گروه سیاسی: 22 مرداد ۱۴۰۲ خبرگزاریها از تیراندازی دوباره در شاهچراغ خبر دادند. براساس گزارشهای تایید شده تاکنون دو نفر شهید و ۸ تن مجروح شدهاند. همچنین یکی از ضاربین دستگیر شده و فرد دیگر فعلا متواری است. چند ماه قبل هم (4 آبان ماه 1401) حمله دیگری در حرم شاهچراغ باعث شهادت ۱۳ نفر از هموطنانمان شده بود. صدا و سیما اعلام کرد که داعش مسوول این حمله است.
به گزارش اعتماد، اما دو حمله تروریستی به یک مکان در کمتر از یک سال، باعث شکلگیری ابهامات بسیاری در افکار عمومی ایرانیان شده است. بسیاری از ایرانیان با طرح این پرسش که چرا پیشبینیهای امنیتی و حفاظتی لازم برای عدم تکرار یک چنین حوادثی انجام نگرفته، نسبت به حادثه واکنش نشان دادند. بسیاری از تحلیلگران خواستار پاسخگویی معاون انتظامی و امنیتی وزارت کشور به چرایی وقوع این حادثه شدند. در همین خصوص قزلسفلی معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار فارس در پاسخ به این پرسش که چرا هیچ گیتی مقابل تروریستهای داعشی نبود، گفت: تروریستها از درب خروجی وارد حرم شده به همین دلیل هیچ گیتی در آن نقطه وجود ندارد.
اما با گذشت 24ساعت از حادثه تروریستی به حرم شاهچراغ، جزییات تازهای از زیر پوست این حمله و چرایی وقوع آن منتشر شد. خبرگزاری تسنیم نوشت که شنیدههای این خبرگزاری حاکی است که تروریست دستگیر شده، فردی به نام س. اسلمیار، تاجیکتبار و اهل ولایت بدخشان است. وی در این عملیات تروریستی یک سلاح کلاشنیکف تاشو با ۸ تیغه خشاب و ۲۴۰ تیر جنگی به همراه داشت که البته با ورود نیروهای حفاظتی و مردمی برای دستگیری، فقط ۱۱ تیر از آنها را توانست شلیک کند. همچنین برخی اخبار حاکی است که تروریست واقعه شاهچراغ (ع) شیراز تاجیکتبار است. هنوز این موضوع به صورت رسمی تایید نشده است.
فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس یازدهم درباره چرایی وقوع دو حادثه تروریستی مشابه در کمتر از یک سال گفت: این نشاندهنده این است که دشمن جریانات اعتقادی ملت ایران را هدف قرار داده است و میخواهد احساسات مردم مسلمان را جریحهدار کند. ضمن اینکه این نوع نگرش را ما زمانی که داعش در عراق و سوریه بود، کاملا دیدیم که آنها چه چیزی را هدف قرار داده بودند و به خوبی هم در آنجا سردار شهید سلیمانی عزیزمان تشخیص داده بودند و نهایتا دیدیم که داعش در این کشورهای اسلامی کاملا زمینگیر شد. الان این تحرک جدیدی که داعشیها انجام دادهاند در ایران، افغانستان و پاکستان که عمدتا در پاکستان و افغانستان است و یک بخشهای اینچنینی هم در درون کشور ما است نشان از یک سناریوی تنظیم شدهای است که در هر حال باید مراقبت ویژهای صورت بگیرد. حوادثی که در روزهای اخیر در پاکستان، افغانستان و ایران اتفاق میافتد نشان از یک استراتژی جدید که دشمن نسبت به کشورهای اسلامی دارد، است. قبلا این تجربه را دشمن در کشورهای عربی مثل عراق و سوریه و اینها انجام دادند و همانطور که گفته شد در آنجا زمینگیر شدند و الان در این بخش این کارها صورت میگیرد. مالکی درخصوص سرنخهای این حوادث گفت: «بله سرنخهای جدیدی به دست آمده و تعدادی هم دستگیر شدهاند. طبیعی است که ما باید نسبت به اینگونه مراکز در سراسر کشور حساسیتهای خاصی داشته باشیم. کما اینکه نیروهای امنیتی و نظارتی کشور برنامههایی دراین خصوص دارند. قرار بر این است که این اتفاقات نیفتد؛ شما فاجعه قبل که در شیراز اتفاق افتاد را با حادثه دیشب مقایسه کنید، درست است رعب و وحشت برای مردم ایجاد شد اما اجازه داده نشد که دست به فجایع بیشتر بزنند که این نشاندهنده آمادگی نیروهای امنیتی است.»