به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۹ - ۲۳:۵۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۱/۱۸ ساعت ۰۹:۲۸
کد مطلب : ۳۹۶۱۱۴

روسیه میانجیگری چین را رد کرد

روسیه میانجیگری چین را رد کرد
گروه بین الملل: رئیس جمهور فرانسه و رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا از رهبر چین می‌خواهند برای اتمام جنگ اوکراین میانجی‌گری کند. روسیه این تلاش را بی‌حاصل می‌داند. رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا به چین در مورد ارسال سلاح به روسیه هشدار داد.
اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا و امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه می‌خواهند  در سفر سه روزه خود به چین از نفوذ شی جین پینگ، رئیس جمهور این کشور بر مسکو برای پایان دادن به جنگ اوکراین استفاده کنند. اما دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین هر گونه تلاش در این زمینه را بی‌ثمر دانست و گفت: «چین بدون شک پتانسیل میانجی‌گری بسیار موثر و قابل اعتنایی دارد. اما وضعیت اوکراین پیچیده است و تاکنون هیچ چشم‌اندازی برای راه‌حل سیاسی وجود نداشته است.»
 به گفته سخنگوی کرملین، مسکو در حال حاضر "گزینه دیگری جز ادامه عملیات ویژه" نمی بیند. دولت روسیه تهاجم نظامی به اوکراین را "عملیات ویژه" می‌نامد.
چند هفته پیش مسکو از تلاش‌های چین برای پایان دادن به جنگ تقدیر نموده و تمایل خود را برای "حل و فصل بحران اوکراین از طریق اهرم‌های دیپلماتیک" اعلام کرده بود.
رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا پس از نشست با شی و مکرون، به چین درباره ارسال تسلیحات به روسیه هشدار داد و گفت، امیدوار است که چین هیچ گونه تجهیزات نظامی "مستقیم یا غیرمستقیم" در اختیار روسیه قرار ندهد.
خانم فون در لاین گفت: «تسلیح متجاوز بر خلاف قوانین بین‌المللی است و به روابط ما آسیب جدی وارد می‌کند.»او ضمن بیان این که چین به عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل مسئولیت بزرگی بر عهده دارد تاکید کرد: «ما انتظار داریم چین نقش خود را ایفا کند و از صلحی عادلانه حمایت کندب؛ صلحی که در خدمت حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین، یکی از سنگ بناهای منشور سازمان ملل، باشد.»
رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا همچنین تاکید کرد که قاطعانه از طرح صلح ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین حمایت می کند و آمادگی شی برای دیدار با زلنسکی، رییس جمهور اوکراین را مثبت ارزیابی کرد.
بین مکرون و فون در لاین در برخورد با چین تفاوت‌های آشکاری وجود دارد. مکرون موضع چین در مورد مناقشه اوکراین را به عنوان یک "طرح صلح جالب" ستایش کرد اما رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا آن را به عنوان "یک طرح غیرقابل اجرا" رد کرد.
چین خواستار آتش بس و گفت‌وگو برای پایان دادن به جنگ شده است. اما به باور ناظران بین‌المللی این کشور طرحی مبهم ارائه داده که تاکنون هیچ نتیجه ملموسی به همراه نداشته است. آنها می‌گویند، چین به هیچ وجه یک مرجع بی‌طرف نیست، بلکه به عنوان کشور هم‌پیمان روسیه هرگز تهاجم به اوکراین را محکوم نکرده است.آمریکا نیز این طرح را رد کرده زیرا تصرفات تاکنونی سرزمین‌های اوکراین توسط روسیه را تایید می‌کند و به مسکو زمان می‌دهد تا دوباره مسلح شود، و با تجدید صف‌آرایی نظامی، حمله جدیدی را برنامه‌ریزی کند.
مکرون در دیدار با شی بر از سرگیری گفتگوها "در سریع ترین زمان ممکن برای صلح پایدار" تاکید کرد. شی نیز گفت که استفاده از تسلیحات هسته‌ای به هیچ وجه قابل قبول نیست. او "حمله به غیرنظامیان" را نیز محکوم کرد. روسیه بارها تهدید کرده که در صورت نیاز از تسلیحات هسته ای استفاده خواهد کرد و در یک سال گذشته بارها مناطق مسکونی اوکراین را بمباران کرده است.
رئیس جمهور فرانسه همچنین می‌خواهد تجارت با چین را گسترش دهد، اما فون در لاین در مورد وابستگی اقتصادی به چین هشدار می‌دهد. او در گفتگوهای خود با شی، از "تبعیض قابل توجه" در قبال بسیاری از شرکت های اروپایی در چین انتقاد کرد. به گفته او، برای مثال تولیدکنندگان فناوری پزشکی با «استراتژی تبعیض‌آمیز خرید در چین» مواجه‌اند.
رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا تاکید کرد که نقض حقوق معنوی و ثبت اختراع همچنان یک مشکل بزرگ در چین است اما در زمینه حفاظت از محیط زیست یا حفاظت از گونه‌ها همکاری با پکن ضروری است. فون در لاین گفت، به همین دلیل بحث بر سر جدا شدن از چین نیست، بلکه "کاهش ریسک" است.
فون در لاین همچنین با صراحت گفت، چین "تغییر" کرده است؛ «در داخل کشور سرکوب بیشتر شده و دولت در خارج از کشور اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده است».
به گفته رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا "هدف حزب کمونیست چین تغییر سیستماتیک در نظم جهانی با محوریت چین است." او همچنین به چین در مورد حمله به تایوان هشدار داد و گفت: «هیچ کس نباید به طور یکجانبه وضعیت موجود در این منطقه را با اعمال خشونت تغییر دهد.»


 
برچسب ها: روسیه
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها