به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ - ۰۱:۵۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۳/۱۰ ساعت ۱۱:۰۲
کد مطلب : ۴۰۷۰۲۸

ترک‌تباران ساکن آلمان زیر ضرب انتقاد

ترک‌تباران ساکن آلمان زیر ضرب انتقاد
گروه بین الملل:رأی بالای ترک‌تبار‌های ساکن آلمان به اردوغان موجی از انتقاد برانگیخته است. جم اوزدمیر، وزیر ترک‌تبار آلمانی، گفته عواقب این انتخاب دامن‌گیر مردم داخل ترکیه خواهد شد. رئیس‌ جامعه ترک‌تباران آلمان انتقادها را رد کرده است.
جم اوزدمیر، وزیر کشاورزی آلمان، از شهروندان ترک‌تبار ساکن آلمان که در انتخابات ریاست‌جمهوری ترکیه به رجب طیب اردوغان رأی دادند، به شدت انتقاد و آنها را متهم به بی‌اعتنایی نسبت به "پیامدهای انتخاب‌شان" کرد.
اوزدمیر ۵۷ ساله که در آلمان متولد شده و پدرش از کارگران ترک مهاجر به این کشور بوده، پس از اعلام نتایج دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری ترکیه در صفحه شخصی‌اش در توییتر نوشت: «من به آنچه در آلمان می‌گذرد، توجه می‌کنم؛ جایی که طرفداران اردوغان جشن می‌گیرند، بدون آنکه پاسخگوی عواقب انتخاب خود باشند.»
اوزدمیر در ادامه نوشت که پیامد انتخاب اردوغان توسط آلمانی‌های ترک‌تبار برای بسیاری از مردم ترکیه "فقر و نبود آزادی" است و خطاب به شهروندان ترک منتقد گفت: «شما به حق عصبانی هستید.»پس از اعلام پیروزی اردوغان در انتخابات ریاست‌جمهوری بسیاری در شهرهای مختلف آلمان به خیابان آمده و با راه‌انداختن کاروان خودروها و به صدا درآوردن بوق و تکان دادن پرچم ترکیه، انتخاب مجدد اردوغان را جشن گرفتند. اوزدمیر این جشن‌های خیابانی را "نفی صریح دموکراسی کثرت‌گرایانه" در آلمان توصیف کرده و در ادامه توییت خود نوشت این شادی‌ها "شاهدی بر شکست ما در بین آنها [طرفداران اردوغان] است."
این سیاستمدار آلمانی ترک‌تبار از اینکه "امید بسیاری از مردم ترکیه به‌ویژه جوانان و تحصیلکردگان" به ناامیدی تبدیل شد، اظهار تأسف و ناراحتی کرد.
اوزدمیر پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری ترکیه نسبت به احتمال تقلب در نتایج هشدار داده و گفته بود که امیدوار است اردوغان در این انتخابات شکست بخورد.
شمار شهروندان ترک واجد شرایط رأی‌دهی در انتخابات که در آلمان ساکن هستند، یک میلیون و پانصد هزار نفر اعلام شده بود. بنا بر آمار حدود ۵۰ درصد از این افراد در انتخابات ریاست‌جمهوری ترکیه شرکت کرده‌اند. خبرگزاری دولتی ترکیه "آنادولو" اعلام کرد که شمارش ۹۵ درصد آرای اخذ شده در آلمان نشان می‌دهد که ۶۷/۴ درصد شرکت‌کنندگان در انتخابات به اردوغان رأی داده‌اند.سخنان اوزدمیر با واکنش گوکای سوف‌اوغلو، رئیس جامعه ترک‌تباران آلمان، روبرو شده است. او انتقاد اوزدمیر از رأی‌دهندگان ترک‌تبار را رد کرده و گفت: «هرچه بیشتر به رأی‌دهندگان حمله شود، آنها مصم‌تر در انتخابات شرکت خواهند کرد.»
سوف‌اوغلو با کنایه به آمار پایین مشارکت شهروندان آلمانی در انتخابات گذشته این کشور گفت: «شاید باید افرادی را که تا این حد سیاسی باشند و در زمینه سیاست فعالیت کنند، به سمت سیاست آلمان جذب کرد.»
او با بیان اینکه "بسیاری از مردم در آلمان نسبت به این کشور احساس تعلق نمی‌کنند" اضافه کرد که سیاست آلمان باید به دنبال جلب نظر این افراد باشد و به سوی آنان دست دراز کند.
از سوی دیگر مانفرد وبر، رئیس فراکسیون احزاب محافظه‌کار در پارلمان اروپا، در واکنش به پیروزی مجدد اردوغان خواستار توقف مذاکرات اتحادیه اروپا با ترکیه برای عضویت در این اتحادیه شد. این سیاستمدار آلمانی گفت که تجربیات سال‌های گذشته نشان می‌دهند هرچند همکاری میان اتحادیه اروپا و آنکارا حائز اهمیت است اما با این حال "نه اتحادیه اروپا و نه ترکیه" خواستار عضویت کامل این کشور در این اتحادیه هستند.وبر در مصاحبه‌ای با رسانه‌های آلمانی اضافه کرد: «ما باید این روند را کنار بگذاریم زیرا بیش از آنکه به روابط سازنده کمک کند، سد راه آنها می‌شود.»
وبر که عضو حزب سوسیال مسیحی آلمان است با اشاره به نتایج انتخابات ترکیه گفت که اکنون بهترین زمان برای "شروع مجدد [روابط] میان ترکیه و اتحادیه اروپا بر اساس مبنایی واقع‌بینانه" است.
اتحادیه اروپا و ترکیه سال ۲۰۰۵ مذاکرات برای پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا را آغاز کردند. با این حال به گفته شورای اروپا به دلیل عقب‌گرد ترکیه از ارزش‌های دموکراتیک، حاکمیت قانون و حقوق اساسی این مذاکرات در سال ۲۰۱۸ متوقف شدند.
برچسب ها: آلمان
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها