برنامههای اسرائیل برای مقابله با ایران
25 دی 1401 ساعت 11:22
گروه بین الملل: رئیس ستاد ارتش اسرائیل میگوید در چهار سالی که در این مقام بوده سه طرح برای حمله به تاسیسات اتمی ایران آماده شده است. او در واپسین روزهای کاری خود گفته هدف از این طرحها خنثی کردن توان اتمی جمهوری اسلامی است.
ژنرال آویو کوخاوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل که به زودی دوران فعالیتش در این سمت به پایان میرسد از آمادگی نظامی این کشور برای حمله بازدارنده به تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی خبر داد.
کوخاوی به رسانههای اسرائیلی گفت: ارتشی به جانشین خود تحویل میدهد که از توانایی و آمادگی لازم برای حمله به تاسیسات هستهای ایران برخوردار است.او از چهار سال پیش ریاست ستاد ارتش اسرائیل را بر عهده داشته و روز دوشنبه ژنرال هرتزی لوی کار خود در این مسند را آغاز خواهد کرد.
به گفته کوخاوی برنامههای مختلفی برای خنثیسازی توان هستهای جمهوری اسلامی وجود دارد که در سالهای آینده گسترش خواهند یافت.او در گفتوگو با وبسایت "والا نیوز" گفته ارتش آماده است تا ماموریت خود را در روز صدور فرمان حمله به انجام برساند.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر جدید اسرائیل حدود دو هفته پیش در مراسم ادای سوگند در پارلمان این کشور (کنست) متوقف کردن برنامههای اتمی جمهوری اسلامی را یکی از سه برنامه اصلی دولت خود توصیف کرده است.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا پس از تشکیل دولت جدید اسرائیل در بیانیهای که وبسایت کاخ سفید منتشر کرد نوشته او مشتاقانه آماده همکاری با نتانیاهو برای رسیدگی مشترک به "چالشها و فرصتهای پیش روی اسرائیل و منطقه خاورمیانه از جمله تهدیدهای ایران" است.
نتانیاهو، پس از ۱۸ ماه دوری از قدرت برای سومین بار ریاست دولت اسرائیل را در دست گرفته است. او پیشتر سه سال در دهه ۹۰ میلادی و در فاصله سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۱ نخستوزیر اسرائیل بود.او اول ژانویه با دیوید بارنئا، رئیس جدید سازمان اطلاعات و عملیات ویژه اسرائیل (موساد) که گفته میشود موضع تهاجمیتری نسبت به جمهوری اسلامی دارد دیدار و گفتوگو کرد.
نخستوزیر اسرائیل در حساب کاربری خود در توئیتر با انتشار عکسی در کنار رئیس موساد نوشت: «ما برای امنیت اسرائیل کارهای زیادی پیش رو داریم.»
زوهار پالتی، مدیر سابق واحد اطلاعاتی موساد ۲۵ دسامبر با اشاره به پیشرفت برنامههای هستهای جمهوری اسلامی و شتاب گرفتن غنیسازی اورانیوم به روزنامه تایمز اسرائیل توصیه کرده بود برای حمله به این تاسیسات باید "تصمیم جدی" گرفته شود.
برخی صاحبنظران معتقدند در حال حاضر جنگندههای اسرائیلی برای بمباران تاسیسات هستهای ایران به هواپیماهای سوخترسان نیاز دارند و برای این کار، دستکم در شرایط کنونی به همکاری ایالات متحده وابسته هستند.آویو کوخاوی در پاسخ به این سوال که اگر آمریکا از برنامههای حمله احتمالی به تاسیسات اتمی ایران پشتیبانی نکند چه اتفاقی رخ میدهد تاکید کرده که اسرائیل باید در موقعیتی باشد که حتی به تنهایی بتواند این عملیات را اجرا کند.
او گفته ارتش اسرائیل در سالهای اخیر سه طرح برای خنثی کردن توان هستهای جمهوری اسلامی آماده کرده که فقط محدود به تاسیسات اتمی نمیشوند و شامل حمله به پایگاههای نظامی و مراکز دیگر هم خواهد بود.
بنی گانتس، وزیر دفاع پیشین اسرائیل اواخر دسامبر در خاتمه کار خود در این وزارتخانه در سخنانی بیسابقه در جمع خلبانان جوان نیروی هوایی به آنها گفته بود احتمال دارد در سالهای پیش رو در حمله به تاسیسات اتمی ایران مشارکت کنند.
او زمان احتمالی این حملهها را دو تا سه سال آینده اعلام کرد و افزود اسرائیل در سالهای اخیر آمادگی خود برای حمله احتمالی به تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.
کد مطلب: 381366