به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۲۲:۳۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۷/۳۰ ساعت ۱۰:۴۶
کد مطلب : ۳۶۴۸۶۸

راه‌های برون‌رفت از سندروم کلان‌شهری

راه‌های برون‌رفت از سندروم کلان‌شهری
گروه اقتصادی: گران شدن زندگی در پایتخت را می‌توان علتی برای مهاجرت ساکنین تهران به حومه این شهر یا شهرستان‌ها دانست.به گزارش ایسنا، معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور توزیع متوازن جمعیت را یکی از بندهای سیاست ابلاغی رهبر معظم انقلاب در حوزه جمعیت عنوان کرد و افزود: باید برای اینکه در کشور پیشرفت واقعی داشته باشیم، جمعیت به‌صورت متوازن تقسیم شده باشند.

مهدی جمالی‌نژاد «تمرکززدایی» را راه‌حل بسیاری از مشکلات دانست و گفت: یکی از سیاست‌های وزارت کشور و دولت توزیع عادلانه خدمات و امکانات کشور است که می‌تواند توزیع متوازن جمعیت را ایجاد کند.جمالی‌نژاد با تصریح بر اینکه تمام کشور در کلان‌شهرها و به‌طور ویژه تهران متمرکز شده است و این باعث بروز مشکلات بسیار زیادی می‌شود، اظهار کرد: دائما مهاجرت به‌سمت شهرهای بزرگ در حال حرکت است و دلیل این مهاجرت‌ها نبود توازن و تعادل در بخش‌های مختلف کشور است. زیرا خیلی از امکانات را در روستاها و شهرهای میانی نداریم.
وی با بیان این موضوع که وقتی کلان‌شهرها و پایتخت پر از جمعیت شود، شهرهای کوچک و روستاها خالی از سکنه خواهد شد، اظهار کرد: این موجب می‌شود یک سر بزرگ و بدن کوچک داشته باشیم که به آن اصطلاحا سندروم کلان‌شهری می‌گویند.

راه‌های برون‌رفت از سندروم کلان‌شهری
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور در ادامه سخنان خود در یک برنامه رادیویی درباره راه‌های برون‌رفت از سندروم کلان‌شهری توضیح داد و بیان کرد: باید به‌صورت متوازن جمعیت را در کشور توزیع کنیم که یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها در این مسیر، تمرکززدایی از شهر تهران است. در یک مقطع زمانی، بخشی از ادارات، دستگاه‌ها و نهادها را به استان‌های کشور بردند، اما چون بستر آن فراهم نبود، طرح با موفقیت اجرا نشد.

مهدی جمالی‌نژاد از طراحی و برنامه‌ریزی گسترده دستگاه‌های مختلف برای تمرکززدایی از تهران خبر داد و گفت: به‌جز وزارت‌خانه‌های دولت از جمله وزارت کشور و وزارت راه و شهرسازی، در مجلس نیز در حال کار روی این موضوع هستند. البته هنوز همه این مباحث به نتیجه نرسیده است و باتوجه‌ به اینکه در ابتدای دولت قرار داریم باید یک کار کارشناسی قوی صورت بگیرد و یک‌بار برای همیشه تمرکززدایی از تهران و کلان‌شهرها صورت بگیرد.

جمالی‌نژاد در تشریح وضعیت مهاجرت به کلان‌شهرها و پایتخت اظهار کرد: نرخ مهاجرت در شهر تهران منفی شده است. اما مهاجرت معکوس از تهران به سمت شهرستان‌های استان تهران مانند اسلام‌شهر، پرند، پردیس و شهرهای دیگر انجام می‌شود که دلیل آن گران شدن زمین و مسکن و سخت‌تر شدن شرایط زندگی در تهران است.وی اشاره کرد: شرایط امروز تهران حاصل یک فرآیند تاریخی و دست‌کم ۲۰۰ساله است و به‌طور ویژه در صدسال اخیر رشد ناهمگون را دارد و ضمن اینکه از ظرفیت‌های قابل‌توجه برخوردار است، اما سرریز مهاجرین به پایتخت، کیفیت زندگی را در تهران کاهش می‌دهد.
برچسب ها: نرخ مهاجرت
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها