گروه سیاسی:روزنامه شرق نوشت: این روزها در بخشی از نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم که در مصلای امام خمینی (ره) برپا شده، نقل قولهایی از افراد مشهور درباره غزه گردآوری شده که در بین آنها افراد صاحبنامتری مانند سلنا گومز و کریستیانو رونالدو هم دیده میشود. به قرار انتخاب این چهرهها برای تأثیر بیشتر روی نسل جوان ایرانی است و صدالبته حمایت از مردم فلسطین.
با این حال، دستکم درباره اظهاراتی که در این تصاویر به کریستیانو رونالدو نسبت داده شده، صحتسنجی به عمل نیامده و به وضوح به مخاطب گزارههای غلط داده شده است. روی تصویر کریستیانو رونالدو، درباره حمایت او از مردم فلسطین و نفرتش از اسرائیل چنین نوشته شده است که «رونالدو کفشهای طلای فوتبال خود را در حمایت از کودکان فلسطینی فروخت و درآمد را صرف ساخت مدرسه و مرکز خیریه در غزه کرد. او حتی در پایان بازی پرتغال با اسرائیل حاضر به تعویض پیراهنش با بازیکن رقیب نشد و در پاسخ به سؤال خبرنگار الجزیره ورزشی مبنی بر اینکه شما در خاک اسرائیل هستید یا فلسطین؟ گفت: من در خاک فلسطینم. رونالدو همچنین چندی پیش عنوان کرد: طرفداری از کودک فلسطینی را با حمایت رئیس اسرائیل عوض نمیکنم».
شبیه به این کار را پیشتر یکی از بخشهای خبری تلویزیون هم انجام داده بود و آنجا هم تعمدا یا از روی کمسوادی اظهارات ضد اسرائیلی به کریستیانو رونالدو نسبت داده شده بود. اظهاراتی که به نظر میرسد همین تصویر تازه و اظهاراتش در حمایت از فلسطینیها برگرفته از همان گزارش تلویزیون باشد.
به هر روی همانطورکه پیشتر عنوان شده، حرفها و تصاویری که به کریستیانو رونالدو درباره حمایتش از فلسطین نسبت داده شده چندان صحت ندارد. مثلا تلویزیون در آن زمان تصویری از رونالدو پخش کرد که با دستنوشتهای روی آن حمایتش از فلسطین را نشان میداد. روی آن دستنوشته اینطور آمده بود که «همه ما کنار مردم فلسطین هستیم». آن عکس یک گاف خبری بزرگ بود چراکه تصویری که از رونالدو پخش شد یک عکس فتوشاپی بود که مربوط به زمان حضور این بازیکن در رئال مادرید بود. در آن زمان، زلزلهای بزرگ در لورکا رخ داد و بازیکنان رئال مادرید همگی با دستگرفتن این دستنوشته که روی آن عبارت «همگی در کنار لورکا هستیم» قصد دلداری به مردم این ناحیه را داشتند. این تصویر بعدا با فتوشاپ، جایش را به حمایت رونالدو از فلسطین داد و تلویزیون هم تعمدا یا از روی ناآگاهی، تصویر این عکس فتوشاپی رونالدو را پخش کرد.
همانجا هم همین داستان فروش کفش طلای رونالدو برای حمایت از کودکان فلسطینی مطرح شد که اساسا تأییدیهای برایش وجود ندارد. ضمن اینکه اگر رونالدو هم قصد کمک داشته باشد از طریق بنگاه خیریهاش که اتفاقا بسیار فعال است چنین میکند و آنقدری ثروت دارد که نیازی به فروش کفشهای طلایش در این زمینه نداشته باشد.
نکته دیگری که این روزها در مصلای امام خمینی به کریستیانو رونالدو نسبت داده شده همان ندادن پیراهنش به بازیکن تیم اسرائیل است؛ یک گزاره کاملا غلط دیگر که حتی با بررسی تصاویر همان بازی هم میشود پی برد که پرتغال آن روز با ایسلند بازی کرد و نه اسرائیل! آنجا بازیکن ایسلند درخواست پیراهن از رونالدو داشت که کریس حاضر نشد در آن برهه پیراهنش را بدهد، ولی بعدها عنوان شد که همان پیراهن را برای بازیکن موردنظر فرستاده است.
در بخش دیگری از همین نوشته کوتاه هم به حمایت رونالدو از کودکان فلسطینی پرداخته شده و البته عنوان شده نیازی به حمایت رئیس اسرائیل ندارد. مشخص است که در همین زمینه هم تحقیق کافی صورت نگرفته و با وجود برملاشدن گافهای متعدد همان گزارش تلویزیونی، مسئولانی که پلاکاردهای جدیدی از رونالدو در مصلا قرار دادهاند حتی پیگیر اخبار درست هم نشدهاند. حمایت از کودکان فلسطینی هم برگرفته از همان ویدئوی تحریفشدهای است که رونالدو درخواست کمک برای خردسالان سوریهای دارد. صدالبته این چهره بینالمللی فارغ از ملیت کودکان، درخواست کمک به آنها را دارد که میشود حمایت از کودکان فلسطینی را در همین زمینه گنجاند، ولی ابراز نفرت رونالدو از رؤسای اسرائیلی یا مسئولان ردهبالای سیاسی اسرائیل یکی دیگر از تناقضات درشتی است که نمیشود درستیاش را ثابت کرد.
اتفاقا رونالدو زمانی که در یوونتوس حضور داشت با وزیر امور خارجه وقت اسرائیل دیدار کرد و پیراهن شماره هفت یوونتوس که اسم خودش را پشت آن حک کرده بود به وزیر امور خارجه اسرائیل داد! در مادرید هم که اقدام خبرسازی از رونالدو سر زد و او شیمون پرز معروف را با آغوش باز پذیرفت. عکسهای هر دو دیدار، یعنی دیدار رونالدو با وزیر امور خارجه اسرائیل و ملاقاتش با شیمون پرز به راحتی در گوگل در دسترس است. نهایتا در این تصویر جدید که اظهارات رونالدو در آن گنجانده شده تأکید برای فرار از حضور در اسرائیل شده است که این یکی هم درست نیست. رونالدو به همراه تیم ملی پرتغال به تلآویو سفر کرده و حتی تصویری که او در اینستاگرام از سواحل تل آویو منتشر کرد با خشم بسیاری از مردم فلسطین همراه شد.
حال اینکه رونالدو چه میکند یا چه نگاهی نسبت به فلسطین دارد چندان مورد بحث نیست بلکه موضوع مورد بحث نسبتدادن اظهاراتی ناصحیح به او در مصلای امام خمینی آنهم در حاشیه نمایشگاه بینالمللی قرآن است. تناقضات این دو بخش به قدری زیاد است که نهتنها نسل جوان را با مقوله حمایت از فلسطینیها چندان اخت نمیدهد بلکه این احتمال میرود که ذهن آنها را بیش از پیش درگیر کرده و این سؤال را برایشان به وجود بیاورد که مسئولان نمایشگاه مذکور با چه هدفی، جملاتی از چهرههای مشهور دنیا را در مصلا قرار دادهاند که بهوضوح درباره یکی از تأثیرگذارترین آنها یعنی کریستیانو رونالدو صدق نمیکند؟