کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

میلی‌منفرد: دانشگاه «عارف» مجوز گرفت

ايسنا , 17 ارديبهشت 1393 ساعت 13:30

گروه فرهنگي: معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه عارف مجوز تاسیس گرفته است، اما هنوز فعالیت خود را آغاز نکرده است.


دکتر جعفر میلی‌منفرد در مراسم گرامیداشت هفته آموزش در رابطه با ایجاد دانشگاه غیردولتی عارف گفت: این دانشگاه مجوز تاسیس اخذ کرده است، ولی هنوز هیات امنای آن مشخص نشده و فعالیت خود را آغاز نکرده است. وی در رابطه با مراکزغیرانتفاعی گفت: در حال حاضر 357 دانشگاه غیرانتفاعی داریم که در سال 84 تعداد این مراکز از 80 دانشگاه بیشتر نمی‌شده است.

وی درباره چگونگی اخذ مجوز تاسیس مراکزغیرانتفاعی، گفت: قبل از اینکه ما در وزارتخانه حضور پیدا کنیم افراد متقاضی درخواست داده‌اند و بر مبنای درخواست‌شان در صورت احراز شرایط به آن‌ها مجوز تاسیس دانشگاه غیرانتفاعی داده‌اند. دانشگاه غیرانتفاعی خوارزمی نیز در سال‌های قبل این مسیر را طی کرده و مجوز گرفته است، ولی هنوز فعالیت خود را آغاز نکرده است.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه تاسیس دانشگاه غیرانتفاعی و غیردولتی در استان تهران باید در کمیسیون ویژه‌ای در وزارت علوم بررسی شود، گفت: ما در تهران21 دانشگاه داریم و باید ببینیم که با توجه به خاص بودن شرایط در استان تهران و البرز چه رشته‌هایی را مد نظر قرار دهیم. وی دراین باره ادامه داد: به دلیل شرایط خاص استان البرز و تهران شورای عالی دستور داده است. کمیته‌ای با کمک وزارت علوم کار کارشناسی دانشگاه‌های غیرانتفاعی در این دو استان را بررسی کند که اگر نظر مساعد داشته باشند نظر شورای عالی را بگیرند و بتوانند شروع به فعالیت کنند.

میلی‌منفرد در رابطه با زمان محدود مجوز دانشگاه‌های غیرانتفاعی و غیردولتی گفت: در یک مقطعی تعداد متقاضیانی که می‌خواستند در دوره‌های کارشناسی و کاردانی از کنکور سراسری وارد دانشگاه شوند بالا بود و به همین دلیل برای پاسخگویی به این جمعیت مصوب کردند افراد متقاضی برای سرمایه‌گذاری و ایجاد دانشگاه غیرانتفاعی و غیردولتی بتوانند این سرمایه‌گذرای را انجام دهند. میلی‌منفرد در این خصوص افزود: به کمک این موسسه در حال حاضر از خروج دانشجویان به کشورهای حاشیه همچون آذربایجان، ارمنستان، ترکیه و تاجیکستان برای تحصیل در شرایطی که ممکن است مناسب نباشد تا حد زیادی جلوگیری شده است.

وی در پاسخ به سوالي مبنی بر اینکه بسیاری از متقاضیان این موسسات چهره‌های سیاسی هستند، گفت: این افراد صرفا سیاسی نیستند و بیشتر افرادی که به عنوان هیات موسس مراجعه می‌کنند سالها در عرصه آموزش فعالیت کرده‌اند و اکنون نیز می‌خواهند ظرفیتی را در خدمت به نظام آموزش عالی قرار دهند و ما نیز باید کمک کنیم تا این ظرفیت ملی در این عرصه نقش‌آفرینی کند. معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه به کمک موسسات غیرانتفاعی و غیردولتی توانسته‌ایم ظرفیت تحصیل برای دوره‌های کارشناسی و کاردانی را نسبت به متقاضیان افزایش دهیم، افزود: برنامه وزارت علوم در حال حاضر ساماندهی این مراکز است تا قدم خیر برداشته شده بتواند به صورت موثری استفاده شود.

میلی‌منفرد با بیان اینکه ارتقای کیفیت مراکز آموزشی در اولویت وزارت علوم است، افزود: در سال 84 در مجموعه وزارتخانه در گذشته 80 موسسه آموزش عالی وجود داشت؛ اما امروزه 170 دانشگاه و موسسات آموزشی عالی دولتی داریم که در کنار مراکز فنی و حرفه‌ای دانشگاه آزاد و پیام نور، 2500 مرکز آموزش عالی فعال در کشور خواهیم داشت و هدف اصلی ما ارتقای کیفیت این ظرفیت در ارائه دوره‌های آموزشی و دانش‌آموختگان است. وی در رابطه با جدا شدن دانشگاه هویزه از دانشگاه اهواز گفت: وقتی تصمیمی گرفته می‌شود هیات امنای دانشگاه مادر باید تصمیم به بررسی و نتایج آن را به شورای گسترش آموزش عالی منتقل کند. در آنجا نیز ظرفیت مرکز بررسی و نهایتا تصمیم‌گیری می‌شود.

میلی‌منفرد در رابطه با اخذ مجوز دانشگاه آلتو اظهار کرد: استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی در فعالیت‌های علمی پژوهشی نیز از اولویت‌های دیگر وزارت علوم است. ما همه تلاشمان را می‌کنیم تا همه صندلی‌های خالی دوره کارشناسی را با گرفتن دانشجو از کشورهای منطقه مدیریت کنیم. معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: علاوه بر ارتقای کمیت، باید هر چه بیشتر بتوانیم تبادلات منطقه‌ای و بین‌المللی را افزایش دهیم. همان طور که نظارت بر این موسسات در یک چارچوب معینی و زیر نظر مجموعه‌ای در وزارت علوم انجام می‌شود.


کد مطلب: 41077

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/41077/میلی-منفرد-دانشگاه-عارف-مجوز-گرفت

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir