بیشترین فروش بازار متعلق به این کتابهاست
15 آذر 1401 ساعت 12:31
گروه فرهنگی: نگاهی به آمار نشر کتاب آبانماه سال جاری که از سوی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شده، نشان میدهد در هشتمین ماه سال ۱۴۰۱، ۸ هزار و ۸۱۴ عنوان کتاب در شمارگان ۹ میلیون و ۴۱۹ هزار و ۳۶۷ نسخه منتشر شده، این عدد در آبانماه سال گذشته حدود هشت هزار و ۸۱۲ بوده است.
به گزارش ایبنا، در این آمار، کتابهای کمک آموزشی با هزار و ۴۱۹ عنوان بیشترین تعداد، پس از آن کتابهای ادبیات با هزار و ۴۰۶ عنوان رتبه دوم و کتابهای کودک و نوجوان با هزار و ۳۶۷ در رتبه سوم قرار دارند.
براساس این گزارش، سهم کتابهای تالیفی؛ ۶هزار و ۳۷۰ عنوان و کتابهای ترجمه شده، ۲ هزار و ۴۴۴ عنوان است که سهم استان تهران ۶هزار و ۲۸۰ عنوان و سایر استانها ۲هزار و ۵۳۴ عنوان است. در مرور درصد کتابهای منتشر شده در استانها نیز بعد از تهران، قم با ۳۴۸ عنوان کتاب در رتبه دوم و خراسان رضوی با ۲۵۰ عنوان در رتبه سوم قرار دارند.
همچنین نگاهی به جدول آمار منتشر شده در سایت خانه کتاب، نشانگر این است که ۵هزار و ۲۹۵ عنوان کتاب چاپ اول و ۳هزار و ۵۱۹ عنوان کتاب چاپ مجدد هستند، همچنین میانگین قیمت کتابها در این ماه به حدود ۱۰۶ هزار تومان رسیده است.در این زمینه تعداد کتابهای کودک و نوجوان در آبان ماه امسال، یک هزار و ۳۶۷ عنوان و در میانگین شمارگان یک هزار و ۴۹۴ نسخه بوده که این عدد در آبان ماه سال گذشته یک هزار و ۶۰۷ عنوان بوده، این آمار نشان میدهد که تعداد کتابهای این حوزه ۱۵ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
در میان ۱۰ ناشر پُرکار کودک و نوجوان این ماه نیز، ناشری با ۵۷ عنوان کتاب تالیفی در رتبه نخست قرار دارد و ناشر دیگری با ۳۵ عنوان کتاب شامل ۲۵ کتاب تالیفی و ۱۰ کتاب ترجمه رتبه دوم را از آن خود کرده است.
این موضوع درحالی است که طبق آمار کتابهای کمک آموزشی بیشترین عناوین کتاب را به خود اختصاص دادهاند که البته با توجه به فصل مدارس و استقبال دانشآموزان و خانوادهها در این بازه زمانی، این موضوع دور از ذهن نیست.
عددها نشان میدهد که انتشار کتابهای کمک آموزشی در سال جاری با رشد ۱۶ درصدی همراه بوده، بهطوری که هزار و ۴۱۹ عنوان کتاب در این حوزه طی ماه آبان بر ویترین کتابفروشیها نشسته است که این عدد در مدت مشابه سال گذشته هزار و ۲۲۳ عنوان بود.همچنین نگاهی به آمار و درصد تغییر تعداد کتابهای آبانماه ۱۴۰۱ نسبت به زمان مشابه در سال ۱۴۰۰ نیز حاکی از این است که بیشترین افزایش در ردههای زبان به میزان ۶۳ درصد، سپس موضوعات کلیات ۴۵ درصد و رده کمکدرسی و آموزشی با ۱۶ درصد بوده است.
کد مطلب: 373614