به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۹ - ۲۳:۵۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۱۰/۰۶ ساعت ۱۲:۴۳
کد مطلب : ۳۷۷۸۱۶

چطور بفهمید به قند خون مبتلا شده‌اید؟

چطور بفهمید به قند خون مبتلا شده‌اید؟
گروه سلامت:دیابت نیاز به درمان دارد زیرا سطوح قند خون کنترل نشده می‌تواند بر اندام‌های حیاتی مانند قلب و کلیه‌ها تأثیر بگذارد و حتی می‌تواند منجر به مرگ شود. برخی از علائم اولیه دیابت وجود دارد که باید مراقب آن‌ها باشید.زمانی که به دلیل کمبود انسولین کافی میزان قند در خون زیاد باشد، فرد به دیابت مبتلا خواهد شد. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، در سه دهه گذشته، شیوع دیابت نوع ۲ به طور چشمگیری افزایش یافته است. امروزه حدود ۴۲۲ میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت مبتلا هستند.
 
علائم اولیه ابتلا به قندخون و علائم دیابت را بشناسید
سطوح قند خون کنترل نشده می‌تواند بر اندام‌های حیاتی مانند قلب و کلیه‌ها تاثیر بگذارد و حتی می‌تواند منجر به مرگ شود. در ادامه با علائم اولیه و تشخیص قند خون بالا آشنا می شویم.

تکرر ادرار
اگر متوجه شدید که باید به دفعات بیشتری نسبت به حد معمول ادرار کنید، می‌تواند نشانه‌ اولیه قند خون بالا باشد. اگر سطح گلوکز در خون بالا باشد، کلیه‌ها سعی می‌کنند با فیلتر کردن قند اضافی بدن ما را تنظیم کنند. بنابراین تکرر ادرار، به ویژه در طول شب، می‌تواند یک علامت هشدار دهنده اولیه دیابت باشد.

احساس گرسنگی
بدن ما انرژی خود را از گلوکز دریافت می‌کند. این قند ساده زمانی تولید می‌شود که سیستم گوارشی بدن غذا را تجزیه می‌کند. زمانی که شما دیابتی هستید، مقاومت بدن به انسولین مانع از ورود گلوکز به عضله و تامین انرژی می‌شود. بنابراین، صرف نظر از اینکه چه زمانی و چه چیزی می‌خورید، همچنان احساس گرسنگی می‌کنید. در نتیجه این روند وقتی بدن سوخت خود را از گلوکز دریافت نمی‌کند، ماهیچه‌ها و چربی‌ها را برای انرژی تجزیه می‌کند و در نتیجه منجر به کاهش وزن ناسالم می‌شود.

مدام احساس خستگی می‌کنید
تکرر ادرار در شب می‌تواند باعث اختلال در خواب و همچنین کم آبی بدن شود. همچنین، بدن شما انرژی کمی دارد زیرا قادر به دریافت سوخت مورد نظر از گلوکز نیست. بنابراین ممکن است دائما احساس خستگی کنید. این احساس خستگی می‌تواند بر کیفیت زندگی شما و نحوه انجام وظایف روزانه شما تاثیر بگذارد.

تاری دید
قندخون بالا بر سایر اندام‌ها مانند کلیه‌ها و چشم‌ها تاثیر می‌گذارد. هنگامی که سطح گلوکز در خون بسیار بالا باشد، می‌تواند به عروق خونی چشم آسیب برساند و منجر به تاری دید شود. همچنین می‌تواند منجر به تورم چشم شما شود که در نتیجه آن تاری دید به وجود می‌آید. بدون مراقبت مناسب و عدم درمان ممکن است در طولانی مدت منجر به از دست دادن بینایی شود.

زخم‌ها به کندی بهبود می‌یابند
اگر سطح گلوکز خون به طور مداوم بالا باشد، اعصاب و عروق خونی بدن ما آسیب می‌ببینند. این مساله می‌تواند بر گردش خون تاثیر منفی بگذارد. بنابراین حتی کوچکترین بریدگی‌ها و زخم‌ها نیز مدت زیادی طول می‌کشد تا بهبود یابد. این نشانه بسیار بارز در دیابت است. این امر به ویژه در پاها قابل مشاهده است.

احساس گزگز یا بی‌حسی در پاها یا دست‌ها
همانطور که قبلا ذکر شد، دیابت به اعصابی که بر گردش خون تاثیر می‌گذارد آسیب می‌رساند. بنابراین این امر می‌تواند منجر به احساس سوزن سوزن شدن یا بی‌حسی در پا یا دست در بیماران دیابت نوع ۲ شود.

تغییر رنگ پوست
تغییر رنگ پوست در قسمت‌هایی مانند گردن، زیر بغل و بالای بند انگشتان می‌تواند یکی از نشانه‌های دیابت باشد. این تکه های تیره می‌توانند مخملی به نظر برسند. این‌ علائم برخی از علائم دیابت بودند اما توجه کنید که قبل از هر گونه نتیجه گیری در مورد وضعیت جسمی‌تان با پزشک مشورت کنید.
برچسب ها: قند خون
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها