دریافت لینک صفحه با کد QR
تعبیه "کد QR" درون مواد غذایی
26 مهر 1401 ساعت 14:35
گروه علمی: امروزه رقابتی برای توسعه برچسبهای خوراکی برای غذاها که اطلاعاتی در مورد مبداء خوراکی یا مواد تشکیلدهنده آن در اختیار مصرف کنندگان قرار میهد، در جریان است. اطلاعاتی که پس از خوردن این مواد خوراکی ناپدید میشوند. اکنون، محققان ژاپنی راهی برای گنجاندن یک کیو آر کد (QR Code) خوراکی در داخل مواد خوراکی ایجاد کردهاند که میتوان آن را بدون نیاز به آسیب زدن به غذا، خواند.به گزارش ایسنا ، این برچسب خوراکی که به «interiqr» معروف است ظاهر بیرونی یا طعم غذا را به هیچ وجه تغییر نمیدهد.
برچسبهای حاوی اطلاعات به طور معمول در صنایع غذایی مورد استفاده قرار میگیرند. این برچسبها از موارد بسیار ابتدایی، مانند برچسبهای روی میوه گرفته تا فناوریهای پیشرفتهتر مانند برچسبهای شناسایی فرکانس رادیویی را شامل میشوند. از برچسبهای شناسایی فرکانس رادیویی از میدانهای الکترومغناطیسی برای شناسایی و ردیابی خودکار محصولات استفاده میشود.
با این حال، از آنجایی که جهان در تلاش است تا بستهبندیهای اضافی را کاهش دهد، رقابت برای تولید برچسبهای غذایی خوراکی و غیرسمی که طعم یا ظاهر غذا را تغییر نمیدهند و میتوانند بدون نیاز به تخریب غذا، خوانده شوند، افزایش یافته است. پژوهشگران دانشگاه اوساکا، ژاپن (Osaka) نیز میخواستند به حل این مسائل بپردازد.
یاماتو میاتیک (Yamato Miyatake)، نویسنده اصلی این مطالعه توضیح میدهد: امروزه میتوان بسیاری از غذاها را با استفاده از چاپگرهای سه بعدی تولید کرد. ما دریافتیم که داخل مواد خوراکی مانند شیرینیها را میتوان به گونهای چاپ کرد که حاوی الگوهایی از فضاهای تو خالی باشند، به طوری که وقتی نوری از پشت شیرینی تابیده میشود، یک کیو آر کد قابل دیده میشود که میتوان با استفاده از تلفن همراه آن را خواند.
به این ترتیب، کیو آر کدی که از خود شیرینی ساخته شده را میتوان به عنوان برچسب استفاده کرد و در نتیجه هیچ گونه مشکلی در طعم و مزه آن ایجاد نمیشود. از آن جا که تمام اطلاعات در داخل غذا موجود است، ظاهر بیرونی آن کاملاً بدون تغییر باقی میماند. علاوه بر آن تنها یک نور پسزمینه ساده برای قابل رویت شدن کیو آر کد کافی است و اطلاعات خوراکی به راحتی در دسترس تولیدکنندگان، خردهفروشان و مصرفکنندگان در هر مرحله از سفر شیرینیها از کارخانه تا رسیدن به دست مصرف کننده قرار میگیرد.
کو سوکه ساتو (Kosuke Sato)، نویسنده ارشد این مطالعه، میگوید: روش چاپ سهبعدی ما نمونهای عالی از تحول دیجیتالی غذاها است که امیدواریم امکان ردیابی و سلامت مواد غذایی را بهبود بخشد. این فناوری همچنین میتواند برای ارائه تجربیات غذایی جدید از طریق واقعیت افزوده، که یک زمینه جدید و هیجانانگیز در صنایع غذایی است، مورد استفاده قرار بگیرد.
با توجه به اینکه برچسبها و بسته بندیهای مواد غذایی منبع بزرگی از زباله در سراسر جهان هستند، این روش جدید برای کاهش ضایعات نیز مهم خواهد بود. انتظار میرود پذیرش گسترده چنین فناوریهایی راه را به سوی جهانی پاکتر هموار کند.
کد مطلب: 364336
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir