از زندگی حیرتانگیز در زیر زمین چه میدانیم؟
6 فروردين 1402 ساعت 12:57
گروه علمی: محققان نتیجه تحقیقاتشان را دربارۀ اکوسیستم زیرزمینی در نشست سالانه اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا در سال ۲۰۱۸ ارائه کردند. آنها اندازه این گنجینه اسرارآمیز حیات را برای نخستین بار سنجیدند و نتیجۀ آن بسیار بزرگتر از چیزی بود که آنها انتظار داشتند.
به گزارش فرادید، بنا به گزارش این محققان، تقریباً ۷۰ درصد شمار کلی میکروبهای روی سیاره، زیر زمین زندگی میکنند. در مجموع، این میکروبها نمایانگر حدود ۱۵ تا ۲۳ میلیارد تن کربن هستند، صدها برابر بیشتر از جرم کربن تمام انسانهای روی سطح زمین.
اطلاعات دانشمندان برای توصیف این میکروارگانیسمها هنوز سطحی است. با این حال، مشاهدات اولیه نشان میدهد که تنوع ژنتیکی حیاتِ زیرسطحی شاید حتی بیشتر از تنوع بالای سطح زمین باشد. شاید به همین دلیل نام این اکوسیستم را «گالاپاگوسِ زیرزمینی» گذاشتند.البته نباید از این حیات زیرزمینی انتظار یک لاک پشت غول پیکر داشته باشید. باکتریها و پسرعموهای تکاملی آنها آرکیا (Archaea) ظاهراً در زیر سطح غالب هستند، اگرچه محققان از شمار قابل توجه یوکاریا هم خبر دادهاند. برای مثال، آنها یک نخسانۀ ناشناس را در عمق بیش از ۱.۴ کیلومتری معدن طلای آفریقای جنوبی کشف کردهاند.
کارن لوید، نویسندۀ این مطالعه و دانشیار میکروبیولوژی دانشگاه تنسی، سال ۲۰۱۸ در بیانیهای گفته است: «۱۰ سال پیش، ما فقط از چند سایت نمونه برداری کردیم، از آن مکانهایی که انتظار حیات را در آنها داشتیم. حالا به لطف نمونهبرداری فوق عمیق میدانیم که میتوانیم آنها را همه جا پیدا کنیم، اگرچه نمونهبرداری به وضوح تنها به بخش بی نهایت کوچکی از زیست کرۀ عمیق رسیده است.»
تیم تحقیقاتی برای رسیدن به این یافتهها، دهها مطالعهای را گرد هم آورد که نمونههای رسیده از حفاریهای بین ۲.۵ تا ۵ کیلومتری پوسته زمین، هم در بستر دریا و هم در قارهها را بررسی کردند. آنها با کمال تعجب کشف کردند که این زیست کرهی زیرسطحی عمیق تقریباً دوبرابر حجم تمام اقیانوسها است.
کد مطلب: 394184