به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ - ۰۱:۵۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۲/۱۳ ساعت ۱۳:۴۳
کد مطلب : ۴۰۴۹۱

علاقه آلماني​ها براي ورود به بازار ايران

گروه اقتصادي: نایب رییس اتاق بازرگانی و صنایع مونیخ که در راس یک هیات 12 نفره متشکل از شرکت‌های خصوصی معتبر ایالت مونیخ و بایرن آلمان جهت بررسی زمینه های تجاری و سرمایه گذاری به ایران سفر کرده است، با بهروز علیشیری معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی دیدار و گفت‌وگو کرد.
علاقه آلماني​ها براي ورود به بازار ايران
علیشیری در این دیدار با اشاره به روابط خوب اقتصادی و تجاری دوکشور، اظهار کرد: متاسفانه طی دوسال اخیر حجم تجارت ایران وآلمان ناشی از تاثیر شرایط بین المللی کاهش داشته است و مسئولین دو کشور از جمله اتاق های بازرگانی و صنایع به عنوان موتور اصلی اقتصاد و تجارت باید با تلاش هر چه بیشتر سطح روابط اقتصادی و تجاری را به شرایط عادی بازگردانند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی ضمن اعلام آمادگی کامل برای تشویق و حمایت سرمایه گذاران خارجی و شرکت‌های آلمانی، تاکید کرد: این وظیفه مشترک ما و اتاق بازرگانی ایران و آلمان است که تصویر مثبتی از فضای اقتصادی و سرمایه‌گذاری دو کشور برای فعالان اقتصادی بخش خصوصی فراهم کنیم.

رییس کل سازمان سرمایه‌گذاری در پاسخ به هیات آلمانی در ارتباط با وسعت و حوزه سرمایه گذاری در ایران، ضمن تشریح ویژگی‌های قانونی، حمایتی و مشوق های سرمایه گذاری در ایران، عنوان کرد: هیچ گونه محدویتی برای سرمایه گذاری خارجی در ایران وجود ندارد و سرمایه‌گذاران خارجی همانند یک سرمایه‌گذار ایرانی می توانند در کلیه زمینه‌های مجاز، سرمایه‌گذاری و در پروژه‌های اقتصادی مشارکت کنند و از منافع و مزایای یکسان برخوردار شوند.

علیشیری همچنین در پاسخ به سوال دیگر هیات آلمانی مبنی بر اینکه آیا بانک‌های آلمانی نیز می‌توانند در ایران به طور مستقل فعالیت کنند، خاطر نشان کرد: بر اساس قانون، هیچ محدودیتی برای تاسیس بانک‌ آلمانی به صورت دفتر، شعبه و یا ایجاد یک بانک مستقل در ایران وجود ندارد و متقاضیان تاسیس بانک می‌توانند با مراجعه به بانک مرکزی ایران تقاضای خود را مطرح و تحت پوشش قانون سرمایه گذاری در کشور قرار گیرند.

وی ضمن استقبال از موضوع فعالیت‌های تجاری و مالی در ایران توسط سرمایه‌گذاران آلمانی، اظهار کرد: سرمایه‌گذاران خارجی برای انجام فعالیت‌های سرمایه گذاری بهتر است به مراکز خدمات سرمایه گذاری خارجی در 31 استان کشور مراجعه کنند تا ضمن بهره مندی از مزایای قانون سرمایه گذاری، روند و فرآیند انجام کارهای آنان، با توجه به حضور نمایندگان سایر دستگاهها در مرکز خدمات سرمایه گذاری، تسهیل و تسریع گردد.

اشپینر کونیگ، نائب رییس اتاق بازرگانی و صنایع مونیخ نیز ضمن اظهار تاسف از کاهش حجم تجارت بین دو کشور، تمایل خود را جهت توسعه همکاری‌های همه جانبه بین بخش‌های خصوصی دو کشور آلمان و جمهوری اسلامی ایران ابراز کرد. وی اظهار امیدواری کرد: با رویکرد مثبت دولت جدید جهت تعامل همه جانبه با جامعه جهانی و بهبود فضای بین‌المللی، زمینه فعالیتهای بخش خصوصی خارجی در ایران بیش از پیش فراهم گردد که در کنار این عوامل، قوانین و مشوقهای سرمایه گذاری ایران نیز، بسترهای لازم را برای فعالیت شرکتهای خارجی مهیا خواهد کرد.
مرجع : ايسنا