در پاییز چه مواد غذایی بخوریم تا سلامت بمانیم؟
13 مهر 1401 ساعت 10:12
گروه سلامت: با شروع فصل پاییز و سرد شدن هوا احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزای فصلی افزایش مییابد و بر این اساس باید با راهکارهای سیستم ایمنی بدن را در برابر این بیماریها تقویت کنید.با شروع فصل پاییز و سرد شدن هوا احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزای فصلی افزایش مییابد.بر اساس اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، بنابراین لازم است که به منظور پیشگیری از ابتلا به این بیماریهای فصلی سیستم ایمنی بدن را تقویت کنیم که راهکارهای زیر به شما برای تقویت سیستم ایمنی کمک میکند:
- خواب کافی داشته باشید. میزان نیاز به خواب برای حفظ سلامت بدن هشت ساعت در طول شبانهروز است که کمتر و بیشتر از این مقدار میتواند سیستم ایمنی شما را تضعیف کند.- فعالیت بدنی کافی داشته باشید .انجام فعالیت ورزشی متوسط باعث کاهش فاکتورهای التهابی و بهبود پاسخهای دستگاه ایمنی به ویروسها و عوامل بیماریزای احتمالی وارد شده به بدن میشود. توصیه میشود حتما ۳۰ دقیقه در روز پیادهروی متوسط داشته باشید.
- منابع غذایی ویتامین c مصرف کنید. ویتامین c یکی از ویتامینهای تقویتکننده سیستم ایمنی است. اکثر میوهها و سبزیها منابع خوب ویتامین c هستند، اما منابع غنی این ویتامین میوههای فصل از جمله نارنگی، پرتقال، لیمو شیرین، انواع فلفل سبز و دلمهای، کیوی، گوجه فرنگی و پیاز، لیمو ترش، نارنج، شلغم، کرفس، انار و خرمالو است.
- منابع پروبیوتیکی مصرف کنید. پروبیوتیکهـا اجـزای میکروبـی زنـده در مـواد غـذایی هستند که برای سلامت ما بسیار مفیـد هستند. ایـن باکتریها خاصیت ضد التهابی و تقویت سیستم ایمنـی بـدن دارند. این میکروارگانیسمهای مفید را میتوانید در قالب مواد غذایی حاوی آنها مثل ماست یا دوغ یـا بـه شـکل مکمل مصرف کنید.
- میوه و سبزیهای حاوی ویتامین A مصرف کنید. ویتامین A به عنوان یک آنتی اکسیدان نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی و عملکرد بهتر ریهها به منظور پیشگیری و کاهش علائم بیماری در زمان ابتلا به بیماریهای شایع فصول سرد سال دارد. هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی، اسفناج، انبه، جعفری، کلم بروکلی، طالبی، فلفل دلمه های نارنجی و قرمز رنگ، خرمالو و لبنیات از جمله منابع غنی پیشساز ویتامین A هستند. همچنین این ویتامین در منابع غذایی حیوانی نیز وجود دارد.
کد مطلب: 361912