گروه سلامت:این گیاه بومی شرق مدیترانه تا هند است. زیره سبز خاصیت ضد سرطانی و ضد باکتریائی دارد. میوه این گیاه با نام Jeera به عنوان چاشنی غذا در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد. این میوه غنی از ایزوفلاوونوئیدهای استروژنی، لوتئولین و apigenin می باشد. میوه این گیاه حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان می باشد. آسکوربیک اسید، نیاسین، مس و منیزیم موجود در دانه زیره سبز دارای اثرات ضد دیابتی می باشد.
در پژوهشی اثر عصاره اتانولی زیره سبز بر دیابت مورد بررسی قرارگرفت. بدین منظور رت های نر بالغ در 4 گروه کنترل، دریافت کننده 250 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره گیاه بر اساس وزن بدن و گروه دیابتی شده با استرپتوزتوسین و 250 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره الکلی زیره بر اساس وزن بدن تقسیم شدند.
نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که زیره سبزباعث کاهش چشمگیر میزان گلوکز خون در رت های دیابتی شده می شود. دانه این گیاه از طریق اثرات پانکراسی و خارج از پانکراس در کاهش قند خون نقش دارد. فیبرهای موجود در دانه زیره سبز باعث کاهش تخلیه معده و همچنین تأخیر و کاهش روند افزایش خون پس از غذا می شود.