رشد 30 تا 200 درصدی قیمت خوراکیها در سال 1401
9 فروردين 1402 ساعت 13:55
گروه اقتصادی:بررسی قیمت ماهانه اقلام خوراکی مناطق شهری نشان میدهد بیشترین میزان تورم در بعد ماهانه را کالای روغن نباتی جامد رقم زده است. این تورم طبق برآوردهای مرکز آمار بیش از 200 درصد بوده که نشان میدهد قیمت این کالا در فاصله یک ماه بیش ازسه برابر شده است.
به گزارش اکوایران، تورم کالاهای مختلف در مناطق شهری ایران در خرداد ماه 1401 جهش بیسابقهای را ثبت کرد. مرکز آمار ماهانه گزارشی از وضعیت شاخص قیمت مصرفکننده در کالاهای خوراکی و غیر خوراکی منتشر میکند. تورم ماهانه تغییرات قیمت مصرفکننده را در مقایسه با ماه قبل به تصویر میکشد. بررسی جزئیات منتشر شده از تورم ماهانه کالاهای خوراکی در پایان بهار نشان میدهد ازبین 53 کالای منتخب، ده کالا تورم بالاتر از 30 درصد را رقم زده است.
بررسی رکورد تورم خوراکیهایی با بیشترین جهش قیمت
در خرداد تورم ماهانه در دو کالای روغن نباتی جامد و روغن مایع بیش از 200 درصد به ثبت رسید و به عبارت دیگر بیش از 3 برابر افزایش قیمت در فاصله یک ماه داشته است. برخی کارشناسان معتقدند مهم ترین دلیل رشد قیمت این دوکالا و سایر کالاها در این ماه حذف ارز ترجیحی و یارانه ها از برخی اقلام خوراکی بوده که جهش شدید قیمت را در این ماه رقم زده است.
در این بررسی ماکارونی، پنیر ایرانی پاستوریزه و ماست در خرداد ماه تورم شدیدی را به ثبت رساندهاند و خانوارها در مقایسه با اردیبهشت ماه بیش از 50 درصد برای این اقلام هزینه کردهاند. تورم ماهانه شیر و کره پاستوریزه نیز نزدیک 50 درصد اعلام شده است.
تورم ماهانه مرغ ماشینی و تخم مرغ ماشینی در خرداد ماه بیش از 30 درصد اعلام شد و به باور کارشناسان، علت این روند افزایشی در قیمت را میتوان در افزایش قیمت نهادههای دامی جستجو کرد. همچنین در این بررسی مشخص شد خربزه با تورم ماهانه 31درصدی رشد قیمت قابل توجهی نسبت به اردیبهشت داشته است.
کد مطلب: 394740