به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ - ۰۲:۱۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۳/۱۱ ساعت ۱۱:۵۴
کد مطلب : ۴۰۷۲۰۰

انواع کابل شبکه چیست

گروه کسب و کار : کابل شبکه همه جا مورد استفاده است. این کابل ها از پرکاربردترین تجهیزات در دنیای شبکه هستند و در هنگام ایجاد یک شبکه خانگی یا تجاری یا برقراری اتصالات اینترنتی حیاتی است.
انواع کابل شبکه چیست
کابل های شبکه همه جا هستند. آنها از پرکاربردترین تجهیزات در دنیای شبکه های کامپیوتری هستند. این کابل ها هنگام ایجاد یک شبکه خانگی یا تجاری یا برقراری اتصالات اینترنتی حیاتی هستند. اما کابل شبکه چیست و انواع کابل شبکه چگونه است؟ چه کار می کنند و چرا به آنها نیاز دارید؟

شبکه چیست؟
شبکه روشی برای اتصال رایانه ها و سایر دستگاه های شبکه در یک فضای فیزیکی است. اغلب به عنوان یک شبکه محلی یا LAN نامیده می شود. ایده شبکه این است که رایانه ها و سایر دستگاه ها بتوانند فایل ها، اطلاعات و داده ها را به طور موثر با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
اترنت در سال 1980 منتشر شد. در سال 1982، موسسه مهندسین برق و الکترونیک (IEEE) فرمت شبکه را استاندارد سازی کرد، به طوری که همه دستگاه های شبکه و کامپیوتر از پورت های یکسانی استفاده می کردند. IEEE یک راهنمای مکتوب برای استانداردهای شبکه ایجاد کرد و در تلاش برای بهبود سازی این استانداردها با پیشرفت تکنولوژی است. تمام تولیدکنندگان کابل شبکه باید این استانداردهای سختگیرانه را رعایت کنند تا کیفیت و ایمنی تضمین شود.

کابل های اترنت نوعی کابل شبکه هستند. آنها برای کار با پورت های شبکه طراحی شده اند. پورت‌های شبکه را می‌توان در روترها، رایانه‌ها، تلویزیون‌ها و اکثر دستگاه‌های دارای اینترنت و شبکه یافت.
دستگاه های دارای سیم کشی نسبت به WiFi مزایای خود را دارد، از جمله اینترنت سریعتر و اتصال مطمئن تر. 
کابل های شبکه چه شکلی هستند؟
کابل های شبکه شبیه کابل های تلفن هستند. کابل های شبکه دو برابر کابل تلفن رشته مسی دارند (8 در مقابل 4). کانکتور آن کمی بزرگتر از کانکتور کابل تلفن است.
در انتهای هر کابل یک فیش ماژولار کوچک، (RJ45) قرار دارد. هنگامی که سوکت سر کابل شبکه را فشار می دهید، باید در جای خود کلیک کند. گاهی اوقات، پورت دارای یک چراغ LED در آن است، بنابراین سوکت کابل شبکه در صورت اتصال موفقیت آمیز روشن می شود.

کابل-مودم

طول کابل های شبکه می تواند متفاوت باشند. اندازه ها معمولاً از حدود 0.3 متر شروع می شوند و می توانند تا 30 متر وحتی بالاتر بروند. همچنین امکان برش کابل ها به طول دلخواه شما وجود دارد.
آنها در انواع رنگ های مختلف نیز وجود دارند. هیچ تفاوتی بین رنگ کابل ها وجود ندارد. بسیاری از نصابان  شبکه های کامپیوتری کابل های خود را با رنگ جدا می کنند تا بتوانند به راحتی شبکه های خود را مدیریت و نگهداری کنند.

کابل اترنت چه کاری انجام می دهد؟
به طور معمول، کابل های اترنت برای ایجاد اتصال به اینترنت و اتصال دستگاه ها به یک شبکه محلی استفاده می شود. آنها به پورت های اترنت در دستگاه های مختلف وصل می شوند.
رایج ترین کاربرد کابل شبکه، اتصال روتر یا مودم وای فای به درگاه ورودی اینترنت یا خط تلفن است. همچنین می‌توان از آن برای سیم‌کشی دستگاه‌هایی مانند تلویزیون، رایانه و سایر دستگاه‌هایی که برای کار کردن به اینترنت یا شبکه نیاز دارند، استفاده کرد.

ساختار کابل شبکه
در مورد کابل های شبکه چندین ساختار متفاوت وجود دارد. رایج ترین ساختار کابل، زوج به هم تابیده شده است.
دو سیم داخل کابل به هم تابیده شده اند. آنها بهترین نتایج را از نظر حداکثر طول و افت سرعت دارند. آنها فقط از نظر عملکرد توسط کابل های فیبر نوری شکست می خورند.
یکی از دلایل کیفیت آنها این است که دو کابل، داده را در هر دو جهت حمل می کنند که باعث تعادل میدان های الکتریکی می شود. این باعث کاهش نویز الکتریکی درون سیم می شود.
نویز الکتریکی هر جریان الکتریکی یا فرکانس رادیویی است که به داده های منتقل شده مرتبط نیست. این سیگنال های اضافی اغلب با داده هایی که از طریق سیم ها منتقل می شوند تداخل می کنند. نویز الکتریکی می تواند از داخل کابل یا از منابع بیرونی ایجاد شود. در نهایت، هر چه نویز الکتریکی بیشتر باشد، کیفیت سیگنال پایین تر است.

زوج به هم تابیده شده می تواند بدون شیلد یا شیلد دار باشد.
کابل های بدون شیلد، فویل یا شیلد بافته شده در اطراف کابل ندارند. در حالی که کابل های بدون شیلد بسیار ارزان تر هستند، کیفیت سیگنال از طریق نویز الکتریکی کاهش می یابد.
کابل های شیلددار دارای شیلد بافته شده یا فویل هستند که معمولاً از مس یا پلیمر رسانای دیگری ساخته می شود. شیلد تداخل (نویز) الکتریکی را کاهش می دهد و کیفیت اتصال را بهبود می بخشد.
انواع کابل شبکه
انواع مختلفی از کابل های اترنت وجود دارد: 

کابل معمولی یا کراس
کابل های معمولی
کابل های معمولی، که اغلب به عنوان پچ  کورد شناخته می شوند، برای اتصال انواع مختلف دستگاه ها استفاده می شوند. به عنوان مثال، یک کامپیوتر به یک روتر.
کابل های کراس
کابل های متقاطع برای اتصال دو دستگاه از یک نوع، به عنوان مثال، اتصال دو رایانه استفاده می شود.
کابل های مفتولی و رشته ای
کابل های مفتولی
کابل های مفتولی معمولاً برای شبکه های تجاری استفاده می شوند و خدمات کمی بهتر از کابل های رشته ای ارائه می دهند. آنها از یک سیم واحد تشکیل شده اند. تولید آنها ارزانتر است و بنابراین اغلب بسیار مقرون به صرفه تر از همتای رشته ای خود هستند.
 کابل های افشان
کابل های افشان حاوی چند سیم کوچکتر هستند که با هم کار می کنند. بیشترکابل های شبکه رشته ای هستند. کابل های رشته ای از نظر شکستگی استحکام بیشتری دارند. آنها برای استفاده خانگی مناسب تر هستند.

دسته بندی انواع کابل شبکه
کابل های شبکه انواع مختلفی دارند که به عنوان دسته بندی یا Cat شناخته می شوند. هر دسته به مجموعه متفاوتی از استانداردها اشاره دارد. با تغییر استانداردها در طول زمان، دسته بندی های جدیدی ایجاد می شود.
در حال حاضر، کمترین استاندارد پیشنهادی موجود Cat5 است. هر چیزی زیر آن در حال حاضر منسوخ شده است. با افزایش سرعت اینترنت، کابل های Cat5 نیز در حال منسوخ شدن هستند.
انواع-کابل-شبکه
دسته بندی 5 (Cat5) - شکل قدیمی تر کابل شبکه که سرعت تا 100 مگابیت در ثانیه را امکان پذیر می کند.
دسته بندی 5e (Cat5e) - نسخه به روز شده Cat5 که امکان سرعت های سریع تر با تداخل کمتر از کابل های الکتریکی را فراهم می کند.
دسته بندی 6 (Cat6) - بسته به شرایط استفاده، سرعت تا 10 گیگابیت را پشتیبانی می کند. کابل Cat6 دارای سیم های نازکی است که از نظر نسبت سیگنال به نویز آن کمک می کند. این کابل‌ها از کابل‌های Cat5 سفت‌تر هستند، که می‌تواند کارکرد آنها را در گوشه ها سخت‌تر کند.
دسته بندی 6a  (Cat6a) - یک نسخه بهبود یافته از کابل  Cat6 سرعت 10 گیگابیت را امکان پذیر می کند. این کابل ها دو برابر پهنای باند Cat6 را نیز ارائه می دهند. اغلب کابل‌های Cat6 برای کاهش نویز الکتریکی و تشعشعات الکترومغناطیسی تأثیرگذار بر سیگنال‌ها دارای شیلد هستند.

دسته بندی 7 (Cat7) - ارائه حداکثر سرعت 10 گیگابیت در ثانیه، تا فاصله 15 متری. کابل های به هم تابیده شده  Cat 7 باید کاملاً شیلد شوند که باعث حذف تداخل و بهبود مقاومت در برابر نویز الکتریکی می شود.
دسته بندی 8 (Cat8) – پهنای باند 2000 مگاهرتز و سرعت 40 گیگابیت بر ثانیه را فعال می کند. این کابل ها به طور خاص برای مراکز داده و شبکه های سازمانی طراحی شده اند، بنابراین بسیار گران تر هستند.
برای یک شبکه تجاری، به سراغ بالاترین نوع کابل بروید تا بهترین نتیجه را بگیرید. برای یک شبکه خانگی، بهتر است به دنبال بالاترین کابلی باشید که می توانید خرید آن را توجیه کنید که سرعت وعده داده شده توسط ارائه دهنده خدمات اینترنت شما را پوشش  دهد.
با این حال، برخی از دستگاه های قدیمی ممکن است از انواع کابل های جدید پشتیبانی نکنند، بنابراین ممکن است لازم باشد قبل از خرید بررسی کنید.

محدودیت های کابل شبکه
البته، مانند هر کابلی، کابل شبکه نیز محدودیت های خاصی دارند. اینها تمایل دارند بر روی حداکثر طول کابل ممکن تمرکز کنند بدون اینکه کیفیت سیگنال و همچنین دوام را به خطر بیندازند.
از نظر طول، کابل های اترنت می توانند از حداکثر 100 متر برای Cat5 تا حدود 215 متر برای کابل Cat6 متغیر باشند. با این حال، هر چه طولانی تر باشند، احتمال بیشتری وجود دارد که تحت تأثیر تداخل قرار گیرند.
این روزها، کابل های اترنت با کارایی بالا مانند انواع Cat6 تقویت شده، به لطف استفاده از سیم های مسی مخصوص و نوار فویل، می توانند عملکرد قابل اعتمادی را ارائه دهند.

قدرت از طریق شبکه (PoE)
Power over Ethernet (PoE)  به دستگاه ها اجازه می دهد تا جریان الکتریکی را از طریق کابل شبکه دریافت کنند. این بدان معناست که دستگاه ها فقط باید با یک سیم تغذیه شوند. این به ویژه در هنگام راه اندازی دستگاه های شبکه الکترونیکی که در آن تعداد کمی از سوکت های برق وجود دارد یا هیچ پریز برق وجود ندارد، مفید است.
فناوری PoE برای پشتیبانی از Wireless Access Points اختراع شد که برای کار کردن به قدرت نیاز داشت. به زودی، این فناوری توسط تلفن ها، دوربین های نظارت IP و حتی رایانه ها مورد استفاده قرار گرفت.
شما می توانید با استفاده از انژکتورها یا سوئیچ های شبکه PoE برای تغذیه اقلام خود به این هدف برسید.
دستگاه‌های PoE و انژکتورها می‌توانند از کابل‌های شبکه استاندارد برای انتقال برق و داده‌ها استفاده کنند.

چرا از کابل اترنت استفاده کنیم؟
وای فای در چند سال اخیر محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. پیشرفت‌های فناوری منجر به ارائه سرعت‌های بیشتر و پوشش مطمئن‌تر WiFi شده است. با این حال، سیگنال‌های WiFi تنها می‌توانند با تعدادی دستگاه در یک زمان مقابله کنند. با وجود بسیاری از دستگاه‌های دارای وای‌فای که در جست و جو سیگنال هستند، ممکن است سرویس ضعیف یا ناپایدار شود.
به علاوه، افت سیگنال وای فای در خانه های قدیمی رایج است. سیگنال های وای فای هنگام عبور از دیوارها می توانند ضعیف شوند. همچنین، سایر دستگاه های روتین  خانگی می توانند بر سیگنال های WiFi تأثیر بگذارند، مانند:
مایکروویو
مانیتور کودک
دوربین های بی سیم
تلفن های بی سیم
گیرنده های تلویزیون ماهواره ای
اتصال سیمی دستگاه‌های خود به روتر با کابل‌های شبکه می‌تواند سرعت را بهبود بخشد، به خصوص هنگام پخش آنلاین، بازی یا دانلود فایل‌ها.
بحث دیگر برای شبکه در مقابل WiFi امنیت است. هر کسی که در محدوده باشد می تواند به داده هایی که از طریق امواج وای فای منتقل می شود دسترسی داشته باشد. همانطور که داده ها از طریق امواج رادیویی در هوا منتقل می شوند، می توان آنها را رهگیری کرد. با این حال، داده های ارسال شده از طریق شبکه فقط در شبکه محلی قابل دسترسی هستند.

باید شبکه سازی دستگاه های زیر را در نظر بگیرید:
روترها و مودم ها
کامپیوترهای رومیزی
لپ تاپ های ثابت
کنسول های بازی
تلویزیون های هوشمند
روبات های هوشمند
چاپگرها
درایوهای NAS
دوربین های مدار بسته
نقاط دسترسی بی سیم
بلندگوهای هوشمند
اگر متوجه شدید که دستگاه‌های بیشتری نسبت به پورت‌های روتر خود دارید، می‌توانید از سوئیچ شبکه استفاده کنید. سوئیچ  دستگاهی است که به شما امکان می دهد با دادن پورت های بیشتر شبکه بزرگتری را راه اندازی کنید.
سوئیچ های شبکه در اندازه ها و قیمت های مختلف عرضه می شوند. هر چه سوئیچ شما گرانتر باشد، قابلیت های بیشتری می توانید داشته باشید. برای راه‌اندازی‌های ساده و خانگی، یک سوئیچ مدیریت نشده با تعداد پورت کم در نظر بگیرید. برای کسب و کارها، ممکن است بخواهید به دنبال یک سوئیچ هوشمند مدیریت شده یا مدیریت شده باشید.

جمعبندی
کابل های شبکه ستون فقرات هر شبکه کامپیوتری هستند. آنها داده های شما را از یک دستگاه به دستگاه دیگر منتقل می کنند و به ساخت خانه/دفتر هوشمند کمک می کنند. اگر به دنبال کابل های شبکه هستید، ما در مجموعه خود طیف وسیعی از کابل های شبکه را با برند کالوات برای تمام نیازهای شبکه شما داریم.
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها