دریافت لینک صفحه با کد QR
چرا خوردن فستفود اعتیاد میآورد؟
27 تير 1402 ساعت 9:15
گروه علمی: تقریبا همه ما میدانیم که فستفودها برای سلامتی مضر هستند ولی در عین حال علاقه و کشش عجیبی نسبت به مصرف این مواد غذایی داریم. محققان میگویند دلیل این موضوع، اعتیاد آور بودن فستفودها است.
به گزارش سناپرس،آمارها نشان می دهد:بخش عمده ای از رژیم غذایی مدرن، از غذاهای فوق فرآوری شده ی تشکیل شده است. دکتر کریس ون تولکن، نویسنده کتاب «انسان و غذاهای فوق فرآوری شده» در این رابطه معتقد است این غذاهای مضر از نظر روانی و جسمی ما را وابسته به خود می کنند. وی در این رابطه به چند پرسش مهم پاسخ داده است.
تفاوت بین مواد غذایی فرآوری شده و فوق فرآوری شده چیست؟
فرآوری مواد غذایی یک تکنیک قدیمی است. ما بیش از یک میلیون سال است که این عمل را انجام می دهیم. در واقع نوع غذایی که می خوریم ساختار بدن و روده ما را شکل داده است. از منظر علم تغذیه، به طور کلی انواع مختلفی از غذا وجود دارد؛ غذای کامل که مانند صدف یا شیر آماده مصرف است و غذاهای فراوری شده که با دخالت انسان تهیه می شود.
برای نمونه فراموش نکنید شما می توانید شیر را به کره، پنیر یا ماست تبدیل کنید. این ها همه مواد غذایی فراوری شده محسوب می شوند که معمولا مفید بوده و بی ضرر هستند و ما هزاران سال است که این کار را انجام می دهیم. اما غذای فوق فرآوری شده دارای یک تعریف علمی رسمی است که به طور گسترده توسط سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است. این غذاها معمولا در پلاستیک پیچیده شده و حاوی مواد افزودنی هستند که در یک آشپزخانه معمولی خانگی پیدا نمیکنید، این یک غذای فوق فرآوری شده است.
امروزه چقدر غذاهای فوق فراوری شده می خوریم؟
اکنون کل رژیم غذایی ما در حال جایگزینی است، تا جایی که این نوع غذاها به طور متوسط ۶۰ درصد کالری ما را تشکیل می دهد. متاسفانه این آمار برای بچه ها خیلی بالاتر است. یک نوجوان شهری ممکن است ۷۰ یا ۸۰ درصد کالری خود را از این دسته مواد غذایی دریافت کند.
چگونه می توانیم بفهمیم که غذای فوق فرآوری شده می خوریم؟
من توصیه می کنم نان های سنتی مصرف کنید که با خمیر ترش تهیه شده اند. نان های فانتزی در واقع یک فوم اسفنجی هستند. نان های سنتی که با استفاده از خمیر مایه تهیه شده اند حداقل دو برابر زمان برای عمل آمدن نیاز داشته و غذای واقعی محسوب می شوند که انرژی بسیار کمتری دارد، بسیار مرطوب تر و جویدنی تر است. در مقابل غذای فوق فرآوری شده فوق العاده نرم است. ما فکر می کنیم نرمی یکی از خواص اصلی مواد غذایی فوق فرآوری شده است که باعث مصرف بیش از حد آن ها می شود.
چگونه غذای فوق فرآوری شده بدن ما را فریب می دهد؟
یکی از اثرات بسیار مهم مورد مطالعه قرار گرفته توسط محققان این است که غذای فوق فرآوری شده باعث افزایش وزن می شود. این غذاها آنقدر نرم است که قبل از اینکه هورمون های روده مان وقت پیدا کنند و به ما بگویند سیر شده ایم، مقدار زیادی از آن را می خوریم. به گزارش سیناپرس، وقتی غذای شما نرم و متراکم است، آن را با نرخی بسیار بالاتر از غذای واقعی می خورید. مطالعات زیادی وجود دارد که نشان می دهد این یکی از مهمترین عواملی است که میزان اشتهای ما را تعیین می کند.
در واقع شما فقط غذاهایی را با سرعتی می خورید که روده شما نمی تواند خود را با آن هماهنگ کند و به این ترتیب کالری بیشتری مصرف می کنید. برخی از تحقیقات نشان میدهند که غذای فوق فرآوری شده آنقدر زود در روده هضم میشوند که حتی به قسمتی از روده نمی رسند که هورمون هایی را آزاد میکند که به شما دستور توقف غذا خوردن را میدهد. به این دلیل است که آنها خیلی سریع جذب می شوند، بنابراین شما هرگز واقعاً سیگنال سیر بودن را دریافت نمی کنید.
اثرات مضر مصرف غذاهای فوق فرآوری شده چیست؟
به دلیل وجود تقویت کننده های مصنوعی طعم، قند و چگالی و کالری در غذاهای فوق فرآوری شده افزایش وزن یکی از مهمترین این تاثیرات است. این افزودنی ها برخی از اثرات مستقیم بر مغز و همچنین میکروبیوم های ما دارند. بنابراین ما فکر می کنیم امولسیفایرها، مولکول هایی که چربی ها را به آب متصل می کنند، کمی شبیه مواد شوینده هستند.به گزارش سیناپرس، آن ها روده های ما را پاک کرده، لایه مخاط سالم را از بین می برند و رشد باکتری های کمتر دوستانه و التهابی را که در درون ما زندگی می کنند، تقویت می کنند. به همین دلیل این غذاها اعتیاد آور هستند.
چه کنیم تا اعتیاد خود را به غذاهای فوق فرآوری شده متوقف کنیم؟
اولین گام این است که وقتی می دانیم این غذاها اعتیاد آور هستند، آن ها را تولید نکنیم. متاسفانه بازار تابع قوانین تجارت است و محصولاتی که فروش بیشتری دارند، بیشتر تولید می شوند. این واقعیت تجاری نحوه اداره شرکت ها است. آنها نمی توانند غذاهایی تولید کنند که مردم کمتر از آن بخورند. بنابراین ما باید تلاش کنیم الگوی غذایی خود و خانواده مان را اصلاح کنیم و اگر تعداد زیادی از مردم این کار را انجام دهند، ساختار بازار نیز اصلاح می شود.
کد مطلب: 416560
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir