کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

اژه‌ای: بحث، گفتگو و حتی مجادله، فرصت و نعمت است

5 دی 1401 ساعت 18:56


گروه سیاسی:رئیس قوه قضاییه گفت: از نقطه نظرات مختلف و مجادلات در مباحث حقوقی، نه تنها نگران و ناراحت نمی‌شویم بلکه چنانچه مستدل و منطقی و به دور از غرض‌ورزی باشند، از آن‌ها استقبال نیز می‌کنیم.
غلامحسین محسنی اژه‌ای، طی سخنانی در نشست شورای‌عالی قوه قضاییه، ضمن تسلیت سالروز شهادت حضرت صدیقه طاهره زهرای اطهر سلام‌الله‌علیها، اظهار کرد: حضرت زهرای مرضیه (س) خیر کثیر هستند و مقام و منزلت بالایی نزد خداوند دارند؛ پیامبر اکرم (ص) فرمودند “انّی سمّیت ابنتی فاطمة لان الله عزّ و جلّ فطم‌ها و فطم من احبّها من النّار”؛ من نام دخترم را “فاطمه” گذاشتم؛ زیرا خدای – عزّ و جلّ – فاطمه علیهاالسّلام و هر کس که او را دوست دارد، از آتش دوزخ دور نگه داشته است.
رئیس دستگاه قضا در ادامه به تبیین و تشریح شرایط اجتماعی و سیاسی مقطع زمانی شهادت حضرت صدیقه طاهر (س) پرداخت و گفت: حضرت فاطمه زهرا (س) از لحاظ جنبه‌های سیاسی و اجتماعی نیز همچون سایر ابعاد وجودی‌شان، بی‌همتا و بی‌نظیر بودند و برای سعادت بشریت و دفاع از حق و ولایت و مقابله با تزویر و نفاق و تحریف و ظلم و اقدامات سخت و نرمی که بدکاران در این عرصه‌ها روا می‌داشتند، جهاد و جانفشانی کردند.
رئیس قوه قضاییه همچنین سالروز ولادت حضرت عیسی مسیح علیه‌السلام را گرامی داشت و گفت: چنانچه بشر به تعلیمات انبیاء که از ناحیه خداوند است، به طور کامل جامه عمل می‌پوشاند، وضع امروزش اینگونه نبود؛ تحقق صلح و سعادت واقعی مگر با عمل بشر به تعالیم انبیاء الهی ممکن و میسّر نیست.
رئیس عدلیه در ادامه با اشاره به در پیش بودن سالروز حماسه ۹ دی، روز بصیرت و میثاق امت با ولایت، اظهار کرد: نهم دی ماه از روز‌های عبرت‌آموز است و در تاریخ به عنوان یوم‌الله ثبت شده است؛ در این روز مردم با بصیرت و شور و شعور انقلابی و ولایی خود، بساط فتنه‌گران را برچیدند؛ در وقایع سال ۸۸ شاهد بودیم که دشمن تلاش داشت کام و ذائقه شیرین مردم ما از انتخابات پرشور برگزار شده را به تلخی بکشاند؛ در آن قضایا، کار به جایی می‌رفت که دشمنان را خوشحال کند، اما خداوند به مدد و کمک مردم شهیدپرور ما آمد و محاسبات دشمن، همچون همیشه اشتباه از آب درآمد و مردم در کوتاه‌ترین زمان و با کمترین هزینه، بساط فتنه‌گران را ظرف چند ساعت برچیدند. برخی قضایای امروز نیز دنباله همان فتنه است و امیدواریم دشمن که تاکنون به مقاصد شوم خود نرسیده و به هزیمت رفته، مجدداً به صورت قاطعانه شکست بخورد هر وقت در جمهوری اسلامی ایران یک اقدام خوب پیش می‌آید، دشمن تحمل نمی‌کند و بلافاصله سعی می‌کند با بوجود آوردن مسئله‌ای، ذائقه مردم را تلخ کند.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با گرامیداشت سالروز رحلت آیت‌الله هاشمی شاهرودی رئیس فقید پیشین دستگاه قضایی، گفت: آیت‌الله هاشمی شاهرودی در مدت زمانی که متصدی ریاست دستگاه قضا بودند، اقدامات بدیع و ارزنده و ماندگاری را انجام دادند که از جمله آن‌ها می‌توان به ابلاغ دستورالعمل دفاع از حقوق شهروندی اشاره کرد؛ دستورالعملی که به قدری جذاب و نافذ بود، در مجلس شورای اسلامی به قانون تبدیل شد.
قاضی‌القضات با اشاره به ایده تشکیل شورا‌های حل اختلاف در دوره ریاست آیت‌الله هاشمی شاهرودی بر قوه قضاییه، تصریح کرد: آیت‌الله هاشمی شاهرودی تلاش داشت تا دستگاه قضایی از ظرفیت‌های مردمی برای پیشبرد امور و حل و فصل دعاوی و اختلافات بهره بگیرد؛ لذا شورا‌های حل اختلاف با فلسفه بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی در دوره ریاست ایشان بر قوه قضاییه بنا نهاده شد؛ رئیس فقید دستگاه قضا بر توسعه شورا‌های حل اختلاف تاکید داشت، اما ما نتوانسته‌ایم در این حوزه منویات ایشان را به طور کامل اجرایی کنیم؛ علی‌ایحال امیدواریم بتوانیم شورا‌های حل اختلاف را بیش از پیش توسعه دهیم و عمق ببخشیم.
رئیس عدلیه، برگزاری دیدار‌ها و ملاقات‌های مردمیِ مستمر و هفتگی را از دیگر اقدامات شایسته آیت‌الله هاشمی شاهرودی در دوره تصدی ریاست قوه قضاییه از ناحیه ایشان دانست و گفت: ملاقات و دیدار چهره‌به‌چهره و بدون واسطه مردم و مراجعان به دستگاه قضایی با رئیس قوه قضاییه و طرح مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی شهروندان در این نشست‌ها، از اقدامات بسیار ارزشمند و شایسته آیت‌الله هاشمی شاهرودی در دوره تصدی ریاست دستگاه قضا از ناحیه ایشان بود که امیدواریم بتوانیم این مسیر و رویه ارزنده را ادامه دهیم.
 محسنی اژه‌ای در ادامه نشست امروز با اشاره به اهمیت توجه به نقطه‌نظرات مختلف که بر مبنای استدلال و منطق می‌باشند، گفت: در موضوعات و مقوله‌های مختلف از جمله مباحث حقوقی، افراد و صاحبنظران به اظهارنظر و بیان دیدگاه‌های خود می‌پردازند و بعضاً اختلاف‌نظراتی نیز در این دیدگاه‌ها وجود دارد؛ نفس و اصل این قبیل اظهارنظر‌ها و بیان دیدگاه‌ها، مطلوب است و می‌تواند مفید باشد و نباید نسبت به آن‌ها نگران بود و از آن‌ها ناراحت شد.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: بعضاً در شرایط خاصی که ایجاد می‌شود ممکن است بحث و گفتگو و حتی مجادله پیش آید؛ این امر یک فرصت و نعمت است و چنانچه نظرات طرح شده عالمانه و منصفانه و همراه با استدلال و منطق نیز باشند، بسیار سودمند و نافع خواهند بود و نه تنها نباید نگران این نقطه‌نظرات مختلف در هر حوزه‌ای از جمله مباحث حقوقی بود بلکه باید از آن‌ها استقبال نیز کرد؛ البته لازمه این امر آن است که این نظرات، عالمانه و منصفانه و مستدل باشند و با اغراض خاص سیاسی و ... آلوده نشوند؛ چرا که در آنصورت، کم‌اثر یا بی‌اثر می‌شوند.
رئیس دستگاه قضا اظهار داشت: قضات ما نیز که این نقطه‌نظرات مختلف را در مباحث حقوقی مشاهده می‌کنند، می‌توانند بر روی آن‌ها تأمل و مداقه کنند و اگر لازم بود در مواردی پاسخ آن‌ها را نیز بدهند و به نقد آن‌ها بپردازند و چنانچه این نقطه نظرات، مستدل و منطقی بود، آن‌ها را از نظر علمی بپذیرند؛ اما در عمل، همه موظف به اجرای قانون هستیم و قضات ما در دادسرا و دادگاه مکلف هستند منطبق بر قانون عمل کنند و چنانچه در موردی نیز در قانون، پیش‌بینی صورت نگرفته بود، باز هم طبق ترتیباتی که در خود قانون قید شده، عمل کنند.
رئیس عدلیه در پایان تاکید کرد: اصل بیان نظرات مختلف، مطلوب است و می‌تواند مفید باشد؛ حال بستگی به طرف دارد که با چه ادبیات، انگیزه، اغراض، استدلال و منطقی، مطلب و نظر خود را بیان کند. اکنون نیز این فرصت برای ما فراهم است که که دانشگاهیان، حوزویان و صاحبنظران، به بیان و شرح نقطه‌نظرات خود بپردازند و چنانچه این نظرات، مستدل و منطقی و به دور از غرض‌ورزی باشند، ما از آن‌ها استقبال و استفاده می‌کنیم.


کد مطلب: 377705

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/377705/اژه-ای-بحث-گفتگو-حتی-مجادله-فرصت-نعمت

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir