گروه سیاسی: اتحادیه اروپا امروز دوشنبه ۲۳ آبان در جلسه وزرای خارجه این نهاد، افزودن نامهایی تازه به فهرست تحریمهای خود به دلیل برخورد با معترضان در ایران را بررسی میکند.
بنا بر متن پیشنویس این اقدام تازه اتحادیه اروپا اسامی ۲۸ شخص حقیقی و سه نهاد به فهرست تحریمها افزوده خواهد شد. متن پیشنویس نشان میدهد که بنیاد تعاون بسیج، شبکه خبری پرس تیوی صدا و سیمای جمهوری اسلامی، و شرکتی در حوزه فناوری به نام «آروان کلود/ ابر آروان» در فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا قرار خواهند گرفت. همچنین فهرست اسامی پیشنهادی حاکی است که چندین تن از فرماندهان ارشد انتظامی و سپاه پاسداران، در استانهایی که سرکوب معترضان بسیار شدید بوده، از جمله سیستان و بلوچستان، کردستان، مازندران و البرز در میان تحریمشدگان خواهند بود. بر اساس متن این پیشنویس، «اتحادیه اروپا متعهد است که به همه مسائل مرتبط با ایران، از جمله وضعیت حقوق بشر، رسیدگی کند». در واکنش به سرکوب معترضان در ایران، اتحادیه اروپا پیشتر نیز چهار نهاد و ۱۱ مقام بلندپایه نظامی و امنیتی ایران از جمله وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی را در فهرست تحریمهای خود قرار داده بود.
یک مقام ارشد اتحادیه اروپا روز جمعه ۲۰ آبان در بروکسل در گفتوگو با خبرنگاران تصریح کرد که تحریمهای مرتبط با حقوق بشر و اقدام تحریمی در زمینه ارسال تسلیحات به روسیه برای استفاده در جنگ با اوکراین «در تناقض با احیای برجام نیست». به گفته این مقام ارشد اروپایی که نخواست نامش فاش شود، هماکنون در ایران اوضاع تازهای شکل گرفته است که در آن، «مردم خواهان یک زندگی عادی هستند و اتحادیه اروپا «باید از آن حمایت کند». پیشتر، وزیر خارجه آلمان نیز شامگاه ۱۸ آبان با انتشار یک رشتهتوییت از قصد اتحادیه اروپا برای اعمال تحریمهای جدید علیه مقامها و نهادهای حکومتی در ایران در واکنش به «سرکوب مرگبار» معترضان خبر داده و خطاب به مردم معترض ایران نوشته بود: «شما تنها نیستید»! آنالنا بائربوک در پایان پیام توییتری خود تاکید کرده بود: «ما نه فقط امروز، بلکه تا هر زمان که لازم باشد در کنار مردان و زنان ایران میایستیم.» این اظهارات اما بلافاصله با واکنش توییتری وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران روبهرو شد. حسین امیرعبداللهیان با تهدید به اینکه پاسخ تهران به هرگونه اقدام از سوی اتحادیه اروپا در این زمینه «متناسب و قاطع» خواهد بود، خطاب به همتای آلمانی خود نوشت: «تخریب پیوندهای قدیمی پیامدهای بلندمدت دارد».