گروه بین الملل: سازمانی که یهودیان آزار دیده در دوران نازی را نمایندگی میکند از قصد دولت آلمان برای غرامت به بازماندگان هولوکاست در سراسر جهان خبر داد.
این غرامت که میزان آن ۱.۴ میلیارد دلار عنوان شده قرار است سال آینده میلادی در اختیار بازماندگان هولوکاست در سراسر جهان قرار گیرد.
این غرامت که بر سر آن با وزارت دارایی آلمان مذاکراتی صورت گرفته همچنین شامل ۸۸۸.۹ میلیون دلار کمک برای تامین هزینه مراقبتهای خانگی و ارائه خدمات حمایتی به بازماندگان ضعیف و آسیبپذیر هولوکاست است.به گفته سازمانی که غرامت و مطالبات یهودیان را به ویژه از دولت آلمان پیگیری میکند و مقر آن در نیویورک است، دولت آلمان علاوه بر این با پرداخت نمادین ۱۷۵ میلیون دلار کمک مضاعف به یک صندوق اعانه دیگر که بیش از ۱۲۸ هزار بازمانده هولوکاست در جهان را تحت پوشش خود دارد، موافقت کرده است.
گرِگ اشنایدر، معاون اجرایی سازمان موسوم به «کنفرانس مطالبات یهودیان» میگوید: «هر سال با بالارفتن سن آخرین نسل از بازماندگان هولوکاست و افزایش نیازهای آنها، این مذاکرات بحرانیتر میشود.»
اشنایدر افزود: «دریافت تضمین پرداخت مستقیم کمک مالی به بازماندگان علاوه بر گسترش خدمات رفاهی اجتماعی برای اطمینان از اینکه از هر بازمانده هولوکاست تا زمانی که لازم است مراقبت میشود و به نیازهای فردی آنها رسیدگی میشود، ضروری است.»
پرداخت کمک مالی تکمیلی از سوی صندوقی موسوم به Hardship Fund در ابتدا و به خصوص در دوره همهگیری بیماری کووید۱۹ قرار بود تنها یک بار صورت گیرد اما پس از مذاکرات به عمل آمده بنا است این صندوق سه پرداختی به بازماندگان واجد شرایط داشته باشد.
در همین راستا، دولت آلمان پذیرفته است که سهم در نظر گرفته شده برای پرداختهای تکمیلی از طریق صندوق یاد شده را که قرار بود اعتبار آن دسامبر سال جاری میلادی به پایان برسد تا سال ۲۰۲۷ تمدید کند.مبلغ این کمک تکمیلی برای هر نفر در سال آینده میلادی حدود ۱۳۷۰ دلار و برای سالهای ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۷ به ترتیب ۱۴۲۵، ۱۴۸۰ و ۱۵۳۴ دلار تعیین شده است.
کنفرانس مطالبات یهودیان یادآور شده است که این کمک عمدتا به بازماندگان یهودی روس اختصاص دارد که در اردوگاه ها یا گتوها نبودند و واجد شرایط طرح بازنشستگی نیستند.
این افراد در دوران کودکی از آنچه به اصطلاح Einsatzgruppen یا واحدهای قتل سیار رژیم نازی خوانده میشد، گریختند.
در گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس آمده است که بیش از یک میلیون یهودی توسط این واحدها که اغلب به سوی گروههای صدها و هزاران نفری از یهودیان شلیک و آنها را در گورهای دستهجمعی دفن میکردند، کشته شدند.
آن دسته از افرادی که موفق به فرار شدند و زنده ماندند از فقیرترین افراد جامعه بازماندگان هستند. آنها بهترین دوران زندگی، خانواده و دارایی خود را از دست دادند که جایگزینی برای جبران آن وجود ندارد.
کنفرانس مطالبات یهودیان در بیانیهای اعلام کرد: «دولت آلمان با افزایش پرداختها به این بازماندگان، اذعان دارد که این رنج هنوز هم از نظر عاطفی و مالی عمیقا احساس میشود.»
اگرچه این پرداخت ها نمادین است، اما برای بسیاری از بازماندگان یهودی سالخورده هولوکاست که در سراسر جهان زندگی می کنند، کمک مالی تسکین دهندهای محسوب میشود.با پایان جنگ جهانی دوم که اکنون نزدیک به هشت دهه از آن میگذرد، همه بازماندگان زنده هولوکاست سالخورده هستند و بسیاری از آنها از مشکلات پزشکی متعددی رنج می برند زیرا در دوران جوانی از تغذیه مناسب محروم بودند.
دولت آلمان از سال ۱۹۵۲ تاکنون بیش از ۹۰ میلیارد دلار به بازماندگان هولوکاست برای رنج و زیانهایی که از آزار نازیها متحمل شدهاند، پرداخت کرده است.