به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۵:۱۰
 
۶
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۲/۱۰ ساعت ۱۳:۵۷
کد مطلب : ۴۰۱۴۲

علت فیلترينگ «واتس ​آپ» هم مشخص شد

گروه جامعه: وابستگی به فیس بوک دلیل فیلتر "واتس آپ" اعلام شد.
علت فیلترينگ «واتس ​آپ» هم مشخص شد
دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه درباره علت فیلتر شدن نرم افزار تلفن همراه واتس آپ گفت: یکی از دلایل تصویب فیلتر شدن واتس آپ از سوی کارگروه، خرید این نرم افزار توسط «زاکر برگ» مدیر آمریکایی صهیونیستی سایت فیلتر شده فیس بوک است. عبدالصمد خرم آبادی گفت: فیلتر شدن واتس آپ اواخر سال گذشته تصویب و جهت اجرا به وزارت ارتباطات نیز ابلاغ شد اما هنوز این مصوبه را اجرا نکرده اند.

** صدور حکم فیلترینگ واتس آپ توسط یکی از مقامات قضایی

معاون قضایی دادستان کل کشور توضیح داد: علاوه بر کارگروه، یکی از مقامات قضایی استان فارس نیز دستور فیلتر شدن واتس آپ را صادر کرده است و این دستور نیز به وزارت ارتباطات اعلام شده که منتظریم هر چه سریعتر اجرا شود.

** خودداری از اجرای تصمیمات کارگروه، جرم است

دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اضافه کرد: خودداری از اجرای تصمیمات کارگروه ومقامات قضایی جرم است و اگر ثابت شود سوء نیتی در عدم اجرای این تصمیم ها وجود دارد، افراد ذیربط قابل تعقیب هستند. خرم آبادی در خصوص نرم افزار وایبر نیز گفت: فعلا در خصوص وایبر تصمیم گیری نشده است هر چند که وایبر هم همه خطرات واتس آپ را دارد.

** علت فیلترینگ نرم افزارهای خارجی ارتباطی تلفن همراه
دکترخرم آبادی اعلام کرد: دلایل زیادی برای فیلتر نرم افزارهای خارجی ارتباطی تلفن همراه وجود دارد اما علت اصلی فیلتر اینگونه نرم افزارها توزیع، انتشار و اشتراک گذاری غیرقابل کنترل محتوای مجرمانه خلاف اخلاق، عفت عمومی، مقدسات، فرهنگ و ارزشهای اسلامی است. معاون قضایی دادستان کل کشور توضیح داد:دلیل دیگر فیلتر این نرم افزارها عدم نظارت مدیران و قابلیت گمنامی کاربران آنها است و این شرایط زمینه ارتکاب بسیاری از جرایم رایانه ای را فراهم می آورند و از آنجا که مدیران و سرورهای این نرم افزارها در خارج از کشور قرار دارد و هیچگونه همکاری در جهت کشف جرم و حفظ آثار علایم و دلایل وقوع آن با ضابطین و مقامات قضایی ندارند رسیدگی به بسیاری از جرایمی که از طریق نرم افزارهای مذکور ارتکاب یافته بی نتیجه باقی مانده و حقوق شکات و قربانیان جرایم تضییع می شود.

** وابستگی به فیس بوک باعث شد واتس آپ زودتر فیلتر شود

خرم آبادی گفت: دلیل اینکه کارگروه نرم افزار ارتباطی تصمیم به فیلترینگ واتس اپ قبل از سایر نرم افزار های مشابه خارجی گرفت، این است که مارک زاکربرگ صهیونیست، مدیر سایت فیلتر شده فیس بوک، اخیرا این نرم افزار را به قیمت نوزده و نیم میلیون دلار خریداری و اعلام کرده قصد دارد از قابلیت های آن در جهت ارتقاء وگسترش فیس بوک استفاده کند تا بدین وسیله از ریزش فعلی کاربران آن سایت کاسته و از زوال حتمی آن جلوگیری کند بنابراین وابستگی جدید این نرم افزار به سایت فیس بوک باعث شده است که زودتر از نرم افزارهای مشابه فیلتر شود.

معاون قضایی دادستان کل کشور اظهار داشت: فیلتر سایر نرم افزارهای خارجی ارتباطی تلفن همراه نیز جزء برنامه های کارگروه است ولی تحقق آن منوط به این است که نرم افزارهای داخلی به قدری ازجهت کمیت وکیفیت توسعه یابند که پاسخگوی نیازهای مردم باشد. دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه گفت: در این رابطه اقدامات و تلاش های خوبی صورت گرفته و شرکتهای متعددی در داخل کشور در تولید نرم افزارهای ارتباطی تلفن همراه پیش قدم شده اند و البته این موضوع نیاز به حمایت و ساماندهی از طرف دولت دارد و در کشورهای دیگر نیز اینگونه امور بدون حمایت دولت به سامان نرسیده اند.

**درخواست کارگروه از مرکز ملی فضای مجازی برای توسعه نرم افزارهای داخلی

خرم آبادی افزود: در همین راستا کارگروه تعیین مصادیق از مرکز ملی فضای مجازی درخواست کرده تمهیدات لازم را برای ساماندهی و توسعه کمی وکیفی نرم افزارهای داخلی ارتباطی تلفن همراه توسط بخش خصوصی فراهم کند. معاون قضایی دادستان کل کشور ابراز امیدواری کرد درآینده نزدیک ، شاهد ارتقای کمی و کیفی چشمگیری در نرم افزارهای داخلی باشیم بطوریکه در سال آینده همه شهروندان کشورمان بتوانند ارتباطات سالم و بسیار کم هزینه ای را از طریق اینترنت با تلفن همراه خود تجربه کنند.

** علت استقبال مردم از نرم افزارهای خارجی تلفن همراه

دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در خصوص علت استفاده مردم از نرم افزارهای خارجی ارتباطی تلفن همراه اظهار کرد: نرم افزارهای ارتباطی تلفن همراه تمامی خدمات اپراتور های تلفن همراه را انجام می دهند و به همین جهت اپراتورهای تلفنی مجازی نیز نامیده می شوند اما علت استفاده کاربران از این نرم افزارها این است که اولا تمامی خدمات تلفن همراه مانند ارتباطات صوتی - تصویری و ارسال پیامک و پیام های متنی، صوتی و تصویری را رایگان انجام می دهند. وی اضافه کرد: ثانیا برخلاف اپراتور های تلفن، امکان اشتراک گذاری اطلاعات را نیز بر روی موبایل فراهم می کنند و طبیعی است کاربران اینترنت برای اینکه هزینه کمتری پرداخت کنند از این نرم افزارها که قابلیت نصب بر روی تلفن همراه را دارند، استفاده می کنند.

خرم آبادی گفت: چون نرم افزار های داخلی به علت عدم حمایت توسعه نیافته اند لذا کاربران اینترنت برای کاهش هزینه از نرم افزارهای خارجی تلفن همراه استفاده می کنند و دشمن هم از این خلاء نهایت سوء استفاده را در جهت تهاجم فرهنگی و جاسوسی می کند. دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه گفت: البته درست است که این نرم افزارها به ظاهر برای کاربران بی هزینه و رایگان هستند اما در واقع هزینه ارزی هنگفتی را برای تأمین پهنای باند بین المللی خود بر کشور تحمیل می کنند.

خرم آبادی ادامه داد: اگر نهادهای ذیربط بنحوی از بخش خصوصی حمایت کنند که بتوانند اپلیکیشن های داخلی با کیفیت بالا تولید کنند این اقدام می تواند علاوه بر خودکفایی وصرفه جویی ارزی حتی با پیوستن کاربران خارجی ، باعث کسب درآمد ارزی برای کشور شده و گام بزرگی در جهت حمایت از کار و سرمایه ایرانی و تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی برداشته شود.

** بسیاری از نرم افزارهای خارجی تلفن همراه به سرویس های جاسوسی متصل هستند

وی در پاسخ به این سوال که « هزینه شرکت های خارجی مانند واتس اپ که نرم افزارها و خدمات خود را بطور رایگان در اختیار کاربران دیگر کشورها قرار می دهند چگونه تامین می شود؟» اظهار داشت: این شرکتها اگر به درآمد مشروع قانونی قانع باشند می توانند علاوه بر هزینه های انجام شده سود کلانی نیز از طریق تبلیغات و سایر ارزشهای افزوده کسب کنند ولی بسیاری از این شرکت ها مانند واتس اپ وابسته به سرویس های جاسوسی هستند که هزینه های آنها را دولت هایشان تامین می کنند و نیازی به انجام تبلیغات برای کسب در آمد ندارند و برخی از آنها نیز شرکتهای تجاری هستند که به درآمد تبلیغاتی قانع نیستند و برای کسب درآمد بیشتر به ˈدیتا ماینینگˈ و فروش اطلاعات می پردازند.

وی افزود :اطلاعات ارزشمند ترین کالای عصر اطلاعات است و ارزش آن بالا تر از فولاد و نفت است که با ارزش ترین کالای عصر صنعت محسوب می شوند و امروزه علاوه بر سرویس های جاسوسی، بنگاهای صنعتی، خدماتی، تجاری و فرهنگی نیز برای برنامه ریزی تولید و فروش کالاها و خدمات خود نیاز به اطلاعات دارند و آن را با قیمت گزاف خریداری می کنند.

** واتس اپ اطلاعات 450 میلیون کاربر را در اختیار دارد
معاون قضایی دادستان کل کشور گفت: به همین علت است که مارک زاکربرگ صهیونیست اپلیکیشن ˈواتس اپˈ را بخاطر اینکه اطلاعات 450 میلیون کاربر در اختیار دارد، نوزده و نیم میلیارد دلار خریداری کرده و می گوید بیش از این ارزش دارد.

** دشمن می خواهد با جمع آوری اطلاعات برایمان برنامه ریزی کند
خرم آبادی گفت: هیچ کشوری اجازه نمی دهد که اطلاعات شهروندانش مستقیما در اختیار سرویس های جاسوسی دشمن قرار گیرد تا براحتی علیه آنها برنامه ریزی کنند و حتی اگر با دید خوشبینانه به موضوع بنگریم و شرکتهای خارجی را که خدمات رایگان ارتباطی را ارائه می دهند صرفا تجاری فرض کنیم نباید اجازه دهیم این شرکتها اطلاعات مردم ما را به بیگانگان بفروشند. وی گفت: آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی دسترسی ملت ایران به سایت های اینترنتی علمی را ممنوع کرده اند ولی ایمیل مجانی، شبکه اجتماعی فیسبوک و نرم افزار ارتباط تلفنی رایگان واتس اپ و غیره را در اختیار ما قرار می دهند و اگر جمهوری اسلامی به لحاظ حفظ ارزشها و منافع مردم وکشور محدویتی در دسترسی به این امکانات ایجاد کند به بهانه عدم رعایت حقوق بشر محکومش می کنند.

خرم آبادی ادامه داد:قطعا هدف دشمنان از ارائه این خدمات رایگان اینترنتی این است که اولا مردم ما را از ارزش ها و شاهراه فرهنگ اصیل اسلامی منحرف کرده و به بیراهه ضلالت بکشانند و ثانیا اطلاعات مردم را جمع آوری کرده بر اساس آن، کشور را کنترل کرده و برایمان برنامه ریزی کنند.

** کشورهایی که فعالیت نرم افزارهای خارجی را ممنوع کرده اند
دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با بیان اینکه کشورهای زیادی اجازه فعالیت به اینگونه نرم افزارهای ارتباطی خارجی موبایلی نمی دهند ،گفت: به عنوان مثال به تازگی مجلس دومای روسیه مصوب کرده تمامی خدمات اینترنتی این کشور که سرورهای آنها در خارج از روسیه قرار دارد به داخل روسیه منتقل شود و درغیر اینصورت فیلتر می شوند.

خرم آبادی اضافه کرد:همچنین کشورهای زیادی مانند عربستان ، مصر، پاکستان ، هند ، ویتنام، فعالیت اینگونه نرم افزارها ی ارتباطی خارجی موبایلی را در کشور خود ممنوع کرده یا موضوع ممنوعیت آنها را در دستور کار قرار داده اند و این بدان جهت است که کشورها به راحتی اجازه نمی دهند اطلاعات شهروندان شان در بستر ارتباطات خارجی انجام شود زیرا بسیار خطرناک است و معمولا بخش مخابرات به لحاظ حساسیتی که در جمع آوری اطلاعات کشورها دارد آخرین بخشی است که خصوصی سازی می شود و کشورها در هنگام خصوصی سازی این بخش تمام تلاش خود را می کنند تا از اطلاعات مردم سوء استفاده نشود

معاون قضایی دادستان کل کشور اظهار داشت: در حال حاضر در حدود 200 نرم افزار موبایلی خارجی مانند واتس آپ، بدون محدویت در ایران فعالیت دارند ولی تعداد معدودی ( تقریبا 12 مورد ) از آنها توسط مردم مورد استفاده بیشتر قرار گرفته اند.
مرجع : ايرنا