دریافت لینک صفحه با کد QR
رقابت تنگاتنگ اردوغان و قلیچداراوغلو
17 ارديبهشت 1402 ساعت 9:20
گروه بین الملل: کمال قلیچداراوغلو، نامزد ائتلاف ششگانه احزاب اپوزیسیون ترکیه در نظرسنجیها از رقیب خود اردوغان، نامزد حزب حاکم "عدالت و توسعه" پیشی گرفت. روز یکشنبه هفته آینده انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه برگزار میشود.
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت پس از دو دهه تحت رهبری رجب طیب اردوغان، آنکارا میتواند مسیرهای جدیدی را در افق سیاسی خود مشاهده کند.
رویترز میگوید، کمال قلیچداراوغلو، رهبر اپوزیسیون در طول حیات سیاسی و دوران فعالیت حرفهای خود همیشه زیر سایه اردوغان قرار گرفته بود اما اکنون زمان او فرا رسیده تا ترکیه را در مسیر جدیدی قرار دهد و بسیاری از میراث اردوغان را که دو دهه بر سیاست تسلط داشته، پس بزند.نظرسنجیها نشان میدهند که انتخابات ترکیه به دور دوم میکشد و احتمال پیروزی قلیچداراوغلو ۷۴ ساله کم نیست.مشکلات اقتصادی و تورم فزاینده محبوبیت اردوغان را در سالهای اخیر کاهش داده است. قلیچداراوغلو راهحلهایی را برای حل بحران هزینههای سرسامآور زندگی ارائه کرده است.قلیچداراوغلو اکنون وعده بازگشت به سیستم حکومتی پارلمانی، استقلال قوه قضاییه و مناسباتی بهتر با غرب را وعده داده و در یکی از کارزارهای انتخاباتی خود میگوید از هزینه زندگی و ناامیدی جوانان آگاه است، زمان برای تغییر فرا رسیده و روحیه و درک جدیدی لازم است.
منتقدان اما میگویند قلیچداراوغلو که پس از شکستهای مکرر انتخاباتی به عنوان رهبر حزب جمهوری خواه خلق (CHP) مورد تحقیر اردوغان قرار گرفته، فاقد کاریزمای اردوغان برای جلب نظر مخاطبان است و چشمانداز روشنی برای دوران پس از اردوغان ندارد.او اما میخواهد از پیروزی اپوزیسیون در سال ۲۰۱۹ در استانبول و برخی کلانشهرهای ترکیه استفاده کند.
قلیچداراوغلو در صورت پیروزی در انتخابات با این چالش روبروست که اتحاد اپوزیسیون متشکل از ناسیونالیستها، اسلامگراها، سکولارها و لیبرالها را بتواند حفظ کند. انتخاب او به عنوان نامزد ریاست جمهوری پس از یک اختلاف ۷۲ ساعته میان احزاب اپوزیسیون انجام شد. مرال آکشنر رهبر حزب "نیک" IYI از قلیچداراوغلو انتقاد کرده بود که "جاه طلبیهای شخصی" را بر منافع کشور مقدم میداند.نظرسنجیها اکنون رقابتی تنگاتگ میان اردوغان و قلیچداراغلو را نشان میدهند.
انتخابات ترکیه به نوشته رویترز از این جنبه هم مهم است که تعیین میکند ترکیه چه نقشی در کاهش درگیری ها در اوکراین و خاورمیانه ایفا خواهد کرد.قلیچداراوغلو قبل از ورود به سیاست در وزارت دارایی کار میکرد و در دهه ۹۰ ریاست موسسه بیمه اجتماعی ترکیه را بر عهده داشت.
در سالهای گذشته از قلیچداراوغلو به عنوان "مهاتما گاندی" در سیاست امروز ترکیه یاد شده و او را "گاندی کمال" نامیدند.
رویترز در گزارش خود دلیل این نامگذاری را شباهت ظاهری او به مهاتما گاندی معرفی کرده که او هم مثل گاندی فردی ریزاندام است.
کد مطلب: 402212
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir