به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ - ۰۰:۲۸
 
۴
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۱/۱۸ ساعت ۱۳:۳۹
کد مطلب : ۳۷۲۹۳

خود درمانی دليل اصلي ابتلا به سرطان‌

گروه سلامت: یک متخصص داخلی گفت: میران شیوع سرطان‌های دستگاه گوارش در سنین بالای 50 سال بیشتر است و باید علائم آن جدی گرفته شود.
خود درمانی دليل اصلي ابتلا به سرطان‌
دکتر تورج احمدی جویباری گفت: فاکتورهای ژنی در کنار فاکتورهای تغذیه‌ای در بروز سرطان‌های دستگاه گوارش موثر است. این متخصص داخلی، سخت بلغی را مهمترین علامت ابتلا به سرطان مری دانست و گفت: از آنجایی که کمربند سرطان مری از شمال ایران می گذرد میزان ابتلا به سرطان مری در شهرهای شمالی بیشتر از سایر سرطانهاست و این در حالی است که در بقیه استان‌های کشور سرطان کولون شایع‌ترین سرطان است.

رییس بیمارستان امام خمینی کرمانشاه، در ادامه علائم ابتلا به سرطان کولون را تغییر در اجابت مزاج، کم خونی، کاهش وزن، بی‌اشتهایی و ... دانست که در صورت بروز این علائم مراجعه به پزشک و بررسی وضعیت سلامت فرد ضروری است. وی افزود: سرطان کولون در صورت تشخیص زودهنگام به طور قطعی و کامل درمان می شود. جویباری در ادامه درباره سرطان معده گفت: این سرطان معمولا زمانی خود را نشان می‌دهد که بیماری به میزان زیادی پیشرفت کرده و لذا درمان آن شدنی نیست.

این متخصص داخلی گفت: سرطان معده پیش آگهی بدی دارد و معمولا زمانی تشخیص داده می شود که امکان عمل جراحی و درآوردن معده وجود ندارد. وی افزود: اگر بیمار شانس بیاورد و از طریق آندوسکوپی بیماری تشیخص داده شود، امکان عمل جراحی و خارج کردن معده وجود دارد که این مورد خیلی کم اتفاق می افتد. وی کاهش وزن، سوءهاضمه مزمن و غیره را از علائم ابتلا به سرطان معده دانست و گفت: مشاهده این موارد در سنین بالای 40 سال نیاز به درمان دارد.

رییس بیمارستان امام خمینی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه از میان سرطان‌های دستگاه گوارش سرطان‌های کبد، پانکراس و کیسه صفرا شیوع کمتری دارند، گفت: این در حالی است که این بیماری‌ها به درمان کمتر پاسخ می دهند و معمولا طول عمر فرد کوتاه است. جویباری در ادامه خوددرمانی را یکی از شایع‌ترین مشکلات موجود در رابطه با سرطان‌ها بخصوص سرطان‌های دستگاه گوارش دانست و گفت: متاسفانه در کشور ما آمار خوددرمانی بالاست و افراد به جای مراجعه به پزشک اقدام به خوددرمانی می کنند که این مسئله می‌تواند خطرناک باشد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، سرطان کبد را یکی از بدخیم ترین و پیش رونده ترین سرطان ها دانست و گفت: این بیماری تنها موقعی درمان می‌شود که فقط یک لوب کبد درگیر شده باشد که در این صورت پزشکان با عمل جراحی آن یک لوب را حذف می‌کنند.
مرجع : ايسنا