گروه اقتصادی: رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی خاطر نشان کرد: در شرایط تحریم امکان واردات قطعه برای ما وجود دارد و ما قطعات را از کشورهای ثالث وارد میکنیم. اگر این قطعات وارد نشود امکان تولید را از دست خواهیم داد.
به گزارش ایلنا، اکبر پازوکی در پاسخ به این پرسش که برخی از شنیدهها حاکی از این مهم است که ژاپن به بازار لوازم خانگی ایران بازگشته است آیا این خبر را تایید می کنید؟ گفت: خیر این خبر صحت ندارد؛ تولیدکنندگان ایرانی از شرکتهای ژاپنی قطعه وارد و بعد از مونتاژ به نام تولید ایرانی و با اعطای خدمات پس از فروش آن کالاها را در بازار عرضه میکنند.
وی با بیان اینکه تولیدکنندگان داخلی 60 تا 70 درصد نیاز قطعات مورد نیاز را وارد میکنند، گفت: کشورهایی اروپایی در شرایط تحریم در ایران سرمایهگذاری کردند؛ به عنوان مثال 2 شرکت اروپایی پکیچهای تولید شده یک شرکت را خریداری و به اروپا صادر میکنند همچنین بخاری شرکت دیگر به اروپا و کانادا صادر میشود.
این فعال صنفی ادامه داد: واردات لوازم خانگی از 1 فروردین 97 ممنوع شد اما برند سامسونگ با نام برند سام اقدام به تولید میکند همچنین برند ال جی به جی پلاس تغییر نام داده است و با ضمانت گلدیران به مشتریان خدمات پس از فروش ارائه میدهد. بقیه اقلام موجود در بازار بدون ضمانتنامه رسمی همگی قاچاقاند از جمله برندهای سونی، پاناسونیگ، ال جی ....
پازوکی با بیان اینکه در شرایط تحریم امکان واردات قطعه وجود دارد، گفت: قطعات از کشورهای ثالث وارد میشود و اگر این قطعات وارد نشود امکان تولید را از دست میدهیم. ایران به عضویت پیمان منطقهای شانگهای پیوسته است و این کشورها که تحریم نیستند و عضویت ایران در این پیمان منطقهای امکان دسترسی ما به سایر بازارها را فراهم میکند.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با بیان اینکه تولیدکنندگان داخلی موتور یخچال، لباسشویی و پمپ تخلیه آب را وارد میکنند، گفت: این شیوه تولید در تمام دنیا رایج است.این فعال صنفی با اشاره به رکود حاکم بر بازار، گفت: بازاریان همه نشستهاند؛ چرا که درآمد مردم کفاف تامین نیازهای اولیه و ضروری آنها را میدهد و اگر به بازارهای اصلی فروش لوازم خانگی مراجعه کنید رکود بر این بازار را مشاهده خواهید کرد، فروشها محدود به تهیه جهیزیه شده است. از اینرو امیدواریم که سازمان امور مالیاتی در سال جاری این موضوع را لحاظ کند.
وی افزود: لوازم خانگی بین 200 تا 250 درصد گران شده است آیا معافیتهای مالیاتی نیز به همان میزان تغییر کرده است؟ امروز سازمان امور مالیاتی معیار مالیاتستانی را تراکنشهای مالیاتی عنوان کرده است و در شیوه مالیات ستانی هزینهها فروشندگان در نظر گرفته نمیشود. اصناف همواره مالیات بر درآمد را پرداخت کردهاند و پرداخت این مالیات را حق خود میداند اما در این افزایش نرخها کمر همه فروشندگان شکسته شده است و ما انتظار داریم که دولت از ما حمایت کند دولت در مالیات، اخذ عوارض شهرداری به اصناف کمک نکرد، این در حالیست که اصناف همواره در شرایط دشوار همراه دولتها بودند.