به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ - ۲۳:۰۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۳/۰۷ ساعت ۱۵:۱۴
کد مطلب : ۴۰۶۴۴۷

برگزاری دور دوم انتخابات ترکیه

برگزاری دور دوم انتخابات ترکیه
گروه بین الملل: دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه آغاز شد. مراکز اخذ رأی در رأس ساعت ۸ بامداد درهای خود را باز کردند تا ۶۰ میلیون شهروندان واجد رأی‌دهی با ریختن رأی خود به صندوق‌ها نامزد مورد نظرشان را برگزینند: رجب طیب اردوغان یا کمال قلیچدار اوغلو.
در دور نخست انتخابات، اردوغان نامزد حزب حاکم عدالت و توسعه، ۴۹،۵ درصد آراء را به دست آورده و کمال قلیچداراوغلو، نامزد مشترک ائتلاف اپوزیسیون ۴۴،۹ درصد از آرا را به خود اختصاص داده بود.با توجه به نتیجه حاصله در دور اول، اردوغان مدعی پیروزی محسوب می‌شود؛ سیاستمداری که اکنون بیست سال است، زمام قدرت در ترکیه را در دست دارد.
پرسش این است که کسانی که در دور نخست نه به اردوغان و نه به قلیچداراوغلو رأی‌داده بودند، بلکه به نامزدهای دیگر، در دور دوم چگونه عمل خواهند کرد.سینان اوغان ، نامزد "ائتلاف آتا" که از کاندیداهای شرکت‌کننده در دور نخست انتخابات بود، در آغاز هفته گذشته در نشستی خبری اعلام کرد که در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه از اردوغان حمایت می‌کند. اوغان در دور اول انتخابات بالای پنج درصد آرا را کسب کرده بود.اگر هواداران اوغان به نفع اردوغان رأی دهند، پیروزی رئیس جمهور کنونی ترکیه بسیار محتمل خواهد بود.
البته میان چهره‌های "ائتلاف آتا" یکدستگی وجود ندارد. امید اوزداغ ، رهبر حزب پیروزی (Zafer) کە از اعضای اصلی ائتلاف آتا بود، در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات در یک نشست مطبوعاتی از کمال قلیچ‌داراوغلو، کاندیدای ائتلاف ملت اعلام حمایت کرد.امید اوزداغ کە بە عنوان یک سیاست‌مدار ملی‌گرای افراطی و ضد مهاجر شناختە می‌شود، در ادامە مدعی شد: «غلبه بر مشکلات اقتصادی بدون برگرداندن ١٣ میلیون پناهجو و آوارە بە کشورهایشان امکان‌پذیر نیست. با بودن این پناهجویان ما نمی‌توانیم از افزایش اجارە‌بها جلوگیری کنیم.»
سیاستمداران ترکیه در هفتەهای گذشتە بارها از "وجود ١٣ میلیون پناهجو در ترکیه" سخن گفتەاند، در حالی کە مدرکی دال بر درستی ادعای خود رو نمی‌کنند. آمار نهادهای بین‌المللی حاکی از وجود سه و نیم میلیون جنگ‌زدە و پناهجو در ترکیه است.مسئله پناهجویان در کنار معضلات اقتصادی از موضوعات کلیدی در کارزار انتخاباتی هر دو نامزد بوده است. قلیچداراوغلو حتی گفته است که در صورت پیروزی به محض روی کار آمدن، "پناهجویان را به خانه‌هایشان پس خواهد فرستاد".
ایلهان اوزگل، کارشناس علوم سیاسی در گفت‌وگو با سرویس خبری شبکه اول تلویزیون آلمان (تاگس‌شاو) در این رابطه از "مانوری تاکتیکی" سخن گفته و می‌افزاید: «باید دید که آیا این تاکتیک نتیجه‌بخش خواهد بود. می‌توان این ترفند را به کار بست، ولی اگر از من می‌پرسید، آن را متقاعد‌کننده نمی‌دانم.»
به گفته او جذب رأی‌دهندگان جدید در ترکیه اصولا دشوار است و در این کشور کمتر شهروندانی هستند که تغییر جناح دهند و رأی خود را به نفع نامزد رقیب به صندوق بریزند. این کارشناس معتقد است، هر چه جو قطبی‌تر باشد، شمار رأی‌دهندگانی که نظرشان را تغییر می‌دهند نیز کمتر است.ترکیه در دور‌های گذشته شاهد اینچنین رقابتی تنگاتنگ میان نامزدان انتخابات ریاست جمهوری نبوده است؛ رقابتی که کم‌حاشیه نیز نبود است.در آستانه دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه و در گرماگرم پیش‌بینی‌ها، قلیچداراوغلو شکایتی علیه اردوغان  ثبت کرد.
 قلیچداراوغلو می‌گوید او را در یک ویدئوی ساختگی در کنار تصاویر یک فرمانده نظامی از حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) نشان می‌دهند.
در ویدئوی مورد نظر که شکایت بر آن مبتنی است، قلیچداراوغلو به صورت تلویحی با شبه نظامیان کرد مرتبط دانسته شده است. 
وکیل قلیچداراوغلو اعلام کرده که به همین دلیل، پرونده‌ای علیه اردوغان تشکیل شده است. گفته می‌شود که رجب طیب اردوغان این ویدئو را بارها در میتینگ‌های انتخاباتی خود پخش کرده است.
برچسب ها: ترکیه
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها