گروه سلامت: سیر یکی از قدیمی ترین گیاهان در دنیاست و یک گیاه چندساله و دایمی است که به خانواده Liliaceae تعلق دارد.به گزارش بهداشت نیوز، بیشتر ادعاها درمورد خاصیت درمانی سیر مربوط به وجود یک ترکیب فعال بنام آلیسین است. این ترکیب حاوی سولفور، بوی تند و مزه متمایزی را به سیر می دهد. در هنگام آشپزی و پخت و پز، خرد کردن یا رنده کردن سیر باعث تولید آلیسین می شود اما حرارت دادن سیر ممکن است برخی از خواص درمانی آن را از بین ببرد که بهتر است سیر را در مرحله آخر پخت به موادغذایی اضافه کنیم.
سیر می تواند خطر حملات قلبی را کاهش دهد
بیشتر تحقیقات روی قابلیت سیر در کاهش خطر حملات قلبی و کمک به مدیریت سطح کلسترول متمرکز شده اند. مطالعات متعدد نشان می دهند که سیر باعث می شود پلاکت ها (سلول های دخیل در انعقاد خون) کمتر بهم بچسبند و روی دیواره های شریانی انباشته و جمع شوند. این بدین معناست که سیر همانند یک ماده ضدانعقاد عمل می کند و از این طریق، خطر حملات قلبی را کاهش می دهد. سیر می تواند فشار خون را از طریق گشاد کردن رگ های خونی پایین بیاورد و به جریان خون اجازه می دهد تا براحتی و آزادانه حرکت کند.
سیر خاصیت ضدسرطانی دارد
ترکیبات سولفور در سیر برای جلوگیری از تشکیل سلول های سرطانی و مسدود کردن تومورها مورد مطالعه قرار گرفته است. بیشتر شواهد درباره رابطه سیر با سرطان کولون، پروستات، مری و کلیه از نوع مشاهده ای بوده و فقط تعداد کمی از افراد در این مطالعات شرکت کرده اند. درنتیجه تاثیر سیر در رابطه با سرطان نامشخص بوده و مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است.
سیر خواص آنتی میکروبیال و ضدقارچی دارد
در گذشته از سیر برای مقابله با عفونت های ویروسی، باکتریایی و قارچی استفاده شده است. برخی از بیماری های پوستی مثل زگیل و گزش حشرات ممکن است به روغن سیر یا یک پر از سیر خام پاسخ دهند.