دریافت لینک صفحه با کد QR
عرق سرد در خواب نشانه چیست؟
روزیاتو , 8 اسفند 1401 ساعت 17:43
گروه سلامت: اگرچه تعریق واکنش طبیعی بدن برای متعادل نگه داشتن دمای بدن است، اغلب زمانی اتفاق می افتد که دمای بدن به واسطه تب، ورزش و افزایش دمای محیط بالا رفته باشد. اما تب سرد در زمانی که افزایش دمایی در بدن احساس نمی شود، آن هم در خواب که اصولا دمای بدن کاهش می یابد می تواند آزاردهنده باشد. عرق سرد در خواب می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد.
عرق سرد در خواب نشانه چیست ؟
آنچه عرق سرد را از تعریق منظم جدا میکند همان کاری است که بیمار هنگام شروع عرق کردن انجام میدهد. فرد انتظار دارد بعد از انجام کارهای سنگین یا در هوای گرم سریع عرق کند، اما عرقهای سرد بهطور ناگهانی و در هر دمایی ناگهان به سراغ فرد میآیند. اگر بدن شما دچار شوک شود، آلوده شود و یا دچار جراحت جدی شود، برای جلوگیری از هرگونه صدمه طولانیمدت، مراقبتهای اضطراری پزشکی لازم است. تمام این مشکلات میتوانند عرق سرد را با خود به همراه داشته باشند.
گاهی اوقات عرق سرد تنها در شب اتفاق میافتد و یا زمانی که بیمار در تلاش است تا بخوابد. این اغلب مشکل همان تعریق شبانه محسوب میشود. بهتر است بدانید که عرق شبانه با عرق سرد در خواب کمی متفاوت است هرچند که تفاوت واقعی بین عرق شبانه و عرق سرد وجود ندارد.
عرق سرد وقتی اتفاق میافتد که صرفنظر از درجه حرارت محیط و یا میزان فعالیت بدنیتان، ناگهان احساس سرمازدگی در بدن خود میکنید که در این زمان تعریق غیرطبیعی اتفاق میافتد. عرق سرد معمولاً در کف دست، زیر بغل، کف پاها و پیشانی ایجاد میشود. برخلاف تعریق طبیعی، عرق سرد نتیجه ورزش سنگین یا درجه حرارت بالا نیست. جالب است بدانید که عرق سرد همچنین با عرق سرد در خواب کمی متفاوت است.
درواقع با عرق سرد در خواب، غالبا در نیمهشب با یک لایه عرق در سراسر بدن خود بیدار میشوید، و احتمالا لباس و پتویتان حتی مرطوب است. عرق سرد در خواب فقط هنگام خواب اتفاق میافتد درحالیکه همانطور که گفتیم عرق سرد معمولاً در تمام بدن شما اتفاق نمیافتد و محدود به زمان خوابیدن نیست. حالا دلایل آن و اینکه عرق سرد در خواب نشانه چیست ؟ موضوعی است که در ادامه به آن میپردازیم.
دلایل ایجاد عرق سرد
با توجه به تعریفی که برای عرق سرد داشتیم در اینجا برخی از شایعترین دلایل ایجاد عرق سرد در بدن را نام میبریم:
شوک
شوک زمانی اتفاق میافتد که بدن شما به شرایط شدید محیطی یا صدمات شدید واکنش نشان دهد. هنگامیکه بدن شما در شوک قرار میگیرد، اعضای بدن بهاندازه نیاز اکسیژن یا خون دریافت نمیکنند که این موضوع عرق سرد در فرد ایجاد میکند. اگر بدن شما خیلی طولانی در حالت شوک باقی بماند، با آسیبهای جدی روبرو میشود.
عفونت ها
عفونت ها میتوانند توسط باکتریها یا ویروسهایی که به بافتهای بدن شما حمله میکنند ایجاد شود. در بسیاری از موارد عفونت ها باعث میشوند بافتهای بدن ملتهب شوند. زیرا سیستم ایمنی بدن سعی در مقابله با عفونت میکند. همین موضوع باعث میشود تا خون تازه و اکسیژن موجود در اندام کاهش یابد که میتواند باعث عرق سرد شود.
حالت تهوع و سرگیجه
حالت تهوع در بسیاری موارد ایجاد میشود، مانند خوردن زیاد یا مصرف برخی از داروهای خاص. همچنین میتوان به دلایل مختلف دچار سرگیجه شد. در هر دو مورد یکی از عوارض ایجادشده عرق سرد است.
غش کردن
غش کردن هنگامی اتفاق میافتد که اکسیژن کافی به مغز شما وارد نشود. عرق سرد میتواند درست قبل یا بعد از غش کردن اتفاق بیفتد.
درد شدید ناشی از آسیب
درد ناشی از آسیبدیدگی، مانند شکستن استخوان یا ضربه به سر، باعث ایجاد عرق سرما میشود. در این زمان نیز به دلیل نرسیدن اکسیژن کافی به بافتها عرق سرد ایجاد میشود.
استرس
استرس یا اضطراب ناشی از مسئولیتهای بیشازحد در خانه، محل کار یا مدرسه و یا به هر دلیل دیگری میتواند عرق سرد در فرد ایجاد کند. ابتلا به اختلال اضطراب میتواند زندگی شما را مختل کرده و اثرات طولانیمدت در سلامتی داشته باشد. همچنین استرس میتواند یک جواب برای سوال اینکه عرق سرد در خواب نشانه چیست ؟ باشد.
میگرن
میگرن نوعی سردرد است که میتواند برای مدت طولانی باعث درد شدید سر شود. عرق سرد معمولا هنگام میگرن اتفاق میافتد زیرا بدن شما به این درد پاسخ میدهد.
هیپوکسی
هیپوکسی به این معنی است که اکسیژن کافی به اندامهای بدن نمیرسد. این مشکل معمولا ناشی از عدم تنفس کافی در اکسیژن اتفاق میافتد. برای مثال زمانی که به ارتفاعات میروید و میزان تأمین هوا کاهش میابد ممکن است عرق سرد را تجربه کنید.
افت فشار خون
افت فشار خون هنگامی اتفاق میافتد که فشار خون شما بهمراتب پایینتر از حد معمول کاهش یابد. فشار خون پایین هنگام خوابیدن یا زمانی که فعالیت کمی دارید، طبیعی است. احتمالا هر فرد حداقل یکبار عرق سرد ناشی از افت فشار را تجربه کرده است.
یائسگی
یائسگی هنگامی اتفاق میافتد که تعادل بدن یک خانم بین دو هورمون یعنی استروژن و پروژسترون بهطور چشمگیری تغییر کند و چرخه قاعدگی او پایان یابد. در کنار گرگرفتگیهای ناگهانی، عرقهای سرد یکی از قابلتوجهترین علائم جسمی در یائسگی محسوب میشود و شاید پاسخی برای سؤال عرق سرد در خواب نشانه چیست ؟ نیز باشد.
هایپرهیدروز
هایپرهیدروز نام دیگری برای تعریق بیشازحد است. هایپرهیدروز در صورت عرق کردن به دلیل ورزش یا گرما ممکن است اتفاق بیفتد. اما عرق سرد مکرر با هیپرهیدروز نیز میتواند بدون هشدار اتفاق بیفتد.
هیپوگلیسمی
باوجود هیپوگلیسمی، قند خون فرد پایینتر از حد طبیعی است. هنگام کمبود قند خون نیز بدن با کمبود اکسیژن روبرو میشود که با عرق سرد به آن واکنش نشان میدهد.
عرق سرد در خواب نشانه چیست؟
لازم است بدانید که برخی از دلایل ایجاد عرق سرد و عرق سرد شبانه با هم مشترک هستند، اما تفاوتهایی هم دارند. برخی از دلایل ایجاد عرق سرد در خواب عبارتاند از:
– لرز ناشی از تب در خواب
– وجود انواع سرطانها در فرد
– مشکلات موجود در غدد لنفاوی
– یائسگی در زنان
– استرس
– انواع اختلالات هورمونی مانند: اختلال فئوکروموسیتوما، سندرم کارسینوئید و پرکاری تیروئید
– بیماریهای قلبی
– مصرف داروهای ضدافسردگی
– مصرف داروهایی که باعث کاهش تب میشوند مثل آسپرین و استامینوفن
– مصرف داروهایی مانند: نیاسین، تاموکسیفن، هیدرازین، نیتروگلیسرین و سیلدنافیل
– اختلالات نورولوژیک مثل اختلال اتونوم، سکته و نوروپاتی اتونومیک
درمان
بهتر است بدانید که هیچ درمان خاصی برای عرق سرد وجود ندارد. اما برای آغاز درمان، در وهله اول پزشک متخصص با انجام آزمایشهای مربوطه باید علت اصلی عرق سرد در خواب را با توجه به شرح و حال بیمار تشخیص دهد. درمان کاملا بستگی به عواملی که باعث عرق سرد در خواب شدهاند دارد. اما بهطور کلی میتوان گفت که نوشیدن مقدار زیادی آب در طول روز میتواند از کمبود آب بدن جلوگیری کند.
ورزش منظم و جلوگیری از عادتهایی مانند استعمال سیگار یا نوشیدن زیاد الکل میتواند از ایجاد عرق سرد در خواب جلوگیری کند. در بعضی موارد گرفتن نفسهای عمیق میتواند به بازگرداندن اکسیژن به خون کمک کند. البته یکی از بهترین کارها در درمان عرق سرد در خواب مراقبه و یا انجام یوگا است. تکنیکهای مراقبه و آرامشبخش نیز در کنترل اضطراب یا استرس مفید است. البته در مرحله حاد این مشکل با ریشههای بیماری، درمان دارویی باید طبق نظر پزشک آغاز شود.
کد مطلب: 389893
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir