کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

هرگز مستقیما به نور خورشید نگاه نکنید

4 آبان 1401 ساعت 10:22


گروه علمی: آیا تا به حال دچار گرفتگی عضلانی شده‌اید؟! ممکن هست در هنگام دویدن، دست یا پای شما آسیب ببیند. دردی که شما در هنگام دیدن خورشید با آن مواجه میشوید نیز آن گونه هست. در این جا پرتوهای نوری زیادی وجود دارند که در یک لحظه به سمت چشم شما پرتاب میگردند و چشم در تلاش هست تا انبوه پرتوها در مردمک را نظارت نماید. خورشید مثل محرک غیر منتظره‌ای هست که هنگام تابش نور آن عضلات عنبیه در تلاش‌اند به سرعت کوچک شوند و در این حین به آن آسیب می‌رسانند.

 
این اتفاق ممکن هست که در روزهای مختلفی برای شما رخ بدهد، مخصوصا در فصل تابستان که نور آفتاب شدیدتر می شود. اما راه‌های نادرتری نیز وجود دارند که می توانند به چشم صدمه وارد کنند. مثل قرار گرفتن چشم در معرض آفتاب سوختگی! یک مریضی به نام photokeratitis با نام مستعار برف کوری وجود دارد که واقعا شبیه سوختگی هست

و به صورت ذرات تاول‌زده‌ای هست که آفتاب میتواند روی پوست ایجاد نماید. درست همانند آفتاب‌سوختگی، اشعه ماورابنفش موجود در خورشید، به سلول‌های لایه بالایی پوست آسیب می‌رساند. در این مورد، قرنیه مانع شفافی را در جلوی چشم پوشش میدهد. اغلب اوقات این اتفاق زمانی روی میدهد که شما به انعکاس نور شدید آفتاب در یک سطح مثل آب یا برف نگاه میکنید. اما افرادی هم میباشند که در هنگام برنزه شدن، دچار این عارضه میشوند.

Glen Jeffery، استاد علوم اعصاب در دانشگاه لندن، زمانی که مطالعاتی را بر روی زندگی حیواناتی که در محیط‌هایی مثل قطب شمال زندگی میکردند، انجام ‌می‌داد، تجربه مستقیمی را از برف‌کوری روی آن‌ها بدست آورد. شرایط آنجا به گونه‌ای هست که انواع جانداران در محیطی میباشند که در فصل تابستان روزهای طولانی و در فصل زمستان،
شب‌های طولانی را تجربه میکنند. آنجا بود که جفری متوجه چیز عجیبی شد. وقتی که او در هنگام بارش برف و زیر نور شدید آفتاب وارد محیط بیرون شد، چشمانش آسیب دید. کسانی که در قطب شمال زندگی می کنند، عینک ویژه‌ای را برای این منظور طراحی کرده‌اند که از جنس چوب ساخته شده‌هست و یک شکاف کوچک برای آن وجود داردتا میزان کمی از نور را برای دیدن منتقل نماید، تا حدی که موجب سوختگی نشود. اما به نظر نمی‌رسید که نور خورشید، روی حیواناتی مثل گوزن، خرس‌های قطبی و سگ به همان شیوه تاثیر بگذارد.


کد مطلب: 365697

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/365697/هرگز-مستقیما-نور-خورشید-نگاه-نکنید

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir