کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

جنگ اوکراین ساختگی نیست

15 اسفند 1401 ساعت 9:17


گروه بین الملل: اولین سالگرد تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین منجر به افزایش ادعاهای کذب در مورد این جنگ در رسانه‌های اجتماعی شده است و به برخی از پست‌ها میلیون‌ها بار پرداخته شده است.
تعدادی از حساب‌های کاربری راست‌گرایان ایالات متحده با دنبال‌کنندگان زیاد، مجموعه‌ای از ادعاهای بی‌اساس را منتشر کردند که القا می‌کنند کل جنگ اوکراین شاید یک فریبکاری باشد که رسانه‌ها و دولت‌های غربی انجام داده‌اند.
از جمله کسانی که بیشترین ادعاهای جنجالی و فراگیر را منتشر کردند، برخی از کاربرانی بودند که حساب کاربری‌شان در توییتر تعلیق شده بود و پس از این‌که ایلان ماسک مالکیت توییتر را به دست آورد اجازه بازگشت به این پلتفرم را پیدا کردند.
یک ادعای نادرست که در توییتر و مکان‌های دیگر مورد توجه قرار گرفته است حاکی از آن است که کل جنگ به نوعی جعل شده است.به عنوان شاهد، برخی از حساب‌های کاربری مطرح جناح راست در ایالات متحده به فقدان تصویری از خط مقدم اشاره کرده‌اند.
یک مفسر در پستی فراگیر از «فقدان فیلم جنگ» گلایه کرد و گفت که این جنگ کلاهبرداری است.یکی دیگر از اینفلوئنسرهای توییتر با ۱.۴ میلیون دنبال‌کننده ادعا کرد که «هیچ فیلم و تصویری» و «هیچ به روز رسانی دقیقی» از جنگ وجود ندارد.
این پست را بعداً مایکل فلین مشاور امنیت ملی سابق ایالات متحده به اشتراک گذاشت و افزود: «هر کس جرأت دارد حالا بیاید و بگوید او اشتباه می‌کند.»
با این حال، جنگ در اوکراین به خوبی مستند شده است.در کنار اظهارات شاهدان عینی، فیلم‌های فراوانی از خط مقدم اوکراین هستند که بی‌بی‌سی و سایر پخش‌کنندگان جهانی منتشر کرده‌اند و روایت‌های نادرست درباره برخی از رویدادهای کلیدی درگیری را نیز بررسی کرده‌اند. همچنین مدارکی از دولت‌ها و سازمان‌های سراسر جهان وجود دارد که واقعی بودن این جنگ را تأیید می‌کند.
از همان ابتدا، رسانه‌های اجتماعی مملو از ویدئوهای جنگ بوده است که بسیاری از آنها را روزنامه‌نگاران تایید کرده‌اند.
دو روز پس از تهاجم روسیه، تصاویری از یک ساختمان مسکونی مرتفع در کی‌یف با حفره‌ای بزرگ پس از اصابت موشک در سراسر جهان به طور گسترده به اشتراک گذاشته شد. خبرنگاران از محل حادثه به تفصیل پیامدهای خسارات وارده را پوشش دادند.در چند روز گذشته، تصاویری از این ساختمان که پس از آن تعمیر و بازسازی شده است، دوباره در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شده است.این تصویر منجر به این ادعا شد که یا این ساختمان هرگز مورد اصابت قرار نگرفته است، یا اینکه کل جنگ یک فریب است، زیرا – به گفته آن‌ها - بازسازی ساختمان در طول یک درگیری ادامه‌دار غیرممکن است.
یک تولید کننده پادکست راستگرا و فعال ضد واکسن، که حساب کاربری قبلاً تعلیق شده‌اش را اخیراً توییتر بازگردانده بود، از جمله کسانی بود که این ادعا را به اشتراک گذاشت.
با این حال، جدا از حملات منظم موشکی روسیه، کی‌یف از اواخر مارس ۲۰۲۲ که نیروهای روسی از این شهر و اطراف آن عقب‌نشینی کردند تا بر شرق اوکراین متمرکز شوند، در خط مقدم جنگ نبوده است.
روند تعمیر و بازسازی این ساختمان در ماه مه سال گذشته آغاز شد و به تفصیل در رسانه‌های اوکراینی به همراه تصاویری از این ساختمانِ در حال ساخت در تابستان و پاییز گزارش‌هایی ساخته و منتشر شده است.
ویدئویی که ادعا می‌کند خبرنگاری را در اوکراین نشان می‌دهد که در مقابل ردیف‌هایی از کیسه‌های حاوی اجساد ایستاده است و یکی از آن جسدها در حال تکان خوردن است، در چند روز گذشته میلیون‌ها بار دیده شده است.ادعا شد که این ویدیو «ثابت می‌کند» بازیگرانی برای بازی در نقش اجساد مرده برای حمایت از روایت غربی در مورد جنگ اوکراین استخدام شده‌اند.
در یک توییت که به طور گسترده توسط یک حساب راستگرا به اشتراک گذاشته شده است آمده است: «تکان نخور! قرار است مرده باشی! جنگ روانی است؟»
این ویدئو را با ادعاهای مشابهی چندین کاربر تأثیرگذار دست راستی دیگر در فیس‌بوک و تیک‌تاک به اشتراک گذاشته‌اند.
این ویدئو برگرفته شده از گزارش روزنامه اتریشی اوسترايش از اعتراضات مربوط به تغییرات اقلیمی در وین در اوایل فوریه سال گذشته، قبل از شروع تهاجم روسیه است، که در آن کنشگران قصد داشتند خطر انتشار کربن برای زندگی انسان را برجسته کنند.این ویدیو نه تنها نادرست است، بلکه یک دروغ تکراری است. قبلاً به عنوان «مدرکی» مبنی بر جعلی بودن مرگ‌های مربوط به کووید به اشتراک گذاشته شده بود. همان زمان هم، مانند الان، آن چیزی نبود که ادعا می‌شد.
عکس‌ها و ویدیویی فراگیر و جنجالی و که در فضای مجازی به اشتراک گذاشته شده‌اند، که ادعا می‌کند که افشای «تصادفی» بدل ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین را نشان می‌دهد.
یک ادعا که میلیون‌ها نفر آن را مشاهده کرده‌اند این است که رئیس‌جمهور اوکراین یک «بدل مخفی» دارد که به اشتباه در فیلم‌های پخش شده از تلویزیون لهستان ظاهر شده و ظاهراً همان لباس رئیس‌جمهور را بر تن داشته است.
پست‌های دیگر همان مرد را در پس‌زمینه سفر جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا به کی‌یف در هفته گذشته نشان می‌دهد.
با این حال، به راحتی قابل تشخیص است که مرد مورد نظر ماکسیم دونتس، محافظ شخصی  زلنسکی است. به گزارش رویترز،  دونتس از ماه مه ۲۰۱۹ رئیس تیم امنیتی رئیس‌جمهور بوده است.
تصاویری از او را که رئیس‌جمهور اوکراین را در انظار عمومی با لباس‌های مختلف دنبال می‌کند، می‌توان به سادگی در اینترنت یافت.


کد مطلب: 390863

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/390863/جنگ-اوکراین-ساختگی-نیست

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir