دستان شما در مورد سلامتیتان چه میگویند؟
روزیاتو , 17 آبان 1401 ساعت 9:12
گروه علمی: دست های یک فرد می تواند حقایق زیادی در مورد سلامتی فرد بگوید. ظاهر و احساس آنها می تواند به بسیاری از مشکلات پنهان، از بیماری کبد گرفته تا گردش خون ضعیف، اشاره کند. ممکن است با دانستن آنچه که دستان شما قادر به آشکار کردن آن هستند بسیار شوکه شوید. در اینجا برخی از علائم بیماری در دست ها را مرور می کنیم.
شُل دست دادن
هیچ کس شُل دست دادن را دوست ندارد، اما گاهی اوقات، این ضعف می تواند نشانه مشکلی در سلامتی باشد. پزشکان در طول معاینه فیزیکی بیماران، به دست دادن افراد توجه میکنند. بر اساس یک بررسی در سال ۲۰۱۶ در مجله بین المللی قلب و عروق، کاهش قدرت گرفتن دست همراه با راه رفتن آهسته ممکن است نشانه ای از خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی در سالمندان باشد. در بین بزرگسالان ۴۰ تا ۶۹ ساله محکم دست داد می تواند نشان دهنده عملکرد خوب قلب باشد. محققان فکر می کنند که گرفتن دست مطمئناً این پتانسیل را دارد که افراد در معرض خطر بالای ابتلا به بیماری قلبی را شناسایی کند.
برجستگی ها یا تاول های قرمز کوچک
جوش های قرمز مرموز روی دست یا مچ دست می تواند نتیجه آلرژی به نیکل باشد، به خصوص اگر این برجستگی ها به تاول هایی که ترشح می کنند تبدیل شوند. این حساسیت به نیکل در واقع یکی از شایع ترین علل اگزما تماسی است. دستهای ما با اشیای حاوی نیکل مانند دستبند، انگشتر، ساعت و حتی تلفن همراه تماس پیدا میکنند.
سوزن سوزن شدن یا بی حس شدن دست ها
همه ما گهگاهی در دستان خود احساس سوزن و سوزن شدن می کنیم. اگر جوان و نسبتاً سالم باشید، احتمالاً این علائم نشان دهنده سندرم تونل کارپال است. با الکترویوگرام (EMG)، می توان آسیب عصبی یا عضلانی تونل کارپال را بررسی کرد. درمانهای تونل کارپال، از آتل تا جراحی متفاوت است.دلایل بیشماری برای بیحسی و سوزن سوزن شدن دستها وجود دارد، حتی مسائل روانشناختی مانند اضطراب، اغلب منجر به گزگز انگشتان میشود. اما هر شروع ناگهانی بیحسی یا ضعف بازوها یا دستها، احتمال سکته مغزی را تقویت می کند.
پوسته های قرمز یا برجستگی های پر از چرک
پسوریازیس یک بیماری خودایمنی مزمن فوق العاده رایج است که باعث ایجاد پوسته پوسته شدن روی سطح پوست می شود و می تواند روی دست ها یا ناخن ها ظاهر شود. پسوریازیس روی دستها میتواند مانند پلاکهای قرمز، پوستهدار و برجسته به نظر برسد و گاهی اوقات میتواند به صورت جوشهای چرکی سفید در کف دست نمود پیدا کند. تغییرات ناخن، مانند سوراخ شدن، لکه های زرد زیر ناخن، یا جدا شدن ناخن از بستر ناخن نیز ممکن است رخ دهد.
انگشت ماشه ای
انگشت ماشه ای که به آن تنوسینوویت یا التهاب غلاف تاندونی نیز می گویند، به این معنی است که هنگام خم کردن و یا صاف کردن انگشت، احساس گرفتگی شود. این بیماری جزئی، در زنان شایع تر از مردان است و معمولا انگشت حلقه یا شست را درگیر می کند.انگشت ماشه ای در افراد مبتلا به اشکال التهابی آرتریت، دیابت، بیماری تیروئید و همچنین افرادی که زیاد از دستان خود استفاده می کنند، شیوع بیشتری دارد. این بیماری ممکن است بدون درمان بهتر شود. با این حال، اگر درمان نشود، این احتمال وجود دارد که انگشت یا شست آسیبدیده برای همیشه خم شود، که انجام کارهای روزمره را دشوار میکند.
لرزش دست
لرزش دست لزوما نگران کننده نیست، اما ممکن نشانه بیماری عصبی باشد. زمانی که بیش از حد کافئین مصرف میکنید، کم خواب هستید یا داروهای خاصی مصرف میکنید، لرزش دست بیشتر مشاهده می شود. اما نوع دیگری از لرزش دست و بازو در دو طرف بدن وجود دارد که به آن «لرزش اساسی» (essential tremor) می گویند و هنگام انجام عملی مانند غذا خوردن تشدید می شود.لرزش پارکینسونی معمولا فقط یک دست را درگیر می کند و زمانی رخ می دهد که دست در حالت استراحت است. اگر لرزش با کندی حرکت و سفتی اندام تحت تأثیر لرزش همراه شود، می تواند نشانه بیماری پارکینسون باشد.
انگشتان سفید، آبی یا قرمز
اگر زمانی که هوا سرد است یا استرس دارید انگشتانتان سفید شده و سپس آبی، بنفش یا سیاه شوند، احتمالاً به سندرم رینود مبتلا هستید. این وضعیت می تواند با تغییر چشمگیر دما یا حالت احساسی ایجاد شود و منجر به از دست دادن کوتاه مدت جریان خون در انگشتان دست یا پا شود.این بیماری به تنهایی خطرناک نیست. اما احتما دارد مربوط به یک بیماری خودایمنی زمینهای، اغلب لوپوس یا اسکلرودرمی باشد.
تیره شدن بند انگشتان
برجستگی های دردناک، قرمز یا بنفش در نوک انگشتان، معمولاً نشان دهنده عفونت باکتریایی دریچه های قلب است. اندوکاردیت همچنین می تواند باعث خونریزی زیر پوست کف دست شود و لکه های قهوه ای یا بنفش باقی بماند و همچنین خونریزی در زیر ناخن یا در پوست نزدیک به ناخن ایجاد کند. معمولاً فردی دچار اندوکاردیت است علائم عفونت مانند تب و عرق کردن را نیز نشان می دهد.علل احتمالی التهاب دستها در زنان شامل آرتریت پسوریاتیک، آرتریت روماتوئید، لوپوس، واسکولیت (التهاب رگهای خونی)، اسکلرودرمی (بیماری بافت همبند) و درماتومیوزیت (یک بیماری پوستی و عضلانی) است.
کد مطلب: 368081