دریافت لینک صفحه با کد QR
برنامه خواب نامنظم با فشارخون بالا مرتبط است
15 فروردين 1402 ساعت 13:59
گروه علمی:تحقیقات جدید نشان میدهد افرادی که الگوهای خواب نامنظم دارند، ممکن است نسبت به افرادی که به یک برنامه زمانبندی خواب پایبند هستند، با احتمال بیشتر فشار خون بالا مواجه باشند. این مطالعه نشان داد افرادی که آخر هفتهها میخوابیدند یا زمانهای خواب و بیدار شدنشان را در طول هفته تغییر میدادند، به طور قابلتوجهی بیشتر از افرادی که روال خواب مداوم تر داشتند، در معرض ابتلاء به فشار خون بالا بودند.
«دنی اکرت»، نویسنده ارشد این مطالعه از مؤسسه سلامت خواب آدلاید استرالیا، گفت: «این نشان میدهد که افراد ممکن است نیاز داشته باشند نه تنها مدت زمان خواب خود را در نظر بگیرند، بلکه اهمیت داشتن یک برنامه خواب منظم برای سلامت قلب و عروق را نیز درک کنند.»انجمن قلب آمریکا به بزرگسالان توصیه میکند که ۷ تا ۹ ساعت خواب شبانه داشته باشند تا سلامت قلب و مغزشان بهبود یابد. این توصیه مبتنی بر تحقیقات قبلی است که نشان میدهد افرادی که به طور متوسط کمتر از ۶ ساعت در شب میخوابند با خطر بسیار بیشتر ابتلاء به فشار خون بالا، چاقی، بیماریهای قلبی عروقی و مرگ زودرس مواجه هستند. به همین ترتیب، کسانی که بیش از حد میخوابند- بیش از میانگین ۹ ساعت در شب- با خطر بیشتر فشار خون بالا، سکته مغزی، دیابت نوع ۲ و مرگ روبرو هستند.
در مطالعه جدید، محققان الگوهای خواب را در یک دوره ۹ ماهه برای ۱۲۲۸۷ بزرگسال مبتلا به فشار خون بالا و بدون این عارضه از ۲۰ کشور بررسی کردند. شرکت کنندگان عمدتاً مردان میانسالی بودند که اضافه وزن داشتند. دادهها از جولای ۲۰۲۰ تا مارس ۲۰۲۱ جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل شامل میانگین دادههای خواب ۱۸۱ شب و ۲۹ سنجش فشار خون برای هر شرکت کننده بود.
این مطالعه فشار خون بالا را به عنوان عدد سیستولیک (عدد بالا) ۱۴۰ میلیمتر جیوه یا بالاتر یا دیاستولیک (عدد پایین) ۹۰ میلیمتر جیوه یا بالاتر تعریف کرد.محققان از دستگاهی که در زیر تشک قرار داده شده بود برای اندازه گیری زمان و مدت زمان خواب استفاده کردند. آنها دریافتند افرادی که زمان خواب آنها ۹۰ دقیقه یا بیشتر تغییر میکند، در مقایسه با افرادی که به زمان خواب منظم پایبند بوده اند، ۹۲ درصد بیشتر با احتمال ابتلاء به فشار خون بالا روبرو هستند. اما حتی کسانی که زمان خواب شأن کمی بیشتر از ۳۰ دقیقه متفاوت بود، ۳۲ درصد بیشتر در معرض فشار خون بالا بودند.
دیر خوابیدن نیز با احتمال افزایش فشار خون همراه بود، اما کمتر از به موقع نخوابیدن. بیدار شدن ۴۳ دقیقه دیرتر از روزهای قبل، مخصوصاً در تعطیلات آخر هفته، با افزایش ۹ درصدی همراه بود.همچنین افرادی که کمتر از ۷ ساعت یا بیشتر از ۹ ساعت میخوابیدند، ۲۰ تا ۳۰ درصد بیشتر در معرض فشار خون بالا بودند.
کد مطلب: 395641
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir