تحت تاثیر دو عامل است؛ یکی ارزپاشی دولت و دیگری سفر رئیسی به نیویورک.
هر چند از سوی دیگر جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپادر تازهترین اظهارات خود درباره برجام گفته بود: مذاکرات هستهای ایران در بن بست است و من انتظار هیچ چیز جدیدی را در این هفته ندارم. پیشنهاد اروپا برای احیای توافق هستهای بهترین راه حل است. همین مساله سبب شده بود تا سیگنال های منفی به سمت بازار سرازیر شود.
سیگنال به قیمت دلار از هرات
نرخ دلار در هرات هم روز دوشنبه پایین آمد و همین امر کاهش قدرت معامله گران افزایشی تهران را در پی داشت. نرخ دلار هرات روز دوشنبه ۳۱ هزار و ۱۵۰ تومان بود که این قیمت در مقایسه با روز یکشنبه ۲۰۰ تومان کاهش را نشان میدهد.
دلار سلیمانیه گران تر از دلار تهران
دلار سلیمانیه نیز روز دوشنبه کانال ۳۲ هزار تومان را از دست داد. هر برگ اسکناس آمریکایی در بازار ارز سلیمانیه ۳۱ هزار و ۸۵۰ تومان قیمت خورد که در مقایسه با روز یکشنبه ۲۰۰ تومان کاهش پیدا کرده بود.نرخ حواله درهم نیز روز دوشنبه ۸ هزار و ۷۰۰ تومان بود که در مقایسه با روز یکشنبه ۸۰ تومان ارزان تر است و یکی دیگر از دلایل عقبگرد دلار در بازار آزاد تهران ممکن است همین موضوع باشد.
البته فارغ از سیگنال دلار هرات و سلیمانیه نباید تاثیر خبر سفر علی باقری، رئیس تیم مذاکره کننده ایران به همراه رئیسی به آمریکا را کم دانست؛ زیرا برخی گمانه زنیها درباره احتمال گفتگوی مقامات سیاسی ایران و آمریکا در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در بین معامله گران دلار برجسته شده است. ناصر کنعانی در نشست خبری روز دوشنبه خود گفت برنامه تعریف شدهای برای گفتگو درباره مذاکرات رفع تحریمها در چارچوب این سفر وجود ندارد، اما این احتمال را رد نمیکنم و ایران به صورت طبیعی از هر فرصتی برای بیان دیدگاههای خود در موضوعات مورد علاقه دوجانبه و بینالمللی استفاده میکند. ایران هیچ وقت میز مذاکرات را ترک نکرده و مذاکرات را به عنوان روش مناسب و منطقی و معقول برای حل و فصل اختلافات میداند. اما سوال اصلی این است که دلار در روزهای آینده چه سمت و سویی را در پی میگیرد؟
عوامل موثر بر قیمت دلار
حسن گلمرادی، اقتصاددان میگوید: در کنار عوامل بنیادی تعیین کننده نرخ ارز که به ساختار اقتصاد، بخش خارجی اقتصاد و سیاستهای بانک مرکزی بر میگردد، یکی از عوامل تاثیرگذار کوتاه مدت بر روند قیمت دلار، انتظارات عوامل اقتصادی و نقش اخبار و رسانهها است.وی در مورد عوامل موثر بر نوسان قیمت دلار میگوید: چنانچه نگاه و چشم انداز عوامل اقتصادی به بازار آتی تغییر کند، نرخ ارز نیز نوسانی است. در کنار انتظارات، نمیتوان در کوتاه مدت از نقش اخبار مثبت و منفی بر نوسانات نرخ ارز بی خبر بود. در مقاطعی از زمان فضای بازار ارز متاثر از فضای خبری و اخبار است و چنانچه اخبار منفی تاثیرگذار در بازار ارز، پررنگتر از اخبار مثبت باشد، نرخ ارز نیز نوسانی خواهد بود.
کد مطلب: 359416