به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۵:۱۰
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ساعت ۰۸:۲۵
کد مطلب : ۳۹۲۸۸
نتان‌یاهو به محمود عباس هشدار داد: يا حماس يا صلح با اسرائيل!

تلاش‌های فتح و حماس برای تشکیل دولت

گروه بين‌الملل: دو سازمان فلسطینی الفتح و حماس مذاکراتی را برای تشکیل یک دولت مشترک آغاز کرده‌اند كه هدف، تشکیل دولت در ۵ هفته آینده است.
تلاش‌های فتح و حماس برای تشکیل دولت
دو سازمان رقیب فلسطینی الفتح و حماس مذاکراتی را که در سال ۲۰۱۱ میلادی برای تشکیل یک دولت مشترک آغاز کرده بودند، بار دیگر از سر گرفته‌اند. این مذاکرات، در سه سال‌گذشته به‌دلیل اختلافات دو سازمان پیشرفتی نداشته است. به گزارش خبرگزاری‌های آلمان و فرانسه، هدف از سرگیری مذاکرات تشکیل دولت مشترک ظرف ۵ هفته آینده است، اما پیش‌بینی تحقق این هدف ساده نیست.

در حال حاضر الفتح در کرانه باختری رود اردن و حماس در باریکه غزه قدرت را در دست دارند. ظرف ۳ سال گذشته نمایندگان دو سازمان فلسطینی چندبار برای تشکیل دولت مشترک به گفت‌وگو نشسته‌اند، اما بر سر جزئیات امر به توافق نرسیده‌اند. به‌گفته مصطفی برقوتی عضو سازمان آزادی‌بخش فلسطین (پی‌ال‌او) انتخابات پارلمانی و ریاست‌تشکیلات خودگردان فلسطین باید ۶ ماه دیگر برگزار شود و نزدیکی دو سازمان فلسطینی برای برگزاری موفق این انتخابات ضروری است.

خبرگزاری آلمان گزارش می‌دهد که مذاکرات هیئت‌های نمایندگی الفتح و حماس از بامداد روز سه‌شنبه (۲۲ آوریل، ۲ اردیبهشت) در پشت درهای بسته ادامه دارد. رهبری هیئت الفتح را عصام الاحمد از نمایندگان برجسته این سازمان به‌عهده دارد. اسماعیل هنیه رئيس دولت حماس در باریکه‌غزه نیز هیئت نمایندگی سازمان خود را در این مذاکرات محرمانه رهبری می‌کند.

هنیه که از سال ۲۰۰۷ میلادی قدرت را در باریکه غزه به عهده گرفته است، پیش از آغاز مذاکرات خواستار توافق بر سر "یک دولت، یک‌ سیستم سیاسی و یک برنامه واحد برای فلسطین" شد. حماس تاکنون مذاکره صلح با اسرائيل را رد کرده است. به این دلیل نزدیکی الفتح و حماس می‌تواند به روند صلح خاورمیانه آسیب وارد کند. همزمان با آغاز مذاکرات دو سازمان فلسطینی، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائيل به محمود عباس رئیس‌تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری رود اردن هشدار داد:«او باید تصمیم بگیرد که آیا آشتی با حماس را می‌خواهد یا صلح با اسرائيل را. او تنها می‌تواند یکی را انتخاب کند.»

مذاکرات صلح خاورمیانه آخر ماه مارس امسال متوقف شد. علت توقف مذاکرات این بود که اسرائيل حاضر نشد گروهی‌ دیگر از زندانیان فلسطینی را آغاز کند و اندکی بعد ایجاد واحدهای مسکونی تازه‌ای را در شرق اروشلیم به مناقصه گذاشت. آمریکا به دو طرف تا آخر آوریل برای بازگشت بر سر میز مذاکره مهلت داده است. اما با توجه به موضع‌گیری اخیر نتانیاهو بعید به نظر می‌رسد که مذاکرات بتواند در این مهلت کوتاه از سر گرفته شود.