کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

 رائول گاندی به پارلمان بازگشت

17 مرداد 1402 ساعت 9:25


گروه بین الملل: رائول گاندی، رهبر حزب مخالف کنگره در هند، برای اولین بار از زمانی که در یک پرونده جنایی افترا محکوم شد، به پارلمان بازگشته است.
رهبر حزب کنگره در ماه مارس پس از محکومیت به دو سال حبس، موقعیت نمایندگی خود در پارلمان را از دست داده بود.
او ، دو روز پس از تعلیق محکومیتش توسط دیوان عالی کشور موقعیت نمایندگی‌اش در پارلمان را باز یافت. رهبران حزب کنگره با سردادن شعار و پخش شیرینی در مقابل پارلمان بازگشت او را جشن گرفتند.رهبران دیگر احزاب مخالف نیز از بازگشت  گاندی به پارلمان ابراز خوشحالی کردند.
 گاندی نماینده حزب کنگره از وایاناد در ایالت جنوبی کرالا است. گاندی با به دست آوردن موقعیت نمایندگی‌اش می‌تواند در انتخابات سراسری سال آینده شرکت کند و ناظران سیاسی می‌گویند که این امر مشوقی برای ائتلاف موسوم به «ایندیا» است که از ۲۶ حزب مخالف از جمله حزب کنگره تشکیل شده است.این ائتلاف امیدوار است در انتخابات سال آینده بر حزب بهاراتیا جاناتا (بی‌جی‌پی) به رهبری نارندرا مودی، نخست‌وزیر غلبه کند.پرونده‌ای که علیه  گاندی تشکیل شده بود به دلیل اظهارنظرهای او در مورد نام خانوادگی  مودی در یک گردهمایی انتخاباتی در سال ۲۰۱۹ مطرح شد.محکومیت و رد صلاحیت او اعتراض احزاب مخالف را برانگیخت و حزب حاکم بی‌جی‌پی به هدف قرار دادن او متهم شد.بی‌جی‌پی این اتهامات را رد کرده و گفته است که روند قضایی مناسب در این پرونده دنبال شده است. گاندی در سخنرانی در یک گردهمایی در ایالت کارناتاکا در سال ۲۰۱۹ گفته بود: «چرا همه دزدها نام خانوادگی مودی را دارند؟ نیراو مودی، لالیت مودی، نارندرا مودی.»نیراو مودی یک سرمایه‌دار الماس فراری هند است و لالیت مودی، رئیس سابق لیگ برتر هند است که توسط هیات کریکت این کشور به طور مادام‌العمر محروم شده است.
پورنش مودی، نماینده پارلمان هند از حزب بی‌جی‌پی ، یک پرونده افترا علیه  گاندی تشکیل داد و مدعی شد که این سخنان، کل جامعه مودی را بدنام کرده است. گاندی استدلال کرده بود که او این اظهار نظر را برای برجسته کردن فساد بیان کرده است و این نظر علیه هیچ جامعه‌ای نبوده است.
او در ماه مارس توسط دادگاهی در ایالت گجرات مجرم شناخته شد و به دو سال زندان محکوم شد. گاندی یک روز پس از محکومیت خود موقعیت نمایندگی‌اش در پارلمان هند را از دست داد.
این امر بر اساس حکم دادگاه عالی هند در سال ۲۰۱۳ صورت گرفت که می‌گوید اگر قانونگذاری در اتهامی مجرم شناخته و به دو یا چند سال زندان محکوم شود، فورا صلاحیت‌اش برای نمایندگی پارلمان را از دست می‌دهد.سپس دادگاه به قید وثیقه  گاندی را آزاد گذاشت تا علیه محکومیت خود تجدیدنظر کند اما در ماه ژوئیه، دادگاه عالی گجرات درخواست تجدیدنظر او را رد کرد.
با وجود این، دادگاه عالی هند محکومیت او را به حالت تعلیق درآورد و گفت که دلایل ارائه شده توسط قاضی دادگاه بدوی برای تعیین حداکثر مجازات دو سال برای  گاندی «بدون دلایل کافی» بوده است.همچنین گفته شد که رهبر کنگره باید در هنگام بیان این اظهارات دقت بیشتری می‌کرد.
رائول گاندی از خاندان سیاسی نهرو-گاندی است که سه نفر از آنها نخست وزیر هند شدند. جد بزرگ او (پدر مادربزرگش)، جواهر لعل نهرو، اولین نخست‌وزیر هند بود که نسبت به بقیه نخست‌وزیران این کشور طولانی‌ترین مدت را در این مسند بود. ایندیرا گاندی، مادربزرگ او، اولین نخست وزیر زن هند و پدرش، راجیو گاندی، جوان‌ترین نخست وزیر هند بود.


کد مطلب: 420665

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/420665/رائول-گاندی-پارلمان-بازگشت

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir