به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ - ۰۲:۱۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۱۲/۱۷ ساعت ۱۷:۱۸
کد مطلب : ۳۹۱۴۳۶

برنده جایزه «آسترید لیندگرن» معرفی شد

برنده جایزه «آسترید لیندگرن» معرفی شد
گروه فرهنگی: «لوری هالس اندرسون» نویسنده آمریکایی، برنده جایزه یادبود «آسترید لیندگرن»، گران‌ترین جایزه ادبیات کودک و نوجوان جهان شد.به گزارش ایسنا ، برنده جایزه ادبیات کودک و نوجوان «آسترید لیندگرن» در مراسمی دوگانه در نمایشگاه کتاب کودک بولونیا در ایتالیا و همچنین استکهلم سوئد اعلام شد و «لوری هالس اندرسون» نویسنده آمریکایی در نهایت به عنوان دریافت‌کننده این جایزه ۵ میلیون کرونی (۴۰۰ هزار پوندی) معرفی شد.
 
«بوئل وستین» رئیس هیات داوران این جایزه ادبی گفت: «هالس اندرسون در مورد موضوعات چالش‌برانگیز به گونه‌ای می‌نویسد که ما را درگیر کند و تحت تاثیر قرار دهد. شور و شوقی در نوشتن او وجود دارد که مستقیماً به قلب مخاطب می‌رود».

«هالس اندرسون» متولد پوتسدام، نیویورک و اکنون ساکن فیلادلفیا است و قبل از انتشار اولین کتاب کودکان خود در سال ۱۹۹۶ با عنوان «اندیتو می‌دودـ»، به عنوان روزنامه‌نگار فعالیت می‌کرد. اولین اثر موفق و پرفروش او با عنوان «حرف بزن» (۱۹۹۹) منتشر شد که بعدها در یک فیلم با بازی «کریستین استوارت» اقتباس شد. این داستان تصویری صادقانه و ظریف از یک قربانی تجاوز جنسی اراده می‌دهد که تا حدی بر اساس تجربه خود او از تجاوز جنسی در سن ۱۳ سالگی است.

از دیگر آثار مهم این نویسنده می‌توان به «دختران زمستانی» درباره اختلالات غذا خوردن دو دختر، «چاقوی غیرممکن حافظه» درباره دختری که اعتیاد پدرش به الکل را از دیگران پنهان می‌کند و سه‌گانه «بذرهای آمریکا» که کاوشی در آمریکای دوران انقلاب از دیدگاه یک دختر برده است، اشاره کرد.

جایزه یادبود آسترید لیندگرن (آلما) به مناسبت بزرگداشت نویسنده محبوب سوئدی و یکی از پرطرفدارترین نویسندگان جهان از سال ۲۰۰۲ توسط دولت سوئد بنیان نهاده شده است. جایزه نقدی آلما به مقدار پنج میلیون کرون سوئد، به‌عنوان بزرگ‌ترین و گران‌ترین جایزه ادبیات کودکان و نوجوانان و دومین جایزه بزرگ ادبیات کودک و نوجوان پس از جایزه «هانس کریستین اندرسن» در جهان مطرح است.

این جایزه نه‌تنها به نویسندگان و تصویرگران اهدا می‌شود، بلکه قصه‌گویان، مروجان و نهادهای حوزه ادبیات کودکان و ترویج کتابخوانی نیز می‌توانند به آن دست یابند و سالانه به یک یا بیش از یک هنرمند یا مروج و ...صرف‌نظر از زبان و ملیت آن‌ها اعطا می‌شود. آثار این هنرمندان باید دارای کیفیت بالای هنری و ارزش‌های انسانی‌ای باشند که آسترید لیندگرن به آن‌ها باور داشت.

در حال حاضر شورای کتاب کودک، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان و انجمن نویسندگان کودک و نوجوان چهار نهاد ایرانی هستند که امتیاز معرفی نامزد برای دریافت این جایزه را در ایران دارا هستند و امسال احمد اکبرپور (نویسنده)، فریدون عموزاده خلیلی (نویسنده)، نوش آفرین انصاری (مروج کتابخوانی)، رضا دالوند (نویسنده/تصویرگر)،فرهاد حسن‌زاده (نویسنده)، جمشید خانیان (نویسنده)، هوشنگ مرادی کرمانی (نویسنده)، «با من بخوان» (برنامه‌ای برای ترویج کتاب‌خوانی برای همه کودکان به‌ویژه کودکان محروم و در بحران)، محمدرضا شمس (نویسنده)، علی‌اصغر سیدآبادی (مروج کتابخوانی) و حمیدرضا شاه‌آبادی (نویسنده/ مروج کتابخوانی) نامزدهای ایرانی این جایزه ادبی بودند.
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها