نوروز بازار طلا را از رکود نجات می دهد؟
طلای دست دوم هم بدون خریدار ماند
26 اسفند 1401 ساعت 11:47
گروه اقتصادی: طلا به عنوان پشتوانه مطمئن همواره مورد توجه سرمایه گذاران بوده است، اما امروز این بازار رونقی ندارد چراکه گرانی کم سابقه قیمت هر گرم طلا در بازار با توجه به کاهش قدرت خرید مردم باعث شده که کمتر سرمایه گذاری جرأت ورود به این بازار را پیدا کند.
به گزارش اقتصاد 24، این درحالی است که بازار طلا در سال ۱۴۰۱ یکی از پر نوسانترین بازارهای ایران بود و به همین دلیل پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال جاری و همچنین در سال ۱۴۰۲ کار بسیار دشواری به نظر میرسد، اما قطعاً روند صعود قیمت این فلز گران متوقف نمیشود و احتمالاً در همین مدار قیمتی بایستد.
سال ۱۴۰۱ با توجه به سیاستهای خارجی و داخلی کشور، اتفاقاتی رخ داد که بازار طلا را تحت تاثیر قرار داد، اتفاقاتی که باعث شد بازار طلا یکی از اصلیترین بازارها برای سرمایه گذاران باشد.از نیمه دوم سال تحلیلگران بازار طلا بر این عقیده همنظر بودند که افزایش قیمت طلا تا شب عید ۱۴۰۲ ادامه خواهد داشت و روند افزایش قیمت این فلز گران باعث رکود بیشتر در این بازار خواهد شد.
نوروز بازار طلا را از رکود نجات می دهد؟
با توجه به روزهای پایانی سال و در آستانه نوروز ۱۴۰۲ بازار طلا بدون مشتری ماند و اسفند کم سابقهای را پشت سر گذاشت.در همین رابطه عبدالله محمدولی کارشناس بازار طلا و سکه میگوید: در سال ۱۴۰۱ بازار طلا دستخوش تأثیرات ناشی از سیاستهای داخلی و خارجی بود و این بازار علی رغم تمایل مردم جهت سرمایه گذاری با تنش زیادی به پایان رسید.به اعتقاد این کارشناس طلا و سکه، نوسانات نرخ انس طلای جهانی تا حد زیادی بر قیمت طلا در بازار داخلی تأثیرگذار بود و این موضوع به دلیل ادامه جنگ روسیه و اوکراین تشدید شد.
محمد ولی ادامه داد: قیمت طلا در بازار ایران بیش از هر چیز به قیمت دلار و انس جهانی طلا وابسته است و هر تغییر در بازار دلار میتواند تأثیر مستقیم بر قیمت طلا داشته باشد. البته ناآرامیهای جهانی همانند جنگ، نرخ تورم و عرضه و تقاضا بر قیمت طلا به صورت مستقیم و غیر مستقیم تاثیر میگذارند که در سال جاری این تنشها تقریباً همراه و تأثیر گذار در بازار طلا ایران بوده است.
به گفته این فعال صنفی، رشد انتظارات تورمی، کوچ سرمایه به بازارهای دیگر مانند بازار خودرو، دلار و مسکن عامل دیگری بر عدم تثبیت قیمت در بازار طلا بوده است.وی تصریح کرد: در ماه پایانی سال ۱۴۰۱ تلاطمهای زیادی در قیمت انس جهانی طلا ایجاد شد که باعث تغییر در قیمت طلا شده است و از همه مهمتر با وجود بحران اقتصادی در جهان و افزایش سرمایه گذاری در این بازار، تقاضا افزایش و قیمت انس طلای جهانی روند گرانی پیش گرفته است.
عوامل گرانی ادامه دار طلا
محمد ولی، افزایش قیمت دلار در کشور را عامل دیگر افزایش قیمت طلا در بازار داخلی دانست و ادامه داد: نوسانات نرخ دلار تأثیر مستقیم بر قیمت طلا داشت و با ادامه تنش در بازار ارز، قیمت طلا نیز همچنان پُر نوسان باقی مانده است.
این کارشناس بازار طلا در پاسخ به این سوال که با توجه به وضعیت فلز گران قیمت، مردم همچنان مشتاق سرمایه گذاری در این بازار میباشند، گفت: هرچند قدرت مالی مردم در برابر تورم ایجاد شده در اقتصاد کشور بسیار ضعیف شده، اما هنوز طلا به عنوان پشتوانه مالی و بازاری برای سرمایه گذاری است از این رو سرمایه گذار تمایل به سرمایه گذاری در این بازار دارد، اما تقاضا نسبت به سالهای گذشته بسیار کم شده است.
کد مطلب: 392861