دریافت لینک صفحه با کد QR
یک فناوری جدید برای جذب CO۲ ابداع شد
22 آبان 1401 ساعت 17:08
گروه علمی: فناوری جدید جذب کربن دی اکسید که قادر است کربن مونوکسید و گاز طبیعی مصنوعی تولید کند، میتواند به مبارزه با بحران آب و هوا کمک کند.به گزارش ایسنا، پژوهشهای جدید پژوهشگران دانشگاه ساری(Surrey) فناوری جدیدی را به نمایش میگذارد که میتواند به دانشمندان اجازه دهد هم کربن دیاکسید را جذب کنند و هم آن را به مواد شیمیایی مفید در یک فرآیند دورانی تبدیل کنند.
نتیجه نهایی، یک روش کارآمد برای تولید محصولات جانبی مانند کربن مونوکسید و گاز طبیعی مصنوعی است.
دکتر ملیس دویار، مدرس ارشد مهندسی شیمی در دانشگاه ساری میگوید: جذب CO۲ از هوای اطراف و تبدیل مستقیم آن به محصولات مفید دقیقاً همان چیزی است که ما برای نزدیک شدن به خنثی سازی کربن در بخش مواد شیمیایی به آن نیاز داریم. این روش به خوبی میتواند نقطه عطفی در گامهای مورد نیاز ما برای رسیدن به اهداف تولید صفر کربن تا سال ۲۰۵۰ باشد.
وی افزود: ما باید از تفکر فعلی خود در مورد نحوه تولید مواد شیمیایی دور شویم، زیرا شیوههای فعلی متکی به سوختهای فسیلی هستند که پایدار نیستند. با این فناوری، ما میتوانیم مواد شیمیایی با ردپای کربن بسیار کمتری عرضه کنیم و به جایگزینی سوختهای فسیلی با کربن دی اکسید و هیدروژن تجدیدپذیر به عنوان بلوکهای سازنده سایر مواد شیمیایی مهم نگاه کنیم.این اختراع جدید از یک فناوری در انتظار ثبت اختراع به نام مواد قابل تعویض دو عملکردی(DFM) استفاده میکند. DFMها کربن دی اکسید را جذب و تبدیل مستقیم آن به مواد شیمیایی را تسریع میکنند.
مواد قابل تعویض دو عملکردی
DFMها به دلیل توانایی در تولید چندین ماده شیمیایی بسته به شرایط عملیاتی یا ترکیب واکنش دهنده اضافه شده، "قابل تعویض" نامیده میشوند. این بدان معناست که این فناوری با تغییرات تقاضا برای مواد شیمیایی و همچنین در دسترس بودن هیدروژن تجدیدپذیر به عنوان یک واکنش دهنده بسیار سازگار است.
لوکیا-پانتزکرولا مرکوری دانشجوی کارشناسی ارشد که این پژوهش را در دانشگاه ساری هدایت میکند، میگوید که این نوآوری جدید به مبارزه با تغییرات آب و هوایی کمک میکند.وی میگوید: این پژوهش نه تنها راهحلی مناسب برای تولید سوختها و مواد شیمیایی بیکربن را نشان میدهد، بلکه رویکردی نوآورانه برای مبارزه با انتشار روزافزون CO۲ که به گرمایش جهانی کمک میکند، ارائه میکند.
سایر پروژههای مشابه
در ژوئن سال ۲۰۲۲، بزرگترین کارخانه جذب کربن بریتانیا در چِشایر در شمال غربی انگلستان عملیاتی شد. این کارخانه یکی از بزرگترین تولید کنندگان سدیم کربنات، نمک و سدیم بیکربنات در اروپا است. این مواد شیمیایی اجزای حیاتی طیف وسیعی از اقلام استفاده روزمره از شیشه گرفته تا مواد شوینده هستند و در عین حال برای تصفیه آب، در خوراک دام، محصولات غذایی انسان و همچنین اهداف دارویی نیز استفاده میشوند.
اواخر همان ماه، شرکت Climeworks AG که یک شرکت سوئیسی متخصص در فناوری Direct Air Capture است در ایسلند اقدام به تاسیس جدیدترین و بزرگترین مرکز جذب و ذخیره مستقیم کربن از هوا به نام Mammoth کرد.
انتظار میرود که ساخت و ساز این مرکز ۱۸ تا ۲۴ ماه طول بکشد. این تاسیسات پس از بهرهبرداری دارای ظرفیت اسمی جذب ۳۶ هزار تن کربن دی اکسید در سال خواهد بود.
کد مطلب: 369178
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir