نپیوستنبه FATF مانعجدیدر روابط تهران-دمشق
18 مهر 1401 ساعت 13:04
گروه اقتصادی: رییس انجمن انبوهسازان استان تهران اظهار داشت: عدم عضویت ایران در FATF برای سوریه هم در همکاری با ایران مشکلاتی را ایجاد کرده و کار را برای هر دو طرف سخت میکند.به گزارش ایلنا، ایرج رهبر درباره اظهارات «رستم قاسمی» وزیر راه و شهرسازی درباره آمادگی ایران برای حضور در پروژههای بزرگ مسکن سازی در سوریه گفت: این موضوع جدیدی نیست و از چندین سال گذشته مسئولان درباره حضور ایرانیان و شرکتهای ایرانی برای همکاری در ساخت و سازی با سوریه صحبتهایی داشتهاند و متقاطعی هم در کنار دولتمردان در جلسات مذاکرات برای حضور در پروژههای عمرانی از جمله مسکن سازی در سوریه حضور داشتیم.
وی ادامه داد: در مقطعی هم مذاکرات برای ساخت ٢٠ هزار واحد مسکونی در سوریه توسط ایرانیها جدی شد اما به دلایل و مشکلات متعدد نه انبوهسازان ایرانی و نه سوریها رغبتی برای این همکاریها و ساختو سازها ندارند. رییس انجمن انبوهسازان استان تهران با اشاره به بخشی از مشکلات موجود برای همکاری در پروژههای عمرانی در سوریه گفت: یکی از مهمترین مشکلات بحث صدور و آزاد کردن ضمانت نامهها از سوی سوریه است و سوریها در این مورد ایرانیها را اذیت میکنند و با ایرادهای بنی اسرائیلی ضمانتنامهها را آزاد نمیکنند. همین اقداماتشان نشان میدهد که سوریها هم رغبتی به حضور شرکتهای ایرانی در بازسازی این کشور ندارند.
رهبر افزود: از دیگر مشکلات محدودیتهای موجود به دلیل عدم عضویت ایران در FTAF و تحریمهای نقل و انتقالات مالی است. عدم عضویت ایران در FATF برای سوریه هم برای همکاری با ایران مشکلاتی را ایجاد کرده و کار را برای دو طرف سخت میکند. وی با اشاره به مشکلات موجود در حمل و نقل مصالح اظهار داشت: از دیگر مشکلات بحث حمل مصالح ساختمانی است. تنها راه ارزان برای انتقال مصالح ساختمانی بندر لاذقیه بوده که برای حمل بار از ایران تا این بندر باید مذاکرات قوی و پشتوانهدار انجام شود اما در ایران برای این مباحث متولی وجود ندارد که بتوانیم موضوع را از آن محل پیگیری کنیم.
رییس انجمن انبوه سازان استان تهران تاکید کرد: در حال حاضر حمل و نقل مصالح ساختمانی برای شرکتهای ایرانی گران تمام میشود و صرفه ندارد که با این هزینهها وارد پروژهها شوند. وی با بیان اینکه برای حضور در سوریه به ایجاد مذاکرات قوی در روابط دیپلماتیک دو کشور داریم، گفت: هر چند دولتیها و مسئولان گاهی از حضور شرکتهای ایرانی در پروژههای بازسازی سوریه اعلام آمادگی میکنند اما در واقع بستری برای حضور شرکتهای ایرانی در این کشور ایجاد نمیشود و همانطور که گفته شد از آنجایی که سوریه هم به دلیل محدودیتهای موجود رغبتی به حضور شرکتهای ایرانی ندارد، تلاشی هم برای جدی شدن این مذاکرات نمیکند.
رهبر درباره استفاده سایر کشورها از بازار بازسازی سوریه اظهار داشت: ترکیه و روسیه وارد پروژههای بازسازی سوریه ( نه فقط مسکن سازی ) شدند و ترکیه برخلاف ایران با مطالبه خوب و قوی در این بازار حاضر شد اما روابط خوبی بین دو طرف ایجاد نشد و هر چند پروژههایی را به سرانجام رساندند اما حضور ترکها در این سوریه تداوم نیافت و گسترده نشد. وی ادامه داد: روسها با توجه به امکانات قوی و قدرت نظامی تسلط بیشتری بر بازار سوریه دارند و بیشتر بر روی پروژههای بندری و نیروگاهی و انرژی در روسیه تمرکز پیدا کردند و کمتر تمایلی برای ورود به پروژههای مسکنی و ساختمانی داشتند. رهبر تاکید کرد : از آنجایی که این مباحث ریسک بالایی برای شرکتها دارد دولت باید مذاکرات پشتوانهدار و قوی در روابط دیپلماتیک با سوریه را دنبال کند در غیر این صورت طبیعتا ورود بخش خصوصی به این بازار همراه با ریسک بالا است.
کد مطلب: 362845