کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

قند‌های مصنوعی، اضافه وزن‌های واقعی

1 مرداد 1402 ساعت 14:41


گروه سلامت:استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص تغذیه و رژیم شناسی با اشاره به اینکه بحث سرطانزا بودن قند‌های مصنوعی دوباره مطرح شده است، گفت: شهروندان باید به این مساله دقت داشته باشند که مصرف قند‌های مصنوعی سبب تغییر باکتری‌های روده می‌شود و به این شکل زمینه برای ابتلا به بیماری و اضافه وزن در اشخاص فراهم می‌شود.

 
به گزارش جام جم آنلاین، دکتر کوروش جعفریان درباره بحث سرطانزا بودن قند‌های مصنوعی عنوان کرد: این بار اولی نیست که بحث سرطانزا بودن مصرف قند‌های مصنوعی مطرح می‌شود. سال‌ها پیش نیز به این بحث پرداخته شده بود. اما بتازگی دوباره بحث سرطانزا بودن مصرف آسپارتام مطرح شده است.

وی درپاسخ به این پرسش که قند‌های مصنوعی چقدر در ابتلا به سرطان نقش دارند؟ نیز توضیح داد: نتایج برخی مطالعات از این حکایت دارد که دوز استفاده شده از سوی شهروندان نمی‌تواند سبب ایجاد نگرانی جدی در ابتلا به سرطان شود.دکتر جعفریان با اشاره به اینکه این مساله از خطر مصرف قند‌های مصنوعی کم نمی‌کند، تاکید کرد: در این بین مهم‌تر از سرطانزایی قند‌های مصنوعی باید به این مساله توجه داشت که مصرف این مواد سبب ایجاد تغییراتی در باکتری‌های روده می‌شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص تغذیه و رژیم شناسی  افزود: نتایج برخی مطالعات نشان می‌دهد که وقتی شخص از قند‌های مصنوعی استفاده می‌کند، ترکیب باکتری‌های روده‌اش بهم می‌ریزد و خطر ابتلا به بسیاری از بیمارهای‌ها برای او افزایش پیدا می‌کند.به گفته وی به این ترتیب زمینه برای ابتلای شخص به چاقی، دیابت، پرفشاری خون و بیماری‌های قلب و عروق فراهم می‌شود.

دکتر جعفریان یادآور شد: این مساله باید مهم‌ترین دغدغه مصرف کنندگان قند‌های مصنوعی باشد.استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص تغذیه و رژیم شناسی با اشاره به اینکه گاهی مصرف قند ساده بهتر از قند‌های مصنوعی است، توضیح داد: شیرینی قند‌های مصنوعی بسیار بالاست و شخص با مصرف آن‌ها لذت بیشتری را تجربه می‌کند و چنین شخصی اگر بخواهد شیرینی طبیعی مصرف کند باید مقدار خیلی بیشتری قند طبیعی مصرف کند تا به آن سطح از لذت برسد.

وی تاکید کرد: برای نمونه شیرینی آسپارتام حدود ۶۰۰ برابر از ساکارُز بیشتر است.دکتر جعفریان عنوان کرد: بنابراین باید یادآور شد که شخص با مصرف قند‌های مصنوعی گرفتار عادت بدی می‌شود که سلامت او را بیشتر به خطر می‌اندازد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درپاسخ به این پرسش که مصرف قند‌های مصنوعی چه میزان در کاهش وزن و یا پیشگیری از چاقی نقش دارد؟ توضیح داد: نتایج برخی مطالعات نشان داده است که مصرف قند‌های مصنوعی مانند آسپارتام و یا ساخارین تاثیری در کاهش وزن یا پیشگیری از چاقی ندارد.به این ترتیب باید یادآور شد که شخص با مصرف قند‌های مصنوعی انرژی کمتری وارد بدنش می‌کند. اما همین میزان قند مصنوعی ترکیب باکتری‌ها را در روده شخص تغییر می‌دهد و زمینه را برای افزایش جذب انرژی از مواد غذایی فراهم می‌کند.


کد مطلب: 417603

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/417603/قند-های-مصنوعی-اضافه-وزن-های-واقعی

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir