گروه اقتصادي: هند دومین مصرفکننده انرژی درجهان با توجه به افزایش تولید نفت آمریکا و عرضه آن با شرایط مناسب بازار، به دنبال شرایط بهتر برای قراردادهای نفتی با عربستان و کویت است.
«بی کی نامرئو» مدیرعامل شرکت نفت هندوستان اعلام کرده است که به دنبال دو برابر کردن زمان خرید نفت خام بدون بهره از عربستان و کویت به 60 روز و خواستار تخفیف در قراردادهایی است که بیش از 10 سال اعتبار دارند. ناموئو گفته است: مذاکرات در حال انجام است و ما انتظار داریم که قراردادها با شرایط جدید از یکم آوریل اجرایی شود. در حال حاضر بازار با مازاد عرضه روبهرو است و هند باید بیشترین سود را از این شرایط کسب کند. افزایش تولید نفت شیل آمریکا، تولیدنفت خام را به بیشترین سطح 26 سال گذشته رسانده و هرگونه واردات نفت به این کشور را متوقف کرده است.
بر اساس تحلیلهای سازمان انرژی «ابهیشک کومار»، عربستان سعودی و کویت در کنار نگرانی از افزایش تولید نفت آمریکا از رقابت با ایران نیز هراس دارند. شرکت نفت هند، در حال مذاکره با برخی از تولیدکنندگان نفتی خاورمیانه مانند عربستان سعودی و کویت برای افزایش دوره اعتبار خرید نفت خام به 60 روز است. عراق از ماه ژانویه 2014 این پیشنهاد 60 روزه را مطرح کرده است. اخیرا نیز ایران اعتبار 90 روزه خرید به پالایشگاه «مانگلور» «واسار» داده است.
مقامات رسمی کویت اعلام کردهاند که نمیتوانند این شرایط را به زودی فراهم کنند و «آرامکو» عربستان نیز از اظهارنظر در این مورد خودداری کرده است. پالایشگاههای دولتی هند به فروش زیرقیمت سوخت خود به منظور کمک به کاهش تورم در این کشور پرداختهاند. با توجه به گزارش ماهانه منتشر شده از سوی آژانس بینالمللی انرژی در ماه فوریه با کاهش تحریمها علیه ایران واردات نفت خام ایران از سوی کشورهای چین، ژاپن و هند در ماه ژانویه، با افزایش روزانه 100 هزار بشکه به 1.32 میلیون بشکه رسیده است.
هند حدود 185 میلیون تن نفت خام (3.7 میلیون بشکه در روز) در سال گذشته وارد کرده است که 63 درصد نیازهای نفتی خود را از تولیدکنندگان خاورمیانه و از جمله عربستان سعودی، کویت، عراق، ایران، امارات، قطر، عمان و یمن تامین میکند.