فواید موز در کاهش خطر ابتلا به سرطان
29 شهريور 1401 ساعت 12:05
گروه علمی: موز یکی از محبوبترین میوهها در سراسر جهان است. موز حاوی خواص ضروریست که میتواند به حفظ سلامت بخشهای مختلف بدن کمک کند. به غیر از داشتن ویتامین ب ۶، موز منبع خوبی برای تامین ویتامین ث، فیبر غذایی، پتاسیم و منگنز است. موز با وجود مقادیر بسیار بالای پتاسیم، ویتامینهای A و C و انواع ویتامین B و آهن، یک منبع بسیار مهم برای تامین ریز مغذیهای مورد نیاز بدن به حساب میآید. علاوه بر این، موز فاقد چربی و کلسترول بوده و تقریبا هیچ سدیمی ندارد.
موز میوهای فوق العاده سالم و خوشمزه است. این میوه حاوی چندین ماده مغذی ضروری است و برای گوارش، تقویت حافظه، سلامت قلب و کاهش وزن مفید است. همچنین خوردن موز میتواند به کاهش فشار خون کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.موز بسیار مغذی است و میتواند یک میان وعده بسیار مناسب و در دسترس نیز برای کودکام و بزرگسالان باشد. در ادامه با برخی از خواص این میوه پرطرفدار آشنا خواهید شد.
فواید موز برای سیستم قلبی و عروقی
همانطور که میدانید سلامت قلب در زندگی اهمیت بسیاری دارد. افزودن موز به رژیم غذایی میتواند راهی بسیار خوب برای سلامت قلب شما باشد. تحقیقات نشان میدهند که پتاسیم در موز میتواند ضربان قلب را منظم نگه دارد. همان طور که مسئول انجام منقبض شدن ماهیچهها است میتواند اثرات سدیم را بر فشار خون ما نیز بیاثر کند.
فواید موز برای کلیه
از مهمترین خواص موز برای کلیه این است که سبب کارایی بهتر کلیهها شده و مانع از تشکیل سنگ کلیه میشود. مصرف موز سبب میشود کلسیم در ادرار دفع نشود و خطر ابتلا به سنگ کلیه کاهش پیدا کند. همچنین با مصرف موز، ویتامین ۶B در بدن تامین میشود و در نتیجه سنگهای اگزالاتی نیز در کلیه تشکیل نمیشوند؛ زیرا عامل به وجود آمدن آنها کمبود این ویتامین ضروری است.
فواید موز در تعادل قند خون
موز سرشار از پکتین است، نوعی فیبر که فرم ساختاری اسفنجی به گوشت میوه میبخشد. موز نارس حاوی نشاسته مقاوم است که مانند فیبر محلول عمل میکند و هضم نمیشود. پکتین و نشاسته مقاوم سطح قند خون را بعد از غذا تعدیل کرده و با کاهش سرعت تخلیه معده، اشتها را کاهش میدهند.به علاوه، موز در شاخص گلیسمی (GI) نیز در رده پایین و متوسط قرار دارد. شاخص گلایسمی، مقیاسی از ۰ تا ۱۰۰ از سرعت افزایش سطح قند خون بعد از مصرف یک ماده غذایی خاص است.
شاخص گلایسمی اندازه گیری شده برای موز نارس حدود ۳۰ بوده و این میزان برای موز رسیده حدود ۶۰ است. میانگین مقدار شاخص گلایسمی برای انواع موزها ۵۱ است. این بدان معنی است که موز نباید در افراد سالم باعث افزایش قابل توجه قند خون شود.با این حال ممکن است این موضوع در مورد افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ صدق نکند که احتمالا باید از خوردن مقدار زیاد موز رسیده خودداری کنند و در صورت مصرف، قند خون آنها را به دقت کنترل کنید.
فواید موز برای بهبود سلامت چشم
تحقیقات ثابت کرده است، اگر بزرگسالان در رژیم غذایی خود موز بگنجانند احتمال توسعه دژنراسیون ماکولا یا انحطاط عضلانی مربوط به سن را تا ۳۶ درصد کاهش مییابد. این بیماری یکی از بزرگترین دلایل انحطاط بینایی در افراد مسن است.
فواید موز در کمک به کاهش وزن
هیچ مطالعهای به طور مستقیم اثر موز بر کاهش وزن را تایید نکرده است. با این حال، موز ویژگیهایی دارد که میتواند به عنوان یک غذای مفید برای کاهش وزن در نظر گرفته شود. به عنوان مثال، موز کالری کمی دارند.
یک موز متوسط کمی بیشتر از ۱۰۰ کالری دارد و در عین حال بسیار مغذی و سیر کننده است. مصرف فیبر موجود در سبزیجات و میوههایی مانند موز با کاهش وزن بدن ارتباط مستقیم دارند. علاوه بر این، موزهای نارس پر از نشاسته مقاوم هستند، بنابراین ممکن است مدت طولانیتری شما را سیر نگه دارند و در نتیجه اشتهای شما کاهش پیدا کند لذا کمک به کاهش وزن یکی دیگر از خواص و فواید موز است.
فواید موز در کاهش خطر ابتلا به سرطان
تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده است که لکتین، پروتئینی که در موز وجود دارد، میتواند از رشد سلولهای لوسمی جلوگیری کند.لکتین به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل میکند. آنتی اکسیدانها به بدن کمک میکنند که مولکولهای معروف به رادیکالهای آزاد را حذف کند. اگر رادیکالهای آزاد زیادی در بدن تجمع پیدا کنند، آسیب سلول میتواند رخ دهد و به طور بالقوه منجر به سرطان شود.در سال ۲۰۰۴ محققان خاطرنشان کردند که به نظر میرسد کودکانی که موز، آب پرتقال یا هر دو را مصرف میکنند در معرض خطر کمتری برای ابتلا به سرطان خون هستند، آنها معتقدند این اتفاق به دلیل وجود ویتامین C باشد، زیرا این ماده نیز دارای خواص آنتی اکسیدانی است.
فواید موز برای بهبود استخوانها
حفظ استخوانهای محکم، بسیار مهم است. زمانی استخوانها تمام کلسیمی را که نیاز دارید، نگه میدارد و به آرامی آن را به هنگام نیاز به جریان خون آزاد میکند. اما کلسیم برای قوی و سالم نگه داشتن استخوانها به چیزی بیشتر از کلسیم نیاز داریم. موز حاوی ویتامین C، ویتامین B۶ و پتاسیم هستند. این مواد مغذی برای استخوانهای محکم ضروری هستند.
آنتی اکسیدانهای قوی در موز
میوهها و سبزیجات منبع عالی آنتی اکسیدانهای غذایی هستند و موز نیز از این قاعده مستثنی نیست. از فواید موز، چندین نوع آنتی اکسیدان قوی از جمله دوپامین و کاتچین و فلاوونوئید و آمینه است که در موز موجود هستند.
این آنتی اکسیدانها با بسیاری از مزایای سلامتی، مانند کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و بیماریهای دژنراتیو (اختلال در مفاصل و ستون فقرات) مرتبط هستند. از سوی دیگر، دوپامین حاصل از خوردن موز به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل میکند. آنتیاکسیدانها از اکسیده شدن سلولها توسط رادیکالهای آزاد جلوگیری میکنند. همچنین کاهش بیماریهای قلبی را میتوان از مهمترین خواص موز دانست.
کد مطلب: 359425