به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۹ - ۱۸:۳۱
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۹/۱۹ ساعت ۰۹:۳۸
کد مطلب : ۳۷۴۱۶۴
نگرانی آمریکا و بریتانیا از نزدیکی ایران و روسیه

سطح همکاری نظامی مسكو و تهران بی‌سابقه است

سطح همکاری نظامی مسكو و تهران بی‌سابقه است
گروه بین الملل: آمریکا و بریتانیا  بار دیگر از نزدیکی ایران به روسیه و احتمال تبدیل شدن رابطه تهران و مسکو به یک مشارکت نظامی، ابراز نگرانی کردند.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت که روسیه به ایران، «حمایت تسلیحاتی بی‌سابقه‌ای» پیشنهاد کرده است.او گفت که روابط دو کشور در حال تبدیل شدن به یک «مشارکت نظامی تمام‌عیار» است.به گفته این مقام آمریکایی، واشنگتن به اطلاعاتی دست پیدا کرده که نشان می‌دهد ایران و روسیه در تدارک تولید مشترک پهپادهای نظامی هستند.
برنامه تولید پهپاد نظامی در ایران پیشرفت قابل توجهی داشته و در ماه‌های اخیر، استفاده از پهپادهای ایرانی توسط ارتش روسیه در اوکراین، با واکنش منفی کشورهای غربی روبه‌رو شد.
در این مدت تحریم‌های تازه‌ای نیز به دلیل پهپادها علیه ایران وضع شد.اما ایران می‌گوید که در جنگ اوکراین بی‌طرف است و هرگز پهپادی برای استفاده در این جنگ در اختیار روسیه قرار نداده است.با این‌حال تهران همکاری نظامی با روسیه و ارسال پهپاد به این کشور را تکذیب نکرده است.در حال حاضر نیز روشن نیست که ابعاد همکاری تسلیحاتی ایران با روسیه در ارتباط با پهپادها، چگونه است.
جان کربی گفت که همکاری نزدیک نظامی ایران و روسیه به ضرر اوکراین خواهد بود.
او می‌گوید این مسئله اهمیت دارد که روشن شود این مشارکت نه فقط برای اوکراین که برای همسایگان ایران در منطقه هم یک تهدید ارزیابی می‌شود.جان کربی افزود ایالات متحده این اطلاعات را در اختیار کشورهای منطقه خاورمیانه و شرکای خود در سرتاسر جهان قرار داده است.به گفته سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا روسیه از بهار امسال آموزش خلبانان ایرانی برای پرواز با جنگنده‌های سوخوی ۳۵ را آغاز کرده و این به این معناست که ایران می‌تواند طی سال آینده تعدادی از این جنگنده‌ها را دریافت کند.
او افزود در صورت تحویل این جنگنده‌ها به ایران توان نیروی هوایی جمهوری اسلامی در قیاس با کشورهای همسایه به شکل قابل توجهی تقویت می‌شود.
كربی ابراز نگرانی کرد که روسیه قصد دارد قطعات پیشرفته نظامی در اختیار ایران بگذارد و این احتمال را منتفی ندانست که مسکو تا کنون بالگردهای نظامی و سامانه‌های ضد هوایی به تهران داده باشد.او از ایران خواست در این مسیر حرکت نکند و هشدار داد آمریکا برای افشا و مختل کردن چنین برنامه‌هایی ابزاری در اختیار دارد که از آنها استفاده خواهد کرد و آماده انجام اقدام‌های بیشتر است.
جیمز کلورلی، وزیر خارجه بریتانیا نیز، جمهوری اسلامی ایران را یکی از «اصلی‌ترین حامیان» روسیه توصیف کرد.او گفت که امنیت جهانی با آنچه که او یک «معامله کثیف» توصیف کرد، به خطر افتاده است.
در نیویورک نیز باربارا وودوارد، سفیر بریتانیا در سازمان ملل گفت که درباره ادامه ارسال تسلیحات از سوی ایران به روسیه، نگرانی وجود دارد.
روسیه متهم است که در جریان جنگ اوکراین، حاکمیت ملی این کشور را نادیده گرفته و به این کشور تجاوز کرده است.اما مسکو می‌گوید که در اوکراین به یک «عملیات ویژه» دست زده که تندروهای راست‌افراطی و «ناز‌ی‌ها» را از کشور همسایه‌اش اخراج کند.
همسو با تازه‌ترین تحولات جنگ در اوکراین، لوید آستین، هشدار داد که روسیه مشغول توسعه و نوسازی زرادخانه هسته‌ای آن کشور است. سخنان  آستین بر پایه نتایج جدیدترین گزارش وزارت دفاع آمریکا در مورد سلاح‌های هسته‌ای است.کارشناسان تخمين می‌زنند که روسیه با حدود شش هزار کلاهک هسته‌ای بزرگ‌ترین زرادخانه اتمی جهان را دارد.
آمریکا و روسیه، روی‌هم‌رفته، صاحب حدود ۹۰ درصد از سلاح‌های هسته‌ای جهان هستند که قدرت تخریبی آن‌ها برای چند بار نابود کردن کامل کره زمین کافی است.
وزیر دفاع آمریکا در سخنرانی خود در مراسم معارفه فرماندهان جدید ستاد فرماندهی استراتژیک ارتش آمریکا که هدایت زرادخانه هسته‌ای این کشور را برعهده دارد، تصریح کرد: «روسیه در حال توسعه و نوسازی زرادخانه هسته‌ای خود است. همزمان با تداوم تهاجم نظامی بی‌دلیل و ناعادلانه روسیه به اوکراین ولادیمیر پوتین به شکل غیرمسئولانه‌ای تهدیدهای هسته‌ای را تکرار می‌کند.»دولت روسیه اعلام کرده که در سال ۲۰۲۳ به نوسازی و توسعه زیر ساخت‌های نیروهای هسته‌ای خود توجه ویژه‌ای خواهد کرد.
در همین زمینه ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه،  در یک نشست خبری تهدید کرد هر کشوری که با سلاح‌های هسته‌ای به روسیه حمله کند از روی زمین محو خواهد شد.
او بار دیگر مدعی شد که روسیه هیچ قصدی برای شروع جنگ هسته‌ای و کاربرد پیشدستانه این سلاح‌ها ندارد ولی با استفاده از سلاح‌های مافوق صوت خود می‌تواند به هرگونه حمله اتمی با قدرت پاسخ دهد.این اظهارات در شرایطی است که رییس جمهوری روسیه روز ۳۱ شهریور امسال تهدید کرده بود مسکو برای دفاع از امنیت و قلمرو خود از تمامی سلاح‌های تخریب گسترده استفاده خواهد کرد و به غرب هشدار داد که سخنان او بلوف نیست.
البته مقامات ارشد روسیه بارها ادعا کرده‌اند که غرب سخنان آن زمان  پوتین را نادرست تعبیر کرده است.
در هفته‌های اخیر قرار بود آمریکا و روسیه مذاکرات بر سر پیمان «استارت نو» را که هدف آن کاهش زرادخانه‌های هسته‌ای دو طرف است از سر بگیرند.
روسیه چند روز پیش از تاريخ تعیین‌شده برای شروع مذاکرات انصراف «یک‌جانبه» خود را اعلام و آمریکا را به رفتار «ضد روسی» و «دستکاری» مفاد این پیمان در راستای منافع خود متهم کرد.

 
برچسب ها: روسیه

زهرا
Iran, Islamic Republic of
۱۴۰۱/۰۹/۱۹ ۰۹:۴۶
ما خوشحال میشیم کشورمون از نظر نظامی پیشرفت کنه.
ولی نه فقط نظامی! اقتصاد بیمار، فساد و رانت، بیکاری وهزاران جوان در حسرت ازدواج و تفریح و حتی یک سفر...، صادرات کم، ارتباط بین المللی ضعیف، قطعی اینترنت وووو.... هزاران مشکل دیگه هم داریم که ای کاش به اونها هم توجه بشه... ماهی رو هر وقت از آب بگیری تازه است
کشور قوی ولی از درون پوسیده و ضعیف ب چ درد میخوره؟؟؟ (408793)
۱۴۰۱/۰۹/۱۹ ۱۳:۱۱
روسیه هم مثل چین بفکر منافع خودشه باید هوشیار باشند که نیستن توی باتلاق جنگ گیر کردن هنوز دیر نشده (408824)
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها