کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

چاپ تلفن همراه روی لباس

ايسنا , 7 ارديبهشت 1393 ساعت 21:49

گروه فناوري: فناوری جدید دانشمندان، تلفن‌های همراه را به اندازه‌ای کوچک، کارآمد و انعطاف‌پذیر می‌کند که می‌توان آن‌ها را روی لباس‌ چاپ کرد.


محققان دانشگاه موناش استرالیا در حال بررسی نسخه جدید فناوری اسپیزر (spaser) هستند که امکان چاپ ریز را محقق می‌کند. آن‌ها نخستین اسپیزر تمام کربنی جهان را مدل‌بندی کردند. یک اسپیزر در اصل، یک نانولیزر است که پرتو نور را از طریق ارتعاش الکترون‌های آزاد و نه فرآیند انتشار موج الکترومغناطیسی مصرف‌کننده فضا در یک لیزر سنتی منتشر می‌کند. «چاناکا روپاسینگه»، محقق ارشد این مطالعه، معتقد است طرح اسپیزر مدل‌بندی‌شده با استفاده از کربن دارای مزایای فراوانی است.

وی در این باره گفت: دیگر اسپیزرهای طراحی‌شده تا به امروز از نانوذرات طلا یا نقره و نقاط کوانتومی‌ نیمه‌رسانا ساخته شده‌اند در حالی که ابزار ما کاملا از گرافن و یک عنصر نانوتیوب کربنی ساخته شده است.استفاده از کربن بدین معناست که اسپیزر ما قوی‌تر و ارتجاع‌پذیرتر است، در دماهای بالا عمل می‌کند و دوست‌دار محیط زیست است. به دلیل این ویژگی‌ها، این احتمال وجود دارد که در آینده تلفن همراه بی‌نهایت نازکی را بتوان روی لباس چاپ کرد.

ابزار اسپیزر-محور را می‌توان به عنوان جایگزینی برای سیستم‌های فرستنده‌محور کنونی مانند میکروپردازنده‌ها، مموری و نمایشگرها برای غلبه بر کوچک‌بودن و محدودیت‌های پهنای باند کنونی به کار برد. دانشمندان حاضر در این مطالعه اسپیزر را با استفاده از گرافن و نانوتیوب‌های کربن تولید کردند؛ این نانولوله‌ها صد برابر قوی‌تر از فولاد هستند و می‌توانند گرما و الکتریسیته را بهتر از مس هدایت کنند؛ آن‌ها همچنین قادر به تحمل دماهای بالا هستند.

این مطالعه برای نخستین بار نشان داد گرافن و نانولوله‌های کربنی می‌توانند با یکدیگر تعامل داشته باشند و انرژی را از طریق نور به یکدیگر منتقل کنند. این تعامل‌های نوری بسیار سریع و از لحاظ انرژی کارآمد بوده و بنابراین برای ساخت ابزاری مانند تراشه‌های رایانه‌ای مناسب هستند. جزئیات این دستاورد علمی در مجله ACS Nano منتشر شد.


کد مطلب: 39675

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/39675/چاپ-تلفن-همراه-روی-لباس

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir