کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

خطر افزایشی شدن بروز آنفلوآنزا در کشور

3 مهر 1401 ساعت 12:46


گروه جامعه: یک پزشک اورژانس ضمن اشاره به زمان و چگونگی تزریق واکسن آنفلوآنزا در شرایط پاندمی کرونا، گفت: ایمنی ناشی از واکسن آنفلوآنزا با ایمنی ناشی از واکسن یادآور کرونا متفاوت است. امکان تزریق همزمان این دو واکسن وجود دارد، اما توصیه این است که حدود دو تا سه هفته میان تزریق این دو واکسن فاصله قائل شوند.

به گزارش ایسنا، دکتر حسین کرمانپور درباره زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا، گفت: یک پاسخ مقاله‌ای و علمی وجود دارد که اعلام می‌کند اول فصل پاییز این واکسن تزریق شود، اما یک پاسخ منطقی وجود دارد که می‌گوید زمانی باید اقدام به تزریق واکسن آنفلوآنزا شود که این اپیدمی در حال شکل‌گیری است. به عنوان مثال در ایران نقاط سردسیر اپیدمی آنفلوآنزا زودتر و در نقاط گرمسیر این اپیدمی دیرتر شکل می‌گیرد؛ بنابراین تقریبا از اواخر شهریور تا اواسط آبان ماه فرصت تزریق واکسن آنفلوآنزا وجود دارد.

 
وی افزود: اپیدمی آنفلوآنزا زمانی شیوع می‌شود که با آغاز فصل سرد افراد در اماکن سربسته کنار هم قرار می‌گیرند و این موضوع سبب می‌شود ویروس را بیشتر به یکدیگر انتقال دهند. در غیر این صورت تا زمانی که در و پنجره‌ها باز است و افراد کنار هم تجمع ندارند، امکان گسترش آنفلوآنزا و ابتلای همه به این بیماری وجود ندارد.
او درباره افرادی که لازم است واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند، بیان کرد: چند سالی است که توصیه می‌شود هر فردی که به این واکسن دسترسی داشت آن را تزریق کند و دیگر محدودیت انتخاب نداریم؛ اما اگر محدودیت تعداد واکسن وجود داشت و یا تامین واکسن به تعداد اعضای خانواده سخت بود، اولویت تزریق با بیماران زمینه‌ای، کسانی که با مصرف برخی دارو‌ها سیستم ایمنی بدن‌شان مختل شده است، سنین بالای ۷۰ سال و کمتر از پنج سال، مادران باردار، کادر درمان و بیماران پیوندی است.

کرمانپور تاکید کرد: در صورت عدم محدودیت هر فردی بالاتر از ۶ ماهگی می‌تواند این واکسن را تزریق کند؛ البته تنها یک محدودیت تزریق وجود دارد که آنهم در افرادی است که به تخم‌مرغ حساسیت دارند؛ این افراد نباید واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند.وی افزود: بچه‌هایی که برای بار اول واکسن آنفلوآنزا را تزریق می‌کنند باید نیم دز اول واکسن را در ماه اول و نیم دز بعد را در ماه دوم تزریق کنند. تزریق واکسن آنفلوآنزا برای مادر باردار و شیرده هیچ ضرری ندارد و حتی تزریق آن توصیه می‌شود. تزریق این واکسن آمادگی خاصی نمی‌خواهد و در هر شرایطی امکان تزریق آن وجود دارد.

کرمانپور درخصوص فاصله زمانی مناسب میان تزریق واکسن آنفلوآنزا و کرونا، تصریح کرد: نکته مهم این است که مردم بدانند ایمنی ناشی از واکسن آنفلوآنزا با ایمنی ناشی از واکسن یادآور کرونا متفاوت است. امکان تزریق همزمان این دو واکسن وجود دارد، اما توصیه این است که حدود ۲ تا ۳ هفته میان تزریق این دو واکسن فاصله قائل شوند.او با بیان اینکه معمولا تمام واکسن‌های مشابه کرونا و آنفلوآنزا عوارض خفیفی خواهند داشت، گفت: واکسن آنفلوآنزا هم عوارضی مانند تب خفیف، بدن درد مختصر، آبریزش بینی محدود و ... را به دنبال خواهد داشت و از آن جایی که این عوارض پس از تزریق واکسن کرونا هم رخ می‌دهد، برخی توصیه می‌کنند که هر دو واکسن را باهم تزریق کنید تا حداقل این عوارض را یکبار تجربه کنید. بهتر است یا این دو واکسن را همزمان تزریق کنید یا اگر سهوا فاصله‌ای بین دو تزریق افتاد برای تزریق واکسن دوم، ۲ هفته صبر کنید.

وی افزود: کسانی که در همین ایام اواخر شهریور تا اوایل آبان واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند تا اوایل بهار ایمن خواهند بود. ایمنی ناشی از تزریق واکسن آنفلوآنزا از حدود ۱۴ روز پس از تزریق آغاز می‌شود و باید بدانیم که به محض تزریق واکسن ایمنی ایجاد نمی‌شود و به زمان لازم است. افرادی که واکسن آنفلوآنزا تزریق می‌کنند در فصل سرد سال، یا سرما نمی‌خورند یا خیلی کمتر سرما می‌خورند.

این پزشک اورژانس درباره روند بروز آنفلوآنزا در سال جاری و در مقایسه با دو سال قبل، تصریح کرد: به نظر می‌رسد از آنجایی که رعایت پروتکل‌های بهداشتی نسبت به دو سال قبل کمتر شده است و افراد کمتری هم ماسک می‌زنند، احتمالا موارد آنفلوآنزا افزایشی شود، زیرا این بیماری از ذرات معلق تنفسی به راحتی قابلیت انتقال دارد و به همین دلیل است که در مراکز تجمعی مانند پادگان‌ها، مدارس و... احتمال شیوع بیماری به سایرین بیشتر وجود دارد.

او همچنین با اشاره به اینکه مراجعات کرونایی به مراکز درمانی کاهش یافته است، گفت: با رسیدن تعداد افراد بستری در آی‌سی‌یو به زیر ۳۰۰ نفر تقریبا می‌توان گفت که دیگر کرونا کاملا کنترل شده است و ان‌شاءااله آخرین موج خود را طی کرده و بعید است که ما باز هم شاهد موج سختی مشابه آنچه که با موج دلتا تجربه کردیم، باشیم.


کد مطلب: 360246

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/360246/خطر-افزایشی-شدن-بروز-آنفلوآنزا-کشور

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir