گروه علمي: محققان فرانسوی و آلمانی اعلام کردند شواهدی آزمایشگاهی دال بر نظریه نوشیدن کافئین برای جلوگیری از بیماری آلزایمر یافته اند.
دانشمندان ميگویند دوز منظم کافئین در موشها مانع از رشد پروتئین تائو ميشود، که مسبب بسته شدن سلولهای مغزی است. این کشف در میان موشهایی دیده شده که از نظر ژنتیکی برای تولید تائو تغییر ساختاری یافته اند. در آب آشامیدنی این موشها مقدار کمی کافئین- 0.3 گرم در لیتر- برای مدت 10 ماه اضافه شده بود. این تقریبا معادل دو فنجان قهوه در روز برای انسانهاست. این موشها با موشهای دیگری مقایسه شده اند که در همان رده تولید "تائو" بودند، اما به آنها دوز کافئین داده نشده بود.
دیوید بلوم از موسسه ملی تحقیقات پزشکی و بهداشتی فرانسه گفت: "موشهای کافئین خورده از نظر حافظه و تولید تائو و همچنین تورم بافتهای مغزی کمتر دچار آسیب شده اند." آزمایشهای قبلی هم نشان میدهند که افراد مسن در صورت مصرف مداوم و معتدل کافئین کمتر دچار ناراحتیهاي ادراکی ميشوند. تحقیقات همچنین از تاثیر کافئین در کاهش کم حافظگی در موشهایی حکایت دارد که مبتلا به آمیلوید مغزی مرتبط با آلزایمر هستند. این تحقیق در مجله آمریکایی "نوروبیولوژی سالخوردگی" چاپ شده است.