به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۵:۱۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۴/۲۴ ساعت ۱۸:۳۵
کد مطلب : ۴۱۶۰۸۹

حکومت در سودان دیگر وجود ندارد

حکومت در سودان دیگر وجود ندارد
گروه بین الملل: خبرهایی که در روزها و هفته‌های گذشته در رابطه با سودان منتشر شده‌اند، وحشتناک و تکان‌دهنده هستند؛ از غارت و تجاوز توسط شبه‌نظامیان گرفته تا نبود خوراک و دارو. به تازگی در منطقه دارفور واقع در جنوب سودان گوری جمعی که در آن حدود ۹۰ نفر دفن شده بودند، کشف شد.
جنگ و خونریزی در سودان چند روز و هفته از موضوعات محوری رسانه‌ها بود، اما پس از خروج شهروندان خارجی از این کشور، توجه به رویدادهای دردناک سودان پیوسته کاهش یافته است.
این در حالی است که جنگ قدرت میان نیروهای عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای نظامی حاکم ارتش و نیروهای تحت رهبری محمد حمدان دقلو، فرمانده نیروهای پشتیبانی سریع (RSF) که معاون سابق اوست، همچنان جریان دارد و به نظر نمی‌رسد که به این زودی‌ها پایان یابد.در حالی که جنگ و درگیری‌ها در آغاز در خارطوم، پایتخت سودان متمرکز بود، اکنون سراسر این کشور صحنه خشونت و خونریزی است؛ کشوری که مساحت آن ۵ برابر مساحت آلمان است.از بروز جنگ قدرت در سودان بیش از سه ماه است که می‌گذرد و در این مدت، طرف‌های درگیر چندین بار بر سر آتش‌بس به توافق رسیدند، اما هر بار آن را نقض کردند.
امانی الطویل، کارشناس در مرکز تحقیقات استراتژیک الاهرام در مصر در باره وضعیت کنونی می‌گوید: «حکومت سودان به آن شکلی که ما پیشتر می‌شناختیم، دیگر وجود ندارد. هیچیک از سازمان‌ها و نهادهای دولتی قادر به انجام وظایف خود نیست.»به گفته این کارشناس "باید تا لحظه آخر امیدوار بود، اما وضعیت در سودان واقعا بسیار پیچیده است، چرا که معضل و مشغله دو طرف پایان دادن به جنگ نیست.ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع حدود یک سال و نیم پیش دست به کودتا زدند، اما وعده داده بودند که کنترل را به حکومتی غیرنظامی واگذار کنند.
یکی از گام‌های مهم برای تحقق این امر جذب و هم‌سوسازی نیروهای پشتیبانی سریع و ارتش بود که در نهایت با شکست روبرو شد و در ماه آوریل سال جاری میلادی به بروز جنگ قدرت میان عبدالفتاح البرهان و معاون او، محمد حمدان دقلو انجامید.هر دو طرف که به هواپیماهای جنگنده، توپخانه سنگین و تانک مجهز هستند در مناطقی که تراکم ساکنان در آنها بالاست، مقابل یکدیگر می‌جنگند و هیچیک از آنها نتوانسته بر دیگری غلبه یابد.
قربانیان این جنگ قدرت میلیون‌ها شهروند سودان هستند. بنا بر آخرین گزارش‌ها از آغاز جنگ و درگیری در ماه آوریل تا کنون حدود ۳ هزار نفر کشته شده‌اند، اگر چه کارشناسان شمار واقعی قربانیان را به مراتب بیشتر برآورد می‌کنند؛ چرا که ناظران به شمار زیادی از مناطق نفوذ و دسترسی ندارند.
بنا بر گزارش سازمان ملل متحد تا کنون ۳ میلیون نفر در پی جنگ و درگیری‌ها در سودان آواره شده و حدود ۷۰۰ هزار نفر از آنان با توجه به برخورداری از امکانات مالی لازم برخوردار بوده‌اند، توانسته‌اند به کشورهای همسایه از جمله چاد و مصر پناه ببرند.
برچسب ها: سودان
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها