دریافت لینک صفحه با کد QR
ابر کامپیوتر جدید به دنبال جستوجو برای حیات فرازمینی
دیجیاتو , 13 آذر 1401 ساعت 17:49
گروه علمی:محققان یک ابرکامپیوتر جدید ساختهاند که اطلاعات ۶۴ بشقاب تلسکوپ رادیویی میرکت را با هم ترکیب میکند و بهدنبال حیات فرازمینی میگردد.دانشمندان پروژه Breakthrough Listen با یک ابزار قدرتمند به جستجوی جدیتر برای حیات فرازمینی میپردازند. آنها ابرکامپیوتری ساختهاند که میتواند از قابلیتهای عظیم تلسکوپ رادیویی میرکت (MeerKAT) در رصد آسمان استفاده کند و خللی به سایر پروژههای تحقیقاتی که از این تلسکوپ بهره میگیرند، وارد نکند.
تلسکوپ رادیویی میرکت در آفریقای جنوبی ۶۴ بشقاب دارد که منطقه وسیعی از آسمان را پوشش میدهد. محققان برای جستجو بهدنبال حیات فرازمینی، آسمان را در پی پیامهایی که ممکن است از سوی تمدنهای فضایی ارسال شده باشد، بررسی میکنند. آنها در سه سال اخیر سعی داشتند با یک خوشه کامپیوتری جدید این کار را از طریق تلسکوپ میرکت انجام دهند و حالا بالاخره از سیستم جدید خود رونمایی کردهاند.دانشمندان میگویند این سیستم که تحت عنوان قدرتمندترین ابزار دیجیتالی برای شناسایی امضاهای فناوری معرفی شده است، کار آنها را بسیار راحتتر میکند. این سیستم اجازه میدهد تا محققان بدون حرکتدادن آنتنهای میرکت بتوانند از نمای حاضر پیش روی بشقابهای این تلسکوپ برای تحقیقات خود استفاده کنند.
حیات فرازمینی بالاخره با کمک این کامپیوتر پیدا میشود؟
دکتر «اندرو سیمیون»، محقق ارشد پروژه Breakthrough Listen میگوید: «میرکت ۶۴ بشقاب دارد که میتوانند در هر لحظه فضایی از آسمان با وسعت ۵۰ برابر تلسکوپ گرین بانک (GBT) را ببینند. چنین میدان دید بزرگی معمولاً شامل تعداد زیادی ستاره است که اهداف جذابی برای شناسایی امضاهای فناوری محسوب میشوند. ابرکامپیوتر جدید ما اجازه میدهد تا سیگنالهای این ۶۴ بشقاب را با هم ترکیب کنیم و از این اهداف اسکنهای پروضوحی با حساسیت بالا بهدست بیاوریم.»
با توجه به اینکه این سیستم خللی به سایر پژوهشهای در دست اجرا وارد نمیکند، محققان تقریباً میتوانند بهصورت ۲۴ ساعته به اطلاعات این تلسکوپ دسترسی داشته باشند و تعداد سوژههای تحتنظر خود را ۱۰۰۰ برابر کنند. یکی از اولین سوژههای بررسی در این پروژه، نزدیکترین ستاره به منظومه شمسی، یعنی پروکسیما قنطورس است که منجمان معتقدند شاید سیارههایی در اندازه زمین اطراف آن وجود داشته باشد.پژوهشگران در نظر دارند تا نتایج اولین یافتههای خود را در ماههای آینده با عموم مردم به اشتراک بگذارند.
کد مطلب: 373247
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir