به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ - ۰۰:۳۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۲/۲۵ ساعت ۱۲:۴۵
کد مطلب : ۴۰۳۸۹۹

کدام داروها باعث کم آبی بدن می‌شوند؟

کدام داروها باعث کم آبی بدن می‌شوند؟
گروه سلامت: یک رژیم شناس و متخصص تغذیه درخصوص داروها و موادغذایی که باعث کم آبی بدن می‌شوند، توضیحاتی را ارائه کرد.به گزارش بهداشت نیوز ، شهاب اولیایی رژیم شناس و متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: آب یکی از مهم‌ترین مواردی است که برای سلامتی عمومی بدن، نقش بسیار مهمی دارد. در واقع بسیاری از فعالیت‌های بیولوژیک بدن از طریق آب انجام می‌شود. 
 
او در ادامه افزود: توصیه ما همیشه این بوده است در تمام فصول به اندازه کافی آب مصرف شود. در فصول سرد بدن کمتر دچار احساس تشنگی می‌شود که این موضوع باعث کم آبی بدن خواهد شد و در نتیجه شاهد تضعیف سیستم ایمنی بدن خواهیم بود. 

کدام موادغذایی  و نوشیدنی ها باعث کاهش آب بدن می شوند؟
اولیایی بیان کرد: در مرحله اول موادغذایی و نوشیدنی‌های حاوی کافئین مثل قهوه و نسکافه به دلیل افزایش میزان ادرار، باعث کم آبی می‌شوند. همچنین افزایش بی رویه مصرف چای بدن را با کم آبی رو به رو می‌کند.
این متخصص تغذیه افزود: موادغذایی که حاوی پروتئین زیاد هستند به دلیل افزایش میزان متابولیسم در کم آبی بدن نقش دارند. بنابراین سعی کنید اصل تعادل و تناسب را در مصرف موادغذایی رعایت کنید. همچنین مصرف غذاهای خیلی چرب به خصوص سرخ کردنی‌ها باعث خشکی آب بدن و گلو می‌شوند. غذاهای شور و حاوی سدیم زیاد از قاعده کاهش آب بدن مجزا نیستند و مصرف بی رویه این مواد غذایی، میزان آب بدن را کاهش می‌دهد. مصرف بی رویه نوشابه‌های انرژی زا به سبب وجود کافئین می‌تواند دافع آب بدن باشد. 

داروهای موثر در کاهش آب بدن
او با اشاره به اینکه در کنار غذاهای اشاره شده برخی داروها نیز در کم آبی بدن نقش بسیار زیادی دارند، افزود: از مهم‌ترین داروهای کاهش دهنده آب بدن می‌توان به گروه داروهای مدر و ملین‌ها اشاره کرد. در واقع مدرها برای افزایش دفع آب و ملین‌ها برای رفع یبوست مصرف می‌شوند که هر دو گروه باعث دفع آب از بدن خواهند شد. 
این مشاور تغذیه مطرح کرد: داروهای مدر که برای بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲، سیستم عصبی و شیمی درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ در کمبود آب بدن نقش دارند. در واقع این افراد در بیشتر مواقع از خشکی آب دهان گلایه دارند.

او ادامه داد: داروهای تیازیدی که به عنوان ضد فشار خون استفاده و برای نگهداری پتاسیم مصرف می‌شوند، در کاهش آب بدن نقش مهمی دارند. همچنین برخی از داروها که استفاده پوستی دارند مانند پسوریازیس و داروهای مورد استفاده برای تسکین میگرن باعث کاهش آب بدن خواهند شد.

اولیایی در پایان تصریح کرد: از مهم‌ترین علائم کم آبی بدن می‌توان به خشکی پوست، سردرد، سرگیجه و تهوع، ضعف و بیحالی و تپش قلب اشاره کرد. یکی از اصلی‌ترین علائم کمبود آب بدن تشنگی است که افراد تحت هیچ عنوان نباید اجازه دهند حس تشنگی زیاد بر آن‌ها غالب شود؛ بنابراین مصرف منظم و متعادل آب در طول روز و تمام فصول‌ سال را فراموش نکنید.
برچسب ها: کم ابی بدن
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها