تغذیه نامناسب، دلیل مرگ یکسوم ایرانیان
فارس , 3 ارديبهشت 1393 ساعت 13:09
گروه سلامت: رئیس سازمان غذا و دارو گفت: بیش از یکسوم مرگ و میرها در ایران، به دلیل بیماریهای قلبی و سرطان است که عمدتاً به شیوه زندگی و نوع تغذیه وابسته است و اکنون سیر صعودی دارد.
رسول دیناروند در مراسم اعطای نشان ایمنی و سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: یکی از دغدغههای جدی مردم بحث سلامت و امنیت است و معمولاً در اولویتهای اول تا سوم قرار دارد. در کشور ما نیز با فراز و نشیبهایی که این اولویتها داشته این دغدغه وجود دارد و متولیان متعددی در این عرصه فعالیت کردند اما در بخش سلامت تولیت امر بر عهده وزارت بهداشت است.
دیناروند گفت: تاکنون سلامت و امنیت غذایی را فقط به صورت سنتی نظارت کردهایم اما مسائل مهمتری اکنون وجود دارد که با پیشرفتهای فناوری و افزایش آگاهی مردم جهت نظارتها تغییر کرده است و به سمت عاری بودن از آلودگی رفته است. رئیس سازمان غذا و دارو گفت: وزارت بهداشت موظف است به ابعاد سلامت و امنیت غذایی رسیدگی کند چرا که بیش از یک سوم مرگ و میرها به دلیل بیماریهای قلبی و سرطان است که عمدتاً به شیوه زندگی و نوع تغذیه وابسته است و اکنون سیر صعودی دارد.
وی ادامه داد: نزولی کردن مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای غیرواگیر کاری است که در دنیا انجام شده است و کشورها توانستهاند آن را متوقف کنند اما ما به آن حد نرسیدهایم در حالی که از وظایف وزارت بهداشت متوقف کردن آن است. وی افزود: بیش از 40 درصد مردم اضافه وزن دارند. میانگین کالری دریافتی روزانه مردم 2800 است در حالی که میانگین آن باید 2400 باشد و این رقم کفایت میکند. وی افزود: کمتر از 4 درصد مردم کالری کمتری دریافت میکنند که مشکلات ناشی از دریافت کم غذا در گذشته 15 درصد بوده است.
وی افزود: از 8 سال پیش سیاستهای سلامتمحور و اعطای نشان ایمنی آغاز شد تا از محصولات سلامتمحور حمایت کند و بر غذاهایی که نگران سلامت آنها هستیم نظارت بیشتری شود. دیناروند گفت: کاهش مصرف نمک، اسیدهای چرب و اشباع، کاهش قند و شکر به مواد غذایی از اولویتهایی است که پیگیری میشود و اگر آن را به حد مطلوب برسانیم سیر صعودی افزایش بیماریهای وابسته به قلب را که سلامت را تهدید میکند میتوانیم متوقف کنیم.
کد مطلب: 39191