گروه علم وفناوری:سازمان جهانی هواشناسی سازمان ملل (WMO) اعلام کرد که اروپا در طول سه دهه گذشته بیش از دو برابر میانگین جهانی گرم شده و افزایش دما را بیشتر از هر قاره دیگری تجربه کرده است.
سازمان جهانی هواشناسی سازمان ملل متحد هشدار داد که حتی جوامعی که خود را به خوبی آماده مقابله با تغییرات اقلیمی کردهاند نیز از تاثیرات سوء آن در امان نیستند.
بر اساس گزارش مشترک سازمان جهانی هواشناسی و سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا، میانگین دما در منطقه اروپا از سال ۱۹۹۱ هر دهه ۰.۵ درجه سانتیگراد افزایش یافته است.پتری تالاس دبیرکل سازمان جهانی هواشناسی در بیانیهای اعلام کرد: اروپا تصویری زنده از یک جهان در حال گرم شدن است و به ما یادآوری میکند که حتی جوامعی که به خوبی آماده مواجهه با رویدادهای شدید آب و هوایی شدهاند نیز از تاثیرات آن در امان نیستند.اروپا در چند دهه گذشته دمای بی سابقهای را تجربه کرده و در چند سال اخیر به یک نقطه داغ موج گرما تبدیل شده است.یخچالهای طبیعی آلپ بین سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۲۱ حدود ۳۰ متر از ضخامت خود را از دست دادهاند و در حالی که لایه یخی گرینلند به سرعت در حال ذوب شدن است، به افزایش سرعت بالا آمدن سطح آب دریاها و اقیانوسهای کره زمین کمک میکند.تالاس همچنین با انتقاد از مرگ و ویرانی ناشی از سیلهای ویرانگر سال گذشته گفت: امسال نیز مانند سال ۲۰۲۱، بخشهای زیادی از اروپا تحت تاثیر امواج گرما و خشکسالی گسترده قرار گرفتهاند که این امر به بروز آتشسوزیهای گسترده در این قاره دامن میزند.
وقوع بلایای طبیعی در اروپا که به دلیل تغییرات اقلیمی بهطور فزاینده رو به افزایش است، سال گذشته میلادی خسارتی بیش از ۵۰ میلیارد دلار در این قاره بر جای گذاشته است.این گزارش هشدار داد که بدون توجه به سطوح آتی گرمایش جهانی، احتمالاً دما در سراسر اروپا با نرخی فراتر از میانگین دمای جهانی افزایش خواهد یافت.بخش بزرگ قاره اروپا بهطور مستقیم یا غیرمستقیم در زیر قطب شمال قرار گرفته، یعنی منطقهای از کره زمین که سریعترین روند گرم شدن در سطح این کره را به خود اختصاص داده است.
بر اساس این گزارش، اتحادیه اروپا در فاصله زمانی سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۰، انتشار گازهای گلخانهای را ۳۱ درصد کاهش داده و هدف آن رسیدن به ۵۵ درصد تا سال ۲۰۳۰ است. اروپا همچنین یکی از پیشرفتهترین مناطق در زمینه همکاریهای فرامرزی برای سازگاری با تغییرات اقلیمی است.کارلو بوونتمپو رئیس مرکز اروپایی پیشبینیهای هواشناسی میانبرد کوپرنیک (ECMWF) گفت: جامعه اروپایی در برابر تغییرات اقلیمی آسیبپذیر است.
این گزارش چند روز قبل از کنفرانس سالانه آب و هوای سازمان ملل متحد COP ۲۷ که از ۶ نوامبر (۱۵ آبان) در مصر آغاز میشود، منتشر شده است.
انتظار میرود رهبران جهان از جمله امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه و اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا در این کنفرانس شرکت کرده و در آن درباره چگونگی مقابله با گرم شدن کره زمین بحث کنند.